Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Τι "παίζει" με το Πήλιο και το Cern;

Janus
Αναρτήθηκε από: Janus
Ημηρομηνία ανάρτησης: Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014, 19:00
Ένα μόνιμο «παράθυρο» με θέα τις εγκαταστάσεις του CERN αναμένεται να ανοίξει τον επόμενο μήνα στο Νεοχώρι Πηλίου, χάρη σε μία πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Νοτίου Πηλίου και με τη στήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
<
<Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, στον χώρο του ανακαινισμένου παλιού δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου θα παρουσιάζονται φωτογραφίες, εκθέματα και οπτικοακουστικό υλικό από τα πειράματα, που λαμβάνουν χώρα στην Ελβετία, ενώ ειδικά καταρτισμένο προσωπικό θα αναλαμβάνει να ξεναγήσει τους επισκέπτες -μαθητές, φοιτητές, ερευνητές, αλλά και το ευρύ κοινό- στα άδυτα του Κέντρου Πυρηνικών Ερευνών.

Επιπλέον, θα υπάρχει η δυνατότητα ζωντανής σύνδεσης με το ίδιο το Κέντρο. Στην προσπάθειά του να υλοποιήσει την ιδέα του για διοργάνωση μιας έκθεσης για το πείραμα του CERN, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Νοτίου Πηλίου Κωνσταντίνος Παπαμαρκάκης βρήκε αρωγό τον Διονύση Βαβουγυιό, αναπληρωτή καθηγητή φυσικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μετά την επιτυχία του αφιερώματος στο CERN, που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο την άνοιξη του 2012, το επόμενο βήμα είναι η δημιουργία της πρώτης στον κόσμο μόνιμης έκθεσης για το ευρωπαϊκό ερευνητικό κέντρο, στο Νεοχώρι. Το Νεοχώρι βρίσκεται σε απόσταση 35 χλμ από τον Βόλο σε υψόμετρο 480 μέτρων. Σύμφωνα με παλαιότερη απογραφή έχει μόλις 300ο κατοίκους. Γεννάται, λοιπόν, ένα τεράστιο ερώτημα: Το ενδιαφέρον τόσο από μεριάς Cern όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης να γίνει η πρώτη μόνιμη έκθεση στον κόσμο εκεί είναι τυχαίο;. Εξυπηρετεί μόνο την τουριστική προβολή του χωριού ή και κάτι άλλο; 

Τι %22παίζει%22 με το Πήλιο και το Cern;1.png

Την θυμόμαστε πολύ καλά την Άνοιξη του 2012 που είχε πραγματοποιηθεί το αφιέρωμα στο CERN. Δεν ήταν και τόσο ευχάριστη ενεργειακά εβδομάδα και μάλιστα σχολιάζοντας το με κάποιον εδώ στο Πήλιο, μας είπε συγκεκριμένα: "Μόλις άνοιξαν την Πύλη". Ρωτήσαμε τι ακριβώς εννοεί, αλλά δεν πήραμε απάντηση. 

Τι %22παίζει%22 με το Πήλιο και το Cern;2.png

Τι %22παίζει%22 με το Πήλιο και το Cern;3.png

Τι %22παίζει%22 με το Πήλιο και το Cern;4.png


Να μην ξεχνάμε ότι το Πήλιο πήρε την ονομασία από τους αρχαιότατους χρόνους και σημαίνει Πύλη Ηλίου. Μια από τις Πύλες του θεωρείται και η Μακρινίτσα, όπου οι 'τέκτονες' έχτισαν στις αρχές του 1800 (προ επανάστασης) στη δυτική άκρη της πλατείας, το εκκλησάκι του ΄Αι Γιάννη του Προδρόμου. Στις μαρμάρινες πλάκες του δεν παρέλειψαν μαζί με τα Χριστιανικά σύμβολα να χαράξουν επίσης παγανιστικά και μασονικά/σιωνιστικά. 

Τι %22παίζει%22 με το Πήλιο και το Cern;5.png

Μια άλλη Πύλη, θεωρείται ο λόφος της Γορίτσας, ακριβώς απέναντι από τη Μακρινίτσα, για τον οποίο ακούγονται πολλά και όχι ευχάριστα. Από μυστικά περάσματα παλιά που βγάζουν στη θάλασσα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για στρατιωτικούς σκοπούς, μέχρι και τελετές σατανιστικές και μαύρης μαγείας.

Το έχουμε ξαναπεί. Ο Βόλος είναι πανέμορφος αλλά κρύβει και πολλά μυστικά. Έχει μια από τις μεγαλύτερες στοές στην Ελλάδα, πολύ ισχυρό ΚΙΣ, φήμες για τελετουργίες ανίερες και μοναδικό ιστορικό πανελλήνιο συνέδριο αθεϊστών όπου αποφάσισαν και ψήφισαν ότι δεν υπάρχει Θεός. Γι' αυτό κι εμείς αναρωτιόμαστε, άραγε τυχαία η επιλογή του μικρού αυτού χωριού στο Πήλιο για τη μόνιμη έκθεση του Cern; Είναι απλά μια έκθεση ή παίζει και κάτι άλλο σε συνδυασμό με τα όσα αναφέραμε; Πάντως Θεός υπάρχει, δεν θα τον βρούνε ούτε θα τον διαλύσουν με την τεχνολογία τους, και το μόνο που μένει είναι... να βάλει το χέρι Του!!!
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (7 Ιανουαρίου)
  • 1186: Αποφασιστική νίκη του Έλληνα στρατηγού Αλέξιου Βρανά επί των Νορμανδών κοντά στον Στρυμώνα.
  • 1700: Αποκεφαλισμός από τους Τούρκους στην Σμύρνη του νεομάρτυρα Αθανασίου από την Αττάλεια Παμφυλίας.
  • 1826: Ο Ιμπραήμ προτείνει στους κατοίκους το Μεσολογγίου συνθήκη παράδοσης, η οποία όμως δεν γίνεται δεκτή.
  • 1837: Γίνονται τα εγκαίνια της "Νέας Σπάρτης", δηλαδή της σημερινής Σπάρτης, στην ίδια θέση με την παλαιά.
  • 1838: Ψηφίζεται νόμος για την παραχώρηση γης στους οπλαρχηγούς και πολεμιστές του Αγώνα.
  • 1919: Ελληνικά εκστρατευτικά τμήματα αποβιβάζονται στην Οδησσό της Ρωσίας.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved