Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων
Τελευταία Νέα

Οι Ούγγροι ξεσηκώνονται κατά του φόρου του διαδικτύου – (φώτο, βίντεο)

Janus
Αναρτήθηκε από: Janus
Ημηρομηνία ανάρτησης: Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2014, 18:00
Χιλιάδες Ούγγροι ξεσηκώθηκαν και βγήκαν στους δρόμους πραγματοποιώντας πορείας μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών στη Βουδαπέστη, όντας εξαγριωμένοι με την πρόταση της κυβέρνησης να επιβάλλει φόρο στην κίνηση δεδομένων του διαδικτύου, με στόχο να προστατεύσουν την ελευθερία του διαδικτύου έπειτα από το νέο αυτό αντιδημοκρατικό μέτρο.

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν την Κυριακή μπροστά από το κτήριο του υπουργείου Οικονομικών, καλώντας τους πολιτικούς να ακυρώσουν το μέτρο που προβλέπει την χρέωση των παρόχων υπηρεσιών διαδικτύου (σ.σ. pentapostagma.gr – internet service providers – ISPs) με 150 φόριντ για κάθε gigabyte διαδικτυακών δεδομένων που μεταβιβάζονται μέσω των δικτύων τους.

Αν και το προσχέδιο του νόμου υποδεικνύει ότι οι πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου θα μπορέσουν να μην μετακυλίσουν τη χρέωση στους χρήστες, οι διαδηλωτές θεωρούν ότι το νέο μέτρο θα καταλήξει σε αυξημένες χρεώσεις για τους διαδικτυακούς χρήστες. Η Ένωση Διαδικτυακών Τεχνολογιών, Τηλεπικοινωνιών και Εταιριών Ηλεκτρονικών έχει ήδη προειδοποιήσει ότι ο νέος φόρος θα τους αναγκάσει να αυξήσουν τις τιμές των υπηρεσιών, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters.

1.png

2.png

3.png

Δείτε βίντεο από τις διαδηλώσεις των Ούγγρων πολιτών

Η διαδήλωση διοργανώθηκε μέσω της «δύναμης» των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: μία ομάδα στο Facebook με περισσότερους από 210.000 ακόλουθους προειδοποιούσε ότι το νέο μέτρο «ακολουθεί μία σειρά από ανησυχητικών αντιδημοκρατικών μέτρων από τον Ούγγρο Πρωθυπουργό Viktor Orban που εξωθεί την Ουγγαρία ακόμη μακρύτερα από την Ευρώπη»

Οι διαδηλωτές σήκωσαν ψηλά τα κινητά τους τηλέφωνα, φωτίζοντας την πλατεία με τις οθόνες τους. Τμήμα των διαδηλωτών πραγματοποίησε πορεία προς την ιστορική Πλατεία των Ηρώων της Βουδαπέστης.

“Το νέο μέτρο παρεμποδίζει την ίση πρόσβαση στο διαδίκτυο, βαθαίνοντας το ψηφιακό χάσμα μεταξύ των χαμηλότερων και υψηλότερων οικονομικών ομάδων της Ουγγαρίας, και περιορίζοντας την πρόσβαση για τα σχολεία και τα πανεπιστήμια που δεν έχουν πόρους”, σημειώνει χαρακτηριστικά το δελτίο τύπου της ομάδας των ακτιβιστών, καθώς περίπου 41.000 άνθρωποι υπέγραψαν το ψήφισμα διαμαρτυρίας στα social media.

Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Σαν Σήμερα (24 Νοεμβρίου)
  • 1912: Ελληνικό απόσπασμα από το 2 Τάγματα Πεζικού και μία Πυροβολαρχία αποβιβάζεται και απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα.
  • 1940: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Μοσχόπολη της Βορείου Ηπείρου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved