Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Εννιά ερωτήσεις για τους Ιλλουμινάτι που θα ίσως θα φοβόσασταν να τις κάνετε

20 Ιαν, 22:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Βρίσκονται ίσως στην κορυφή της λίστας των οπαδών των θεωριών συνωμοσίας. Ο λόγος;

Για τους Ιλλουμινάτι μία μυστική οργάνωση η οποία φέρεται να ιδρύθηκε το 1776 από τον Άνταμ Βάισχαουπτ στη Βαυαρία με στόχο την ανακάλυψη μυστικών τα οποία και θα αποκάλυπτε μόνο σε περίπτωση έναντι έκτακτης ανάγκης.

Ωστόσο, οι οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας πιστεύουν ότι η οργάνωση υπάρχει ακόμη και σήμερα και ότι κρύβεται πίσω από μεγάλα γεγονότα.

Το Vox.com επιχείρησε να δώσει απαντήσεις γύρω από το τι ακριβώς συμβαίνει με τους Ιλλουμινάτι και για το λόγο αυτό ζήτησε τη συνδρομή του καθηγητή της Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και συγγραφέα του βιβλίου «Θεωρίες Συνωμοσίας: Μυστικότητα και Εξουσία στην Αμερικανική Κουλτούρα», Μαρκ Φένστερ.

«Είναι παράλογο να υπάρχει αυτή η ιερή ομάδα η οποία είναι πάνω από 300 ετών και να συνεχίζουμε ακόμη και σήμερα να βλέπουμε επιχειρήματα σχετικά με τη σημασία της», ανέφερε ο Φένστερ.

Διαβάστε τις 9 ερωτήσεις για τους Ιλλουμινάτι που δεν θα τολμούσατε ποτέ να κάνετε:

1) Τι είναι οι Ιλλουμινάτι;

Σύμφωνα με το Vox, οι Ιλλουμινάτι, είναι μία μυστική οργάνωση η οποία ιδρύθηκε το 1776 στη Βαυαρία από τον καθηγητή Νομικής Άνταμ Βάισχαουπτ, ο οποίος μεταξύ άλλων ήθελε να εκπαιδεύσει τα μέλη των Ιλλουμινάτι ώστε να μπορούν να επηρεάσουν τις πολιτικές αποφάσεις όταν έρθουν στην εξουσία.

2) Σε τι πίστευαν οι Ιλλουμινάτι;



Η ιστορία των Ιλλουμινάτι περιλαμβάνει δύο όψεις: Από τη μια τα περίεργα τελετουργικά τους και από την άλλη τα τελετουργικά τους.

Οι ιλλουμινάτι έκαναν πράγματα τα οποία ήταν λίγο ασυνήθιστα. Χρησιμοποιούσαν σύμβολα, ψευδώνυμα και είχαν περίπλοκες ιεραρχίες.

Ο Κρις Χόνταπ συγγραφέας του βιβλίου «Θεωρίες συνομωσίας και μυστικές κοινωνίες για ομοιώματα», υπογραμμίζει μάλιστα πως στην αρχή τα μέλη τους δεν εμπιστευόταν κανέναν πάνω από τα 30. Επίσης οι Ιλλουμινάτι είχαν μια κοσμοθεωρία που αντικατόπτριζε τα ιδανικά του Διαφωτισμού, την ορθολογική σκέψη και την αυτοκυριαρχία.

3) Κατάφεραν να ελέγξουν τον κόσμο;



Όπως αναφέρει το Vox, οι Ιλλουμινάτι είχαν κάποια επιρροή καθώς στα μέλη τους συμπεριλαμάνονταν αρκετοί Δούκες της εποχής και άλλοι ηγέτες οι οποίοι ήταν ισχυροί αλλά σήμερα έχουν ξεχαστεί. Κατά κάποιο τρόπο η ισχύ των Ιλλουμινάτι εξαρτάται από τι πιστεύει κανείς γι αυτούς.

Αν νομίζετε πως τα επαναστατικά ιδανικά τους έχουν εξαπλωθεί και σε άλλες ομάδες, όπως για παράδειγμα στην Γαλλική επανάσταση τότε ναι η ισχύ τους είναι μεγάλη. Αν νομίζετε όμως ότι αυτές οι ιδέες ούτως ή άλλως θα επικρατούσαν τότε απλά μιλάμε για μια καθαρά ιστορική περιέργεια.

4) Γιατί εξαφανίστηκαν οι αληθινοί Ιλλουμινάτοι;

Σύμφωνα με τον Χόνταπ, οι Ιλλουμινάτι εξαφανίστηκαν, από το 1785 όταν ο Δούκας της Βαυαρίας Κάρλ Θίοντορ, απαγόρευσε τις μυστικές οργανώσεις συμπεριλαμβανομένων και των Ιλλουμινάτι. Ωστόσο, σύμφωνα με το Vox από τη στιγμή της διάλυσής τους, ο μύθος τους επεκτάθηκε.

5) Εάν οι Ιλλουμινάτι εξαφανίστηκαν πως ο θρύλος τους έμεινε ζωντανός;

Όπως προαναφέρθηκε, με το που διαλύθηκαν οι Ιλλουμινάτι οι θεωρίες συνωμοσίας οργίασαν. Ο φυσικός Τζον Ρόμπινσον κατηγόρησε τους Ιλλουμινάτι ότι διείσδυσαν στους Ελευθεροτέκτονες, ενώ αργότερα ο Αμπε Ογκουστίν Μπαρουέλ ενστερνίστηκε τη θεωρία ότι βρίσκονται πίσω από τη Γαλλική Επανάσταση. Επίσης το 1798 ο Τζορτζ Ουάσινγκτον έγραψε μία επιστολή για στην αντιμετώπιση της απειλής των Ιλλουμινάτι.

6) Έχουν σχέση οι Ιλλουμινάτι με τους Ελευθεροτέκτονες;

Η αλήθεια είναι ότι οι θεωρίες συνωμοσίας είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Επειδή οι Ιλλουμινάτι είχαν συμπεριλάβει πολλά μέλη τους μέσω των Ελευθεροτεκτόνων, συχνά οι δύο ομάδες συγχέονται η μία με την άλλη.



7) Γιατί οι άνθρωποι εξακολουθούν να πιστεύουν στους Ιλλουμινάτι;

Η αλήθεια είναι πως οι Ιλλουμινάτι ποτέ δεν εξαφανίστηκαν από την λαϊκή κουλτούρα. Κατάφεραν όμως να κάνουν ένα δυναμικό «come back» την δεκαετία του 1970 εξαιτίας μιας λογοτεχνικής τριλογίας η οποία έδωσε στους Ιλλουμινάτι τις τρομακτικές και ταυτόχρονα αστείες διαστάσεις που έχουν σήμερα. Πρόκειται για την τριλογία «Illuminatus» των Ρόμπερ Σι και Ρόμπερτ Άντον Γουίλσον.

«Η ειρωνική εκδοχή των θεωριών συνωμοσίας είναι εξαιρετικά διαδεδομένη. Μπορεί να είστε ένας σοβαρός συνωμοσιολόγος και ταυτόχρονα να κάνετε πλάκα με αυτό», υπογραμμίζει ο Φένστερ.

8) Είναι ο Jay Z, Kanye West, και άλλοι διάσημοι μέλη των Ιλλουμινάτι;



Το Vox ήρθε σε επαφή με τους δύο «σταρ» και τους ρώτησε σχετικά με το κατά πόσο είναι μέλη των Ιλλουμινάτι. Ο Jay Z είχε δηλώσει νωρίτερα πως οι φήμες για την συμμετοχή του στην ομάδα των Ιλλουμινάτι είναι «ηλίθιες», ενώ ο Kanye West, υποστήριξε ότι είναι γελοίο.

9) Μήπως οι Ιλλουμινάτι με σκοτώσουν επειδή διάβασα αυτό το άρθρο;

Εάν υπάρχουν τότε ξέρετε ήδη πάρα πολλά λέει το Vox.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι στόχος τρομοκρατικής επίθεσης από τοτς τζιχαντιστές;;;
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

 • 325
  Έναρξη των εργασιών της Α΄ Οικουμενικής Συνόδου στη Νίκαια.
 • 1067
  Πεθαίνει ο Αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Ι΄ Δούκας. Στο θρόνο ανέρχεται η σύζυγός του Ευδοκία η Μακρεμβολίτισσα.
 • 1821
  Οι Χρ. Καψάλης, Αθ. Ραζηκότσικας και Αν. Παπαλουκάς υψώνουν την Ελληνική Σημαία στο Μεσολόγγι και κηρύσσουν την Επανάσταση.
 • 1825
  Ο Παπαφλέσσας πέφτει ηρωικά μαχόμενος στο Μανιάκι της Μεσσηνίας.
 • 1828
  Ο φιλέλλην Άγγλος Πλοίαρχος Άστιγξ πεθαίνει συνεπεία τραύματος στο λοιμοκαθαρτήριο της Ζακύνθου.
 • 1833
  Συνίσταται η Χωροφυλακή για την εμπέδωση της τάξεως και της ασφαλείας στο εσωτερικό της χώρας.
 • 1834
  Σύσταση του "Αριστείου Αγωνιστών" με σκοπό την αναγνώριση και βράβευση των υπηρεσιών όσων αγωνίστηκαν κατά την Επανάσταση.
 • 1920
  Ολοκληρώνεται η απελευθέρωση της Δυτικής Θράκης από τον Ελληνικό Στρατό.
 • 1941
  Αεραποβατική έφοδος των Γερμανών στις περιοχές Χανίων, Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Φίλοι - Συνεργάτες