Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

PAK-TA Ο νέος Μεταφορικός Ρωσικός Γίγαντας! - BINTEO

19 Απρ, 11:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Η δημιουργία ενός στόλου βαρέων αεροσκαφών PAK-TA, που θα είναι σε θέση να μεταφέρουν μια δύναμη 400 βαρέων αρμάτων μάχης (Armata), μαζί με τα πυρομαχικά τους, οπουδήποτε στον κόσμο, σε εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες, αποτελεί τον στόχο του προγράμματος PAK-TA, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Russia Today.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το αεροσκάφος- βάσει των χαρακτηριστικών που υποβλήθηκαν από την Στρατιωτική- Βιομηχανική Επιτροπή στη Μόσχα, το PAK-TA θα πετάει σε ταχύτητες μέχρι 2.000 χλμ ανά ώρα και θα μπορεί να μεταφέρει μέχρι 200 τόνους, με εμβέλεια 7.000 χιλιομέτρων.

Βάσει του προγράμματος, επιδιώκεται η κατασκευή 80 αεροσκαφών μέχρι το 2024. Βασικός σκοπός του θα είναι η μεταφορά αρμάτων μάχης Armata και άλλων παρεμφερών οχημάτων, όπως αυτοκινούμενα πυροβόλα, αντιαεροπορικά και πυραυλικά συστήματα, πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων κ.α.

Τα αεροσκάφη θα είναι πολλαπλών επιπέδων, με αυτόματα συστήματα φόρτωσης και τη δυνατότητα ρίψης εξοπλισμού και προσωπικού σε κάθε πεδίο.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Expert Online, ένας στόλος από τέτοια αεροσκάφη θα μπορεί να μεταφέρει 400 τανκ ή 900 ελαφρά τεθωρακισμένα σε μεγάλες αποστάσεις σε μικρό χρόνο, και αυτό υποδεικνύει ότι, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη ενός δικτύου στρατιωτικών βάσεων σε Μέση Ανατολή, Λατινική Αμερική και Νοτιοανατολική Ασία, η Ρωσία φαίνεται να ετοιμάζεται να ανταπεξέλθει σε δεδομένα γενικευμένων στρατιωτικών αναμετρήσεων σε κλίμακα ηπείρων.





Μια πηγή που παρακολούθησε την κλειστή συνάντηση της στρατιωτικο-βιομηχανικής επιτροπής δήλωσε στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, (υπό τον όρο της ανωνυμίας), ότι ήταν «σοκαρισμένος» από τις απαιτήσεις του στρατού σε εξοπλισμούς!

«Αυτό σημαίνει, πως για πρώτη φορά έχουμε την ικανότητα δημιουργίας μιας λειτουργικής αερομεταφοράς για ένα ολοκληρωμένο στρατό σε οποιαδήποτε επιθυμητή θέση στον πλανήτη. Δηλαδή η παροχή μια Task Force στο μέγεθος της πρώην του ΝΑΤΟ, ή των στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Ιράκ, είναι θέμα ωρών για κάθε ήπειρο χρησιμοποιώντας αυτό το στόλο των PAK-TA», είπε η πηγή.

Το PAK-TA φαίνεται να είναι σε εξέλιξη εδώ και χρόνια, με σκοπό την αντικατάσταση του παρόντος στόλου μεταγωγικών, ωστόσο η έκταση του προγράμματος και των απαιτήσεων του ρωσικού στρατού κρίνονται ιδιαίτερα εντυπωσιακού μεγέθους. Το πρόγραμμα στο αρχικό του στάδιο φαίνεται να προέβλεπε τη δημιουργία υποηχητικών αεροσκαφών, με πιο συμβατικές ταχύτητες της τάξης των 900 χλμ ανά ώρα και εμβέλεια 4.500 χιλιομέτρων.

Το μόνο αεροσκάφος αντίστοιχων διαστάσεων του PAK-TA είναι το Antonov An-225 Mriya, το οποίο όμως είχε δημιουργηθεί κατ’εξαίρεση και με συγκεκριμένο σκοπό, τη μεταφορά του σοβιετικού διαστημικού λεωφορείου Buran.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1015
    Ο Αυτοκράτωρ Βασίλειος Β΄ ο Βουλγαροκτόνος καταλαμβάνει το φρούριο της Εδέσσης.
  • 1821
    Οι Τούρκοι συλλαμβάνουν και φυλακίζουν τους προκρίτους των Αθηνών.
  • 1941
    Στο οχυρό Ρούπελ προσέρχονται Γερμανοί αγγελιαφόροι για να ζητήσουν την παράδοση του οχυρού.

Φίλοι - Συνεργάτες