Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Η καταστροφή του κόσμου έρχεται απο το διάστημα, προφητείες, γεγονότα και επιστήμη

Janus
Αναρτήθηκε από: Janus
Ημηρομηνία ανάρτησης: Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014, 09:00
ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΑΣ Η NASA;

Πρόσφατα ήρθε στο φως δημοσίευμα πως μια έρευνα της NASA μιλάει για ενδεχόμενη καταστροφή της γης το 2040 που θα έρθει από ο διάστημα. Η παραφιλολογία, και οι θεωρίες έκαναν το γύρο του διαδυκτίου αμέσως, εικάζοντας λίγο πολύ ότι ένας γιγάντιος αστεροειδής θα χτυπήσει τον πλανήτη μας εξαφανίζοντας μια για πάντα τη ζωή σε αυτόν.

Πόσο πιθανόν είναι αυτό όμως; Ο Ντόναλτ Γέομανς (διευθυντής του προγράμματος παρακολούθησης αντικειμένων πλησίον της γης στο εργαστήριο Τζέι – Πι της NASA) λέει: “Είναι υπερβολικά σπάνια η πρόσκρουση ενός αστεροειδή τέτοιου μεγέθους με τη Γη και περιμένω ότι στο κοντινό μέλλον θα απορρίψουμε ολοκληρωτικά μια τέτοια ιδέα”.

Στο άρθρο του Χρίστου Σωτηρόπουλου (Μέλος του συλλόγου Αστρονομίας Κρήτης) διαβάζουμε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ντόναλτ Γέομανς που αναφέρετε αναλυτικά στο γεγονός:

Ποια η πιθανότητα ο αστεροειδής να χτυπήσει την Γη;

Προς το παρόν οι αστρονόμοι έχουν καταχωρήσει αυτόν τον αστεροειδή στο νούμερο «1» στα «10» στην κλίμακα Κινδύνου Πρόσκρουσης Τορίνο. Το «1» σημαίνει ότι ο αστεροειδής θα περάσει κοντά από την Γη χωρίς να προκαλεί κάποιο επίπεδο κινδύνου . Οι τελευταίες μετρήσεις δείχνουν ότι η πρόσκρουση είναι απίθανη και χωρίς αιτία προσοχής ή ανησυχίας του πληθυσμού της Γης. Πολύ πιθανόν οι παρατηρήσεις μέσω τηλεσκοπίων να τον επαναφέρουν στο «0» της κλίμακας Τορίνο

Πόσο μεγάλος είναι ο αστεροειδής;

Ο 2011 AG5 έχει μέγεθος πλάτους 160 μέτρων και είναι ακόμα άγνωστη η σύνθεση του – αν αποτελείτε από πέτρα, σίδερο ή πάγο.

Πόσοι αστεροειδείς υπάρχουν πλησίον της Γης;

Ο αστεροειδής 2011 AG5 είναι ένας από τους 8.744 αστεροειδείς πλησίον της Γης που έχουν ανακαλυφθεί μέχρι σήμερα. Τα αντικείμενα αυτά πλησιάζουν μέχρι και 1,3 αστρονομικές μονάδες από τον Ήλιο (η Γη είναι 1 αστρονομική μονάδα μακριά που σημαίνει ότι περνάνε από την γειτονιά μας. Η αστρονομική μονάδα = 150,000,000 χιλιόμετρα)

1,305 από αυτά τα αντικείμενα έχουν χαρακτηριστεί ως πιθανά επικίνδυνα και είναι μεγαλύτερα από 150 μέτρα και έρχονται μέχρι 0,05 αστρονομικές μονάδες από την τροχιά της Γης, οπότε ο 2011 AG5 βρίσκετε στα όρια αυτού του χαρακτηρισμού.

Πως ανακαλύφθηκε ο αστεροειδής;

Ανακαλύφθηκε στις 8 Ιανουαρίου 2011 από αστρονόμους με ένα τηλεσκόπιο 60 ιντσών από την κορυφή του όρους Λεμόν της Αριζόνα των Η.Π.Α.

Που βρίσκεται τώρα ο 2011 AG5;

Η τροχιά του τον φέρνει πέρα από την τροχιά του Άρη και τόσο κοντά στον Ήλιο όσο η μισή απόσταση Γης – Αφροδίτης. Δείτε την εικόνα παραπάνω. Η εγγύτητα του στον ήλιο εμποδίζει τους αστρονόμους στην Γη να τον παρατηρήσουν αυτή την στιγμή.

Πότε θα μπορέσουν οι αστρονόμοι να μάθουν περισσότερα και να κάνουν καλύτερη πρόβλεψη;

“Τον Σεπτέμβριο του 2013 θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε καλύτερες παρατηρήσεις του αστεροειδή 2011 AG5 όταν θα βρίσκεται 147 εκατομμύρια χιλιόμετρα από την Γη,” είπε ο Γέομανς. “Θα είναι μία καλή ευκαιρία να μελετήσουμε αυτό το βράχο και να προσδιορίσουμε καλύτερα την τροχιά του.”

Ο Γέομανς πρόσθεσε ότι ακόμα καλύτερες συνθήκες παρατήρησης θα έχουμε στα τέλη του 2015.

Ο αστεροειδής αυτός θα έρθει κοντά στην Γη πριν από το 2040;

Ο αστεροειδής 2011 AG5 θα έρθει κοντά στην Γη τον Φεβρουάριο του 2023 όταν θα περάσει κοντά από τον πλανήτη μας σε απόσταση 1,9 εκατομμυρίων χιλιομέτρων. Το 2028 θα ξαναπεράσει από την γειτονιά μας σε απόσταση 20,6 εκατομμυρίων χιλιομέτρων

Αν ο αστεροειδής 2011 AG5 χτυπούσε την Γη ποιες είναι οι πιθανές καταστροφές στην Γη;

Σύμφωνα με υπολογισμούς από την ιστοσελίδα Impact Earth, ένα αντικείμενο αυτού του μεγέθους θα ξεκίναγε να σπάει σε κομμάτια κατά την είσοδο του στην ατμόσφαιρα της Γης σε ύψος 65,500 μέτρων Μερικά από τα μεγαλύτερα κομμάτια θα έφταναν στο έδαφος και θα χτυπούσαν το έδαφος με ταχύτητα 2,64 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο και θα απελευθέρωναν ενέργεια 1,8 μεγατόνων. Αυτό δεν θα δημιουργούσε προβλήματα σε παγκόσμια κλίμακα καθώς δεν θα διαταρασσόταν ο πλανήτης σε τόσο μεγάλο μέγεθος από την πρόσκρουση. Τα σπασμένα θραύσματα θα χτυπούσαν το έδαφος με ελλειπτική τροχιά περίπου 1,17χμ x 0,824χμ σε διάμετρο με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός πεδίου κρατήρων και όχι ενός μεμονωμένου κρατήρα. Ο μεγαλύτερος κρατήρας θα είχε διάμετρο 400 μέτρα και θα προκαλούσε σεισμό μεγέθους 4,8 στην κλίμακα Ρίχτερ.

Αν βρισκόσασταν σε απόσταση 1-10 χμ μακριά από το σημείο πρόσκρουσης θα είχατε την αίσθηση μίας νταλίκας που συγκρούεται πάνω σε ένα κτήριο. Τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα θα ταρακουνιόντουσαν, πιάτα και παράθυρα θα έτρεμαν και μπορεί να ακουγόταν και τρίξιμο στους τοίχους. Ένα κύμα αέρα με ταχύτητα 26,3 μέτρα/δευτερόλεπτο θα έφτανε περίπου 10-30 δευτερόλεπτα μετά την πρόσκρουση.

Αν η πρόσκρουση γινόταν στην θάλασσα το παλιρροϊκό κύμα θα έφτανε 6,18 λεπτά μετά την πρόσκρουση αν βρισκόσασταν 10 χιλιόμετρα μακριά με κύμα που θα είχε ύψος μεταξύ 4,78 και 9,55 μέτρα.

Πόσο συχνά χτυπούν οι αστεροειδείς την Γη;

Ο Γέομανς λέει, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύει το sfak.org, ότι κάθε μέρα η Γη σφυροκοπείται από 100 τόνους υλικού που πέφτουν από αστεροειδείς και κομήτες. Ευτυχώς το μεγαλύτερο μέρος αυτών είναι σκόνη και πολύ μικρά σωματίδια. Τα βλέπουμε συχνά να φωτίζουν ως πεφταστέρια τον νυχτερινό ουρανό καθώς καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης. Περίπου μία φορά την ημέρα ένα αντικείμενο σε μέγεθος μπάλας ποδοσφαίρου χτυπάει στην ατμόσφαιρα της Γης και καίγεται. Μερικές φορές τον χρόνο αντικείμενα σε μέγεθος μικρού αυτοκινήτου χτυπάνε στην ατμόσφαιρα της Γης και φλέγονται ως εντυπωσιακές πύρινες μπάλες στον ουρανό. Πολύ σπάνια κάποια μεγάλα θραύσματα καταφέρνουν να φτάσουν μέχρι την Γη και να δημιουργήσουν κρατήρες.
Screen-Shot-2014-09-11-at-19-1.17.37.png

ΟΤΑΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΞΑΝΑΕΦΤΑΝΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σας θυμίζει κάτι όλο αυτό; Μα και φυσικά! Οι μνήμες απ’ την προφητεία των Μάγιας για την καταστροφή του κόσμου το 2012 είναι ακόμα νωπές. Την ώρα που γράφονται αυτές οι αράδες το ημερολόγιο δείχνει 8 Σεπτεμβρίου του 2014, οπότε η καταστροφή, που επίσης είχε γίνει πρώτο θέμα στο διαδίκτυο τότε, προφανώς και δεν έγινε ποτέ.

Στην πορεία της ανθρωπότητας μέσα απ’ τους αιώνες, διάφοροι προφήτες όπως ο Νοστράδαμος ή αρχαίοι πολιτισμοί, με τις μεθόδους αστρολογίας και τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούσαν, μιλούσαν για καταστροφή της Γης και αφανισμό της ανθρωπότητας. Ο τρόπος που θα γινόταν αυτό ήταν πάνω κάτω ο ίδιος σε όλες τις περιπτώσεις. Ότι η καταστροφή θα ερχόταν απ’ το διάστημα.

ΜΑΓΙΑΣ – ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΣΤΟ 2012

Ο πολιτισμός των Μάγια άνθισε από το 300 έως το 900 μ.Χ. και κάλυπτε ολόκληρη την περιοχή του Γιουκατάν και μεγάλο μέρος της Ονδούρας στην κεντρική Αμερική. Τα βιβλία της ιστορίας αλλά και αρχαιολογικές ανακαλύψεις δείχνουν ότι είχαν ανάπτυξη στις τέχνες, την πολιτική δομή, τα μαθηματικά και την αστρονομία. Σε αρκετές πόλεις των Μάγιας υπήρχαν κτίρια που χρησίμευαν ως αστεροσκοπεία, όπως στο Παλένκε και το Κοπάν.

Το ημερολόγιο τους θεωρείται μέχρι και σημερα το πιο ακριβή. Σύμφωνα με τους επιστήμονες περιλαμβάνει έναν κεντρικό κύκλο 365 ημερών, έναν ιερό κύκλο 260 ημερών και έναν Μεγάλο κύκλο 5.125 ημερών.

Με άλλα λόγια οι Μάγιας πίστευαν ότι ένας κύκλος ζωής του πλανήτη κλείνει κάθε 7.885 χρόνια. Και αυτός ο κύκλος θα έκλεινε σύμφωνα με το ημερολόγιο τους στις 21 Δεκεμβρίου του 2012.

Τα τελευταία δύο περίπου χρόνια πριν την υποτιθέμενη καταστροφή ο περισσότερος κόσμος προσπαθούσε να καταλάβει τι θα συμβεί, περισσότερο με εικασίες παρά με τεκμήρια και λόγια επιστημόνων. Η κυρίαρχη θεωρία ήταν ότι μια μεγάλη ηλιακή καταιγίδα θα έπεφτε στην Γη προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές. Κάτι τέτοιο διαψεύθηκε κατηγορηματικά από τη NASA.

Το τι πραγματικά συνέβει πάντως είναι ένα άλυτο μυστήριο μέχρι σήμερα. Ο λόγος που το ημερολόγιο τέλειωνε στο 2012 ακόμη δεν μπορεί να εξηγηθεί. Ίσως οι Μάγιας (που είχαν υπολογίσει με ακρίβεια τους κύκλους της Σελήνης και της Αφροδίτης) να έπεσαν απλά έξω.
Screen-Shot-2014-09-11-at-19.17.47.png

Σύμφωνα πάντως με το Γαλλικό πρακτορείο και την Βρετανική Daily Mail στις 23 Ιουλίου 2012, ο Ήλιος, μετά από μία εκτίναξη στεμματικής μάζας, έστειλε προς την κατεύθυνση του πλανήτη μας μια πανίσχυρη μαγνητική «καταιγίδα», με ταχύτητα 3.000 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, η οποία πέρασε «ξυστά» από τον στόχο της, δηλαδή τη Γη!

Επρόκειτο για την ισχυρότερη ηλιακή καταιγίδα των τελευταίων 150 ετών και η ισχύς της ήταν τέτοια που θα μπορούσε να δημιουργήσει ανυπολόγιστες καταστροφές στον σύγχρονο πολιτισμό. «Αν η ηλιακή έκρηξη είχε συμβεί μόνο μια εβδομάδα νωρίτερα, η Γη θα είχε βρεθεί ακριβώς στη γραμμή του πυρός», δήλωσε ο καθηγητής ατμοσφαιρικής και διαστημικής φυσικής του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Ντάνιελ Μπέικερ και πρόσθεσε: «Είμαι πεπεισμένος περισσότερο από ποτέ ότι η Γη και οι κάτοικοί της ήταν απίστευτα τυχεροί, όταν συνέβη η ηλιακή έκρηξη του 2012. Αν είχαμε χτυπηθεί, ακόμη θα μαζεύαμε τα κομμάτια».
Screen-Shot-2014-09-11-at-19.17.57.png

ΝΕΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ ΜΕΤΕΩΡΗΤΗ ΤΟ 2880!

Για τις 16 Μαρτίου 2880… μετατίθεται, σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες, το τέλος του κόσμου καθώς τότε ο αστεροειδής «1950 DA» είναι πολύ πιθανό να πέσει πάνω στη Γη, κάνοντας τον πλανήτη μας… παρελθόν.

Οι πιθανότητες που δίνουν οι επιστήμονες να επιβεβαιωθεί το παραπάνω καταστροφολογικό σενάριο δεν είναι καθόλου λίγες: βάσει υπολογισμών, ο διαμέτρου ενός χιλιομέτρου αστεροειδής έχει 1 στις 300 πιθανότητες να χτυπήσει στη Γη.

Η τυχόν πρόσκρουση του 1950 DA στη Γη με ταχύτητα μεγαλύτερη των 61.000 χλμ./ώρα θα ήταν ικανή να προκαλέσει μια έκρηξη έντασης ίσης με αυτή 44.800 μεγατόνων ΤΝΤ. Αμέσως μετά θα προκαλούνταν τσουνάμι και θα άλλαζε το κλίμα στην υφήλιο εξαφανίζοντας κάθε ίχνος ανθρώπινης ζωής.

Αυτό που κάνει μοναδικό τον συγκεκριμένο αστεροειδή είναι το γεγονός ότι, αντίθετα με όλους τους άλλους που αποτελούνται από κομμάτια πέτρας τα οποία παραμένουν «κολλημένα» το ένα με το άλλο λόγω βαρύτητας, ο 1950 DA παραμένει στέρεος με την εφαρμογή αντίθετων δυνάμεων. Έτσι εξηγείται το γεγονός ότι παρά του ότι ο συγκεκριμένος αστεροειδής περιστρέφεται συνεχώς παραμένει ακέραιος καθώς οι επιστήμονες εξηγούν ότι σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να διαλυθεί.

Για να γίνει ακόμα πιο σαφές αυτό που λένε οι επιστήμονες χρησιμοποιούν το ακόλουθο παράδειγμα: Αν έβαζε κανείς έναν αστροναύτη επάνω στην επιφάνεια του 1950 DA, τότε αυτός θα εκτοξευόταν στο διάστημα λόγω της ταχύτητας της περιστροφής.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Τενεσί υποστηρίζουν ότι έχουν, όμως, τη λύση. Αντί για μια έκρηξη στο διάστημα, η οποία θα προκαλούσε το θρυμματισμό του αστεροειδή σε μικρότερα κομμάτια που θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα από όσα θα έλυνε, προτείνουν στοχευμένες αλλαγές στην επιφάνειά του ώστε να αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων που λειτουργούν ως «κόλλα».

Σε κάθε περίπτωση οι αστρονόμοι που μελετούν τον αστεροειδή είναι αισιόδοξοι ότι στις 35 γενιές που ακολουθούν μέχρι την… αποφράδα ημέρα θα έχει βρεθεί οριστική λύση για την αντιμετώπιση του 1950 DA.

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ

Αν ρίξουμε μια ματιά σε όλες τις έρευνες που έχουν γινει στην ιστορία της ανθρωπότητας, αλλά και στις προφητείες για το τέλος του κόσμου, τότε θα δούμε ότι αυτό θα μας έρθει από το διάστημα. Σε πρόσφατη έρευνα για τα έξι πιο δημοφιλή σενάρια για το τέλος του κόσμου έιχαμε:

1ο Καταστροφή του πλανήτη από εξωγήινους.

2ο Καταστροφή του Ήλιου

3ο Μετατόπιση μαγνητικού πεδίου στους πόλους

4ο Τεράστια έκρηξη ηφαιστείου

5ο Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος

6ο Τέλος ενεργειακών αποθεμάτων

Βλέπουμε ότι οι δύο πρώτες απ’ τις έξι περιπτώσεις σχετίζονται άμεσα με τον χώρο του Διαστήματος. Πολλοί προέβλεψαν ότι απ’ τον αχανή έναστρο χώρο τού θα ερχόταν ο «Αρμαγεδώνας», μέσω προφητειών που έτυχαν πολλές φορές και μεγάλης αναγνώρισης απ’ τον κόσμο. Ο πλανήτης μας είναι ακόμη εδώ πάντως και ο πιο επικίνδυνος «εχθρός» που τον καταστρέφει λίγο λίγο, μέρα με τη μέρα είναι ο ίδιος ο άνθρωπος.

Υπεύθυνος Τομέα Διαστήματος και Τεχνολογίας Κωνσταντίνος Καμπάκης
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Σαν Σήμερα (28 Νοεμβρίου)
  • 1915: Μετά την προέλαση των Γερμανών, ο βασιλιάς των Σέρβων Πέτρος με τα λείψανα του σερβικού στρατού καταφεύγει στην Κέρκυρα.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved