Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

To Πεντάγωνο επιβεβαιώνει την διερεύνηση πιθανών παραποιημένων Πληροφοριών για τον ισλαμικό στρατό (ISIS)

17 Σεπτ, 09:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή του Πενταγώνου επιβεβαίωσε στο αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι ABC News,  ότι ερευνά τις καταγγελίες που αναφέρουν ότι «οι εκτιμήσεις των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών της αμερικανικής  Κεντρικής Διοίκησης»  ως προς την πρόοδο του πολέμου με τον ισλαμικό στρατό είχαν «διαστρεβλωθεί» για να παρουσιαστεί  μια  πιο «αισιόδοξη εικόνα».

Ο Bridget Serchak,  εκπρόσωπος του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείο Άμυνας, δήλωσε: «όπως έχει ήδη αναφερθεί, το Γραφείο του Γενικού Επιθεωρητή του Υπουργείου Άμυνας έχει ξεκινήσει μια ενδελεχή  έρευνα για την αντιμετώπιση των πρόσφατων καταγγελιών,  σχετικά με την επεξεργασία πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών της CENTCOM (Κεντρική  διοίκηση Διεύθυνση Πληροφοριών).

«Η έρευνα θα εξετάσει κατά πόσον υπήρξε οποιαδήποτε παραποίηση, αλλοίωση, καθυστέρηση,  καταστολή, ή ακατάλληλη τροποποίηση των μυστικών πληροφοριών. Θα εξετασθούν τυχόν παρεκκλίσεις από την απαιτούμενη διαδικασία, θα γίνει έλεγχος των  διαδικασιών και των εσωτερικών ελέγχων που αφορούν την ανάλυση πληροφοριών. Στην περίπτωση προσωπικής ευθύνης, και  για οποιαδήποτε ανάρμοστη συμπεριφορά ή αδυναμία θα  ακολουθηθούν  οι καθιερωμένες διαδικασίες», δήλωσε ο ίδιος .

Πριν λίγες ημέρες οι  αξιωματούχοι του Πενταγώνου αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν  την διεξαγωγή έρευνας, δεδομένου ότι οι εκθέσεις σχετικά με την έρευνα της CENTCOM εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από τρεις εβδομάδες.

Τον περασμένο μήνα, η εφημερίδα  New York Times ανέφερε  ότι οι αναλυτές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών είχαν «αλλοιώσει» τις εκτιμήσεις τους κατά της ISIS για να παρουσιαστεί  μια αισιόδοξη άποψη για την έκταση και δράση της οργάνωσης αυτής .

Τυπικά, το Πεντάγωνο δεν επιβεβαιώνει την διεξαγωγή τέτοιων ερευνών  που διεξάγονται από το Υπουργείο Άμυνας και τον  Γενικό  Επιθεωρητή, αλλά στην προκειμένη περίπτωση έχει γίνει «εξαίρεση».

Σε ανάλυση από την ιστοσελίδα μας  pentapostagma.gr, εκτιμάται ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά  όχι μόνο τις ΗΠΑ, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο. Η ουσία αυτής της είδησης είναι ποιος και γιατί πιθανόν,  «μετέδιδε» παραποιημένες πληροφορίες στην αμερικανική ηγεσία σχετικά με τον ισλαμικό στρατό.

Από την άλλη πλευρά ο Ρώσος Πρόεδρος ο οποίος ελέγχει πλήρως τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες, δεν αντιμετωπίζει ακόμα «τέτοιου είδους  προβλήματα».


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • -480
    Ο Στρατηγός του Ξέρξη Μαρδόνιος καταλαμβάνει την Αθήνα και πυρπολεί την Ακρόπολη και την πόλη.
  • 1532
    Ο Γενουάτης ναύαρχος Αντρέα Ντόρια απελευθερώνει την Κορώνη από τους Τούρκους.
  • 1827
    Ο ρωσικός στόλος υπό τον ναύαρχο Χάυδεν φθάνει στο Ναύπλιο.
  • 1828
    Τέσσερα Ελληνικά πολεμικά πλοία εισέρχονται στον Αμβρακικό κόλπο, κυριεύουν 43 τουρκικά πλοιάρια και βυθίζουν μία κανονιοφόρο.
  • 1904
    Το αντάρτικο σώμα του Καούδη επιτίθεται εναντίον κομιτατζήδων στο χωριό Τρίγωνο των Κορεστίων.
  • 1918
    Απόσπασμα του 1/38 Συντάγματος Ευζώνων εισέρχεται στις Σέρρες.
  • 1944
    Η ΙΙΙ Ελληνική Ορεινή Ταξιαρχία εισέρχεται στο Ρίμινι Ιταλίας και υψώνει την Ελληνική Σημαία.

Φίλοι - Συνεργάτες