ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Tο Πρώτο Αποτέλεσμα Της Αφύπνισης Κατά Του Κώδικα Alimentarius (Βίντεο)

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Tρίτη 16 Ιουνίου 2015, 11:00
Του Τρύφωνα Τιπούρτη

Ακόμη μία είδηση που δημοσιεύθηκε σε ελάχιστα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Μία είδηση πονηρή όχι τόσο για την ίδια την είδηση, αλλά για αυτό που υπάρχει πίσω της και το μήνυμα που στέλνει.

Ο κολοσσός βιοτεχνολογίας που επιδιώκει τον έλεγχο στην παγκόσμια παραγωγή τροφίμων και προσπαθεί να επιβάλει γενετικά τροποποιημένα προϊόντα, η...
εταιρεία Monsanto δέχτηκε πλήγμα εφόσον κατά το πρώτο τετράμηνο του 2015 τα κέρδη της μειώθηκαν σε ποσοστό 34%.

Η Monsanto είναι η πλέον συζητημένη και αμφισβητούμενη εταιρεία στον κόσμο.

Η εταιρεία που έχει προκαλέσει, παγκοσμίως, συνεχόμενες κινητοποιήσεις εναντίον της εφόσον έχει άμεση ταύτιση με τον περιβόητο κώδικα διατροφής Alimentarius.

Ο κώδικας Alimentarius , Codex Alimentarius στα Αγγλικά, σημαίνει στα Λατινικά κώδικας τροφίμων.

Δημιουργήθηκε με στόχο την προστασία της καταναλωτικής υγείας, και την κατοχύρωση δίκαιων πρακτικών στο εμπόριο τροφίμων, δηλαδή να κατοχυρώνει πως τα τρόφιμα που τίθενται στην αγορά είναι ασφαλή προς βρώση και δεν φέρουν νοσογόνους οργανισμούς που θα μπορούσαν να βλάψουν τα ζώα ή τα φυτά στις χώρες εισαγωγής.

Τον Codex Alimentarius συγκρότησαν δύο οργανώσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας ο λεγόμενος FAO και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ο επονομαζόμενος WHO το 1963.

185 χώρες είναι μέλη του κώδικα και συμμετέχουν στη σύνταξη των προτύπων και την εφαρμογή τους σε εθνικό αλλά και τοπικό επίπεδο. Τα χιλιάδες πρότυπα του κώδικα μπορούν να είναι γενικά ή εστιασμένα σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Τα γενικά πρότυπα περιλαμβάνουν όσα σχετίζονται με την υγιεινή, τις ετικέτες, τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων και κτηνιατρικών φαρμάκων, τις επιθεωρήσεις των εισαγωγών και εξαγωγών και τα συστήματα πιστοποίησης, τις μεθόδους ανάλυσης και δειγματοληψίας, τα πρόσθετα τροφίμων, τους μολυσματικούς παράγοντες, και τη διατροφή και τα τρόφιμα για ειδικές διαιτητικές χρήσεις.

Τα συγκεκριμένα πρότυπα αφορούν όλους τους τύπους τροφίμων και σχετικών προϊόντων, από τα φρέσκα, κατεψυγμένα και επεξεργασμένα φρούτα και λαχανικά, τους χυμούς φρούτων, τα δημητριακά και τα όσπρια, έως τα λίπη και τα έλαια, τα ψάρια, το κρέας, τη ζάχαρη, το κακάο και τη σοκολάτα, το γάλα και τα γαλακτοκομικά.

Η επιρροή του Codex Alimentarius επεκτείνεται διαρκώς σε κάθε ήπειρο αφού ακόμα και οι εθνικοί και οι τοπικοί διατροφικοί νόμοι και κανόνες έχουν ως αφετηρία τους σχεδόν πάντα τα πρότυπά του.

Και ενώ ο κώδικας ξεκίνησε με τις παραπάνω αρχές, εντούτοις εν συνεχεία υιοθέτησε ένα εντελώς διαφορετικό πνεύμα, αυτό του ελέγχου του πληθυσμού μέσω της διατροφής του.

Το 2008 στην Ελβετία ψηφίστηκε ο νόμος S-510 που είναι ο νέος τροποποιημένος κώδικας και υπήρξαν νέοι παράγραφοι για τα πολυβιταμινούχα τρόφιμα.

Έτσι κάθε χώρα που θα υποδεχτεί τον κώδικα θα είναι υποχρεωμένη να μην εμποδίζει με κανένα τρόπο την ελεύθερη εισαγωγή γενετικά τροποποιημένων προϊόντων, ζώων και επικίνδυνων χημικών.

Οποιαδήποτε αντίσταση στον κώδικα θεωρείται συγκαλυμμένη παρεμπόδιση του εμπορίου και έχει ως συνέπεια οικονομικές κυρώσεις για τη χώρα που θα αντιδράσει, αλλά και την απαγόρευση της εισαγωγής και εξαγωγής προϊόντων διατροφής.

Με τον νέο κώδικα οι βιταμίνες A, B, C, D, και τα ιχνοστοιχεία όπως ο ψευδάργυρος και το μαγνήσιο θεωρούνται παράνομα. Απαγορεύεται επίσης, η χρήση θρεπτικών ουσιών όπως οι βιταμίνες ή τα μέταλλα, οι οποίες λαμβάνονται για πρόληψη ή την αντιμετώπιση κάποιας πάθησης.

Η θεραπεία σχεδιάζεται πλέον με άλλα φάρμακα, τα οποία κοστίζουν πολύ περισσότερο αποφέροντας έτσι κέρδη στις εταιρείες αλλά και εμποδίζοντας πολλούς να τα χρησιμοποιήσουν λόγω κόστους.

Πέρα από τη λίστα των παράνομων συστατικών των τροφών, η επιτροπή Alimentarius ανοίγει το δρόμο στα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα και ζώα.

Ο νέος κώδικας προβλέπει, ότι οι αγελάδες παραγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων θα λαμβάνουν υποχρεωτικά μία αυξητική ορμόνη (rBGH) της Monsanto.

Εκτός του ότι αφορά το γάλα και τα προϊόντα του, πλέον κάθε ζώο που θα χρησιμοποιείται για τη διατροφή μας θα υφίσταται υποχρεωτική αγωγή με υποκλινικά αντιβιοτικά και αυξητικές ορμόνες.

Ο κώδικας Alimentarius απαιτεί κάθε είδους τροφή να υφίσταται επεξεργασία με ακτινοβολία. Φυσικά συμπεριλαμβάνει και τα βιολογικά προϊόντα που πλέον θα θεωρούνται βιολογικά όταν έχουν χρησιμοποιηθεί κτηνιατρικά φάρμακα όπως αυξητικές ορμόνες.

Με λίγα λόγια αυτός είναι ο κώδικας Alimentarius που έχει υιοθετηθεί πλήρως από τη εταιρεία Monsanto και το αντίστροφο.

Το μήνυμα, που ανέφερα στην αρχή, από όλα τα παραπάνω είναι πως οι συνεχείς κινητοποιήσεις οργανώσεων παγκοσμίως και η συνεχόμενη αφύπνιση και αντίδραση κάποιων από εμάς και συνεπώς η αυξανόμενη ευαισθητοποίηση του κόσμου, έφεραν το πρώτο αποτέλεσμα.

Αυτό της μείωσης των εσόδων της Monsanto.

Είναι οι πρώτες ελπίδες πως έπειτα από αγώνα, κάποια στιγμή ο κώδικας Alimentarius θα αποτύχει, και τα γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα θα απαγορευτούν εντελώς.

Όσο αφορά τη χώρα μας, να μην ξεχνάμε πως το 60% της διατροφής μας είναι εισαγόμενο και το γεγονός αυτό από μόνο του, μας καθιστά τα καλύτερα πειραματόζωα όσο αφορά το σχέδιο ελέγχου του πληθυσμού μέσω του κώδικα Alimentarius και εταιρειών εφαρμογής του.

Ενημερωθείτε, συνειδητοποιηθείτε, αντιδράστε.

Έπειτα από εμάς θα ζήσουν τα παιδιά μας.



Πηγή: http://www.epirus-ellas.gr/2015/06/to-proto-apotelesma-tis-afipnisis-kata-tou-kodika-alimentarius.tipourtis-trifonas.html

loading...
Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (23 Ιουνίου)
  • 1645: Αποβίβαση των πρώτων τουρκικών δυνάμεων στην βενετοκρατούμενη Κρήτη, στη Μονή Γωνιάς Χανίων.
  • 1822: Οι επαναστατικές δυνάμεις αποκρούουν επίθεση των Τούρκων εναντίον του στρατοπέδου στο Κομπότι.
  • 1824: Σφαγές Ελλήνων από Τούρκους στο Ηράκλειο της Κρήτης.
  • 1825: Ήττα των Ελλήνων από τον Ιμπραήμ στα Τρίκορφα Αρκαδίας.
  • 1913: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Δοϊράνη.
  • 1920: Κατάληψη του Ελβανλάρ της Μικράς Ασίας.
  • 1941: Αρχίζει στην Αίγυπτο η οργάνωση του Ελληνικού Στρατού Μέσης Ανατολής.
  • 1944: Σφαγές Ελλήνων από Γερμανούς στη Σπάρτη και στον Πάρνωνα.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved