ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

7.976 ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ "ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ". 7.967 ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΤΟΥ '40 ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ! 7.967 ΑΤΑΦΟΙ ΣΤΑ ΒΟΥΝΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΑΝΑΠΑΥΣΗ! 7.967 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 74 ΧΡΟΝΙΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ... ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΕ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ, ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Σάββατo 1 Νοεμβρίου 2014, 18:00
Κατηγορία: Ιστορία
«Εθνική εκκρεμότητα» χαρακτηρίζει το γεγονός ότι εδώ και 74 ολόκληρα χρόνια παραμένουν προσωρινά θαμμένοι στα βουνά της Αλβανίας, σε ομαδικούς τάφους ή είναι ακόμη άταφοι,οι πεσόντες στο έπος του 1940, η «Ένωση Συγγενών Πεσόντων Μαχητών του Έπους 1940 – 41» και υποστηρίζει ότι η αποκατάσταση τους αποτελεί προϋπόθεση για την ένταξη της χώρας αυτής στην Ε.Ε.

Ειδικότερα η «Ένωση Συγγενών Πεσόντων Μαχητών του Έπους 1940 – 41» με επιστολή που απευθύνει προς τα κόμματα και τους βουλευτές της Ελλάδας, τους ζητά να μεριμνήσουν προκειμένου να τεθεί ως προϋπόθεση για την προώθηση των ενταξιακών διαδικασιών της γειτονικής χώρας, η αποκατάσταση των 7.976 Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών που έπεσαν κατά το έπος του ΄40 στη Βόρειο Ήπειρο και παραμένουν άταφοι, προσωρινά θαμμένοι και ομαδικούς τάφους, εδώ και 74 ολόκληρα χρόνια.

Επίσης όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η συμφωνία που έγινε το 2010 μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, η κατασκευή δύο κοιμητηρίων (στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες) δεν έχει υλοποιηθεί, ενώ δεν διαγράφεται καμία προοπτική για το άμεσο μέλλον.

«Είναι δυνατόν να γίνεται συζήτηση της ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αυτή την εκκρεμότητα;», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ακόμη οι απόγονοι των πεσόντων, χαρακτηρίζουν το θέμα των άταφων Ελλήνων μαχητών «εθνική εκκρεμότητα» και ζητούν από την αλβανική κυβέρνηση να τηρήσει τη συμφωνία που υπέγραψε.



Πηγή: http://www.stoxos.gr/2014/10/7976-7967-40-7967-7967-74.html

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (29 Μαρτίου)
  • 1430: Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
  • 1821: Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
  • 1823: Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
  • 1864: Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved