Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Αδιαφορεί για την ασφάλεια των πολιτών της η Δανία για να μην χαλάσει τις σχέσεις της με την Τουρκία!

Janus
Αναρτήθηκε από: Janus
Ημηρομηνία ανάρτησης: Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014, 15:00
Δανός Υπουργός δεν τολμάει να πει κουβέντα στον Ερντογάν που απελευθέρωσε μουσουλμάνο δράστη δολοφονικής απόπειρας κατά Δανού πολίτη! Η διατήρηση καλών σχέσεων με την Τουρκία φαίνεται να είναι μείζονος σημασίας για την κυβέρνηση της Δανίας, μετά από δήλωση...του Δανού Υπουργού Εξωτερικών. Ο τελευταίος, μάλιστα, διευκρίνησε πως δεν αξίζει να διαταραχτούν οι σχέσεις της Δανίας με το ισλαμικό κράτος του Ερντογάν μετά την απελευθέρωση του παρολίγον δολοφόνου του Δανού συγγραφέα, κατόπιν απόφασης της τουρκικής δικαιοσύνης.

Ο Martin Lidegaard, Υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, δήλωσε σε καθημερινή εφημερίδα της χώρας, ότι η υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του Δανού συγγραφέα και ένθερμου δημόσιου επικριτή του ισλάμ, Lars Hedegaard, δεν θα πρέπει να αποτελέσει λόγο ρήξης με την σύμμαχο, Τουρκία. Ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Δανού πολίτη είχε συλληφθεί στην Τουρκία τον περασμένο Απρίλιο και αν και πρόκειται για επίσης Δανό πολίτη λιβανέζικης καταγωγής, η Τουρκία ποτέ δεν δέχτηκε να επιστρέψει τον δράστη στην Δανία για να δικαστεί όπως ορίζουν οι παγκόσμιες συνθήκες και νομοθεσίες. Ο 27χρονος Basil Hassan, δράστης της απόπειρας δολοφονίας του Δανού Hedegaard, είναι μουσουλμάνος και γι’ αυτό τον λόγο η Τουρκία του παρείχε κάθε κάλυψη και υπεράσπιση, αρνούμενη την μεταφορά του στην χώρα προέλευσής του όπου και διαπράχτηκε το κακούργημα. Ο δράστης είχε πυροβολήσει τον Δανό συγγραφέα εξαιτίας της δημόσιας αντι-ισλαμικής ρητορικής του τελευταίου, με τον Hedegaard να επιβιώνει τελικά της δολοφονικής επίθεσης του μουσουλμάνου. Αν και μετά την απελευθέρωση του μουσουλμάνου δράστη από τις δικαστικές αρχές της Τουρκίας τον περασμένο Οκτώβριο, νομοθέτες και εξέχουσες προσωπικότητες της Δανίας είχαν ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση της Κοπεγχάγης για την εφαρμογή σκληρής πολιτικής κατά της Τουρκίας, παρόλα αυτά η κυβέρνηση της χώρας δεν τολμάει να διακινδυνεύσει τις άριστες σχέσεις με τον ισλαμικό σύμμαχό της, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Δανίας να δηλώνει κατά λέξει: «Οι καλές σχέσεις με την Τουρκία είναι πολύ πιο σημαντικές από την υπόθεση του Hedegaard»!

Ε.Μ.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι ο τάφος στην Αμφίπολη ανήκει στον Μέγα Αλέξανδρο;;;:
Σαν Σήμερα (2 Δεκεμβρίου)
  • 1823: Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μονρόε προτείνει στο Αμερικανικό Κογκρέσσο την αποστολή αμερικανού πρεσβευτή στην Ελλάδα.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved