Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Χάρτης των Τούρκων εμφανίζει δική τους ελληνική βραχονησίδα!

2 Μάϊ, 21:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Ασταμάτητες οι τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο. Μετά τις συνεχόμενες παραβιάσεις, οι γείτονες συνεχίζουν να προκαλούν την Ελλάδα, αυτή τη φορά μέσω δημοσιευμάτων.

Τα οποία συνοδεύονται μάλιστα και από χάρτες που δείχνουν ελληνικό νησί να βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια.

Συγκεκριμένα, προκλητικός χάρτης δείχνει την νήσο του Πασά, (Paşa), ανατολικά των Οινουσσών, (Koyun), να βρίσκεται στην τουρκική επικράτεια.

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η τουρκική πλευρά φέρεται αποφασισμένη να μην επιτρέψει την αναγγελθείσα ελληνική «πρόκληση», να προσγειωθεί στην νήσο του Πασά ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας συνοδευόμενος από στρατιωτικό ελικόπτερο και την εγκαταστάτη ση νήσο αυτή μόνιμης ελληνικής στρατιωτικής δύναμης.

Οι Τούρκοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η ελληνική πλευρά προκαλεί συνεχώς αμφισβητώντας την τουρκική κυριαρχία στο σύμπλεγμα των Οινουσσών!

Αφορμή για το νέο ανθελληνικό παραλήρημα στάθηκε η απόφαση του ΥΠΕΘΑ να προβεί στην λήψη μέτρων προς αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας.

Συγκεκριμένα έλαβε απόφαση για μόνιμη παρουσία μικρής στρατιωτικής δύναμης στη νησίδα Πασάς, ανατολικά των Οινουσσών, αλλά και για κατασκευή ελικοδρομίου όπου θα μπορεί να προσγειώνεται το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η πολιτική ηγεσία αναγκάστηκε να λάβει δραστικά μέτρα ύστερα από το μπαράζ των τουρκικών προκλήσεων τις τελευταίες εβδομάδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι τουρκικές παραβιάσεις συνεχίστηκαν τη Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή, παρά την ελληνοτουρκική συμφωνία για «μορατόριουμ» κατά τις ημέρες μεγάλων θρησκευτικών εορτών.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1825
    Οι Τούρκοι, υπό τον Κιουταχή πασά, εισέρχονται στα Σάλωνα (Άμφισσα) και προβαίνουν σε άγριες λεηλασίες και σφαγές.
  • 1854
    Θεσσαλοί επαναστάτες πολιορκούν το Φανάρι Καρδίτσας και εισέρχονται στην Καλαμπάκα.
  • 1944
    Τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής καταστρέφουν ολοσχερώς το χωριό Σακτούρια του Ρεθύμνου.

Φίλοι - Συνεργάτες