Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Η εμπλοκή Μασόνων στο ναυάγιο του Τιτανικού. Έθαψαν στοιχεία για να την γλιτώσουν κάποιοι...

23 Νοέ, 22:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Εμπλοκή Μασόνων στις έρευνες που διεξήχθησαν για το ναυάγιο του Τιτανικού δείχνει μία νέα, έρευνα, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει η βρετανική Telegraph.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένα μυστικό αρχείο το οποίο περιέχει τα ονόματα 2 εκατ. μασόνων και δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά σε μια ιστοσελίδα γενεαλογίας, αποκαλύπτει για πρώτη φορά εκτεταμένη συμμετοχή των μασόνων στις έρευνες για τα αίτια της καταστροφής.



Όπως μεταδίδει η Telegraph, ο δικαστής που επέβλεψε τις έρευνες για τα αίτια του ναυαγίου ήταν Μασόνος, όπως επίσης και αρκετοί άλλοι. Πιο αναλυτικά ενώ η έρευνα της Γερουσία των ΗΠΑ για τα αίτια του ναυαγίου επέρριψε ευθύνες στον Βρετανικό Οργανισμό Εμπορίου επειδή επέτρεψε να υπάρχει στο πλοίο σκανδαλωδώς ένας μικρός αριθμός από σωσίβιες λέμβους, δεν συνέβη το ίδιο και με τον Λόρδο Μέρσεϊ, ο οποίος επόπτευε τις έρευνες στο Ηνωμένο Βασίλειο.



Ο Μέρσεϊ φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα να μην επέρριψε ευθύνες στον Βρετανικό Οργανισμό Εμπορίου. Και αυτό διότι φέρεται να υπήρξαν ευθύνες ανθρώπων οι οποίοι ήταν Μασόνοι. Είναι χαρακτηριστικό ότι πέντε ακόμη ονόματα Μασόνων που φέρονται να είχαν εμπλοκή με το ναυάγιο, συμπεριλαμβάνονται στο αρχείο που ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Ο ειδικός στην έρευνα για το ναυάγιο του Τιτανικού, Νίκ Κόμπτον δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η έρευνα για τα αίτια του ναυαγίου του Τιτανικού στην Βρετανία ήταν συγκάλυψε επειδή αθώωσε τους περισσότερους από τους εμπλεκομένους».

«Ακόμη και ο καπετάνιος απαλλάχτηκε, εξαιτίας του γεγονότος ότι εκείνη την εποχή όλα τα πλοία επιτάχυναν στον πάγο δίχως σοβαρές συνέπειες».



Σύμφωνα με την Daily Mail, η οποία επικαλείται το αρχείο με τα ονόματα των Μασόνων, ακόμη και ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης φέρεται να ήταν Μασόνος, ενώ Μασόνοι φέρονται να ήταν και επιφανή μέλη της βρετανικής κοινωνίας, όπως για παράδειγμα ο Όσκαρ Ουάιλντ, ο Ουίνστον Τσόρτσιλ και άλλοι.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

Πιστεύετε ότι η Ελλάδα είναι στόχος τρομοκρατικής επίθεσης από τοτς τζιχαντιστές;;;
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1823
    Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στην Κακιά Σκάλα της Καρύστου.
  • 1825
    Ο Λάμπρος Βέικος νικά τους Τούρκους στο Αιτωλικό.
  • 1827
    Οι Αυστριακοί αποφυλακίζουν τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.
  • 1916
    Επιβάλλεται από τις δυνάμεις της Αντάντ αποκλεισμός της Ελλάδος.
  • 1942
    Ανατινάσσεται η μεγάλη γέφυρα του Γοργοποτάμου από ομάδες ανταρτών του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ και Βρετανών δολιοφθορέων.

Φίλοι - Συνεργάτες