Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Σε εφαρμογή το κατ'επιλογήν «μάθημα του Ισλάμ στα ελληνικά»... «Ας μπει το παιδί σας στο μάθημα και ας παίζει με το κινητό»!!!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014, 20:00
Κατηγορία: Χριστιανισμός
ΝΕΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ… ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟΥΣ «ΚΑΛΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ»…

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΟΖΑΝ ΑΧΜΕΤΟΓΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΆ… ΘΙΧΤΗΚΑΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΑΚΙΑ ΛΕΣ ΚΑΙ Η ΘΡΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΣΑΡΔΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΑΠΟΛΥΟΥΝ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΑΔΑ…

Παρά την αντίδραση της τουρκικής μειονότητας δυτικής Θράκης, στα πλαίσια του θεσπισμένου νόμου ¨των 240 ιμάμηδων¨, τέθηκε σε εφαρμογή το κατ΄επιλογήν ¨μάθημα του Ισλάμ στα ελληνικά¨ για τους μαθητές της μειονότητας που φοιτούνε στα δημόσια σχολεία.

Μάλιστα παρά το ότι το μάθημα αυτό είναι κατ΄επιλογήν, μας έρχονται φήμες και ειδήσεις πως για να μπούνε οι μαθητές στο μάθημα, χρησιμοποιούνται εκβιασμοί, σε κάποιες περιπτώσεις οι διευθύνσεις των σχολείων ασκούνε πιέσεις στους γονείς για να μπούνε τα παιδιά στο μάθημα, ενώ έφτασαν να τους πουν ¨ας μπει το παιδί σας στο μάθημα και ας παίζει με το κινητό¨. Ναι, ναι καλά διαβάσατε. ¨Ας μπει το παιδί σας στο μάθημα και ας παίζει με το κινητό. Αρκεί να μην γυρνά στο κρύο, να μπει στο μάθημα. Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες συμβουλές, παροτρύνσεις ή απειλές ; Δυστυχώς υπάρχουν.

Στον ελληνικό τύπο της δυτικής Θράκης αναγράφεται πως το μέτρο αυτό που δεν δέχτηκε η τουρκική κοινότητα, φάνηκε ¨πετυχημένο¨ και ότι ¨η μεγάλη πλειοψηφία των μαθητών μπαίνουν στο μάθημα¨. Στα κείμενα αυτά αναφέρεται πως το ποσοστό συμμετοχής στο μάθημα αυτό στα κρατικά σχολεία είναι στο 90%.

Τα κείμενα και τα σχόλια αυτά έχουν δύο στόχους :

1- Να δημιουργήσουν την αίσθηση πως ¨η μειονότητα ενέκρινε αυτό το μέτρο του κράτους και στέλνει τα παιδιά της στο μάθημα¨.

2- Να σχηματίσουν την εντύπωση πως ¨οι άνθρωποι της μειονότητας δεν λαμβάνουν υπόψη τις κριτικές κατά του νόμου των 240 ιμάμηδων και δίνουν σημασία σε αυτές¨.

Φυσικά ο τελικός στόχος είναι η θρησκευτική εκπαίδευση των παιδιών της τουρκικής μειονότητας να περάσει στα χέρια του κράτους και να γίνεται στα ελληνικά. Το κράτος δηλαδή επιδιώκει μετά από το μειονοτικό σχολείο να έχει απόλυτο λόγο στην θρησκευτική εκπαίδευση των παιδιών της μειονότητας. Και αυτό το ¨λανσάρουν¨ στην Ευρώπη λέγοντας πως έτσι ¨Συμβάλω στην θρησκευτική εκπαίδευση της μειονότητας. Αναπτύσσω την ανεξιθρησκία και τον διάλογο¨

Μετά από μουφτείες, βακούφια, μειονοτική εκπαίδευση, σύλλογοι που έφεραν την λέξη ¨τουρκικός¨ και τους ανεξάρτητους μειονοτικούς βουλευτές, επιδιώκεται να αφαιρεθούν από την μειονότητα και τα θρησκευτικά ιδρύματα έτσι ώστε να μην έχει λόγο σε αυτά. Αυτός είναι ο τελικός στόχος.

Η τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης βρίσκεται αντιμέτωπη με μια απαράδεκτη, αντιδημοκρατική και αντίθετη στα ανθρώπινα δικαιώματα επιβολή. Όταν ένα κατ΄επιλογήν μάθημα με διάφορες ¨μεθόδους¨ επιβάλλεται , είναι κάτι καταρχήν ¨θλιβερό¨.

Δυστυχώς σε αυτό το θέμα οι άνθρωποι της μειονότητα και οι γονείς με τους μαθητές έμειναν μόνοι τους. Δηλαδή οι άνθρωποι της μειονότητας και φυσικά και οι μαθητές έμειναν χωρίς προστασία απέναντι σε όλες αυτές τις πιέσεις , τους εκβιασμούς και τις απειλές για να μπουν τα παιδιά στο μάθημα αυτό. Για την ακρίβεια οι άνθρωποι της μειονότητας σε αυτό το θέμα αφέθηκαν στην μοίρα τους δίχως πυξίδα. Την ώρα που έχουμε απέναντι μας μια οργανωμένη προσπάθεια και πολιτική με στόχο, από την άλλη πλευρά υπάρχουν μόνο πρόχειρες αντιδράσεις. Παρά την αντίδραση της μειονότητας και της μεγάλης πλειοψηφίας των γονέων ενάντια σε αυτή την επιβολή, εντέλει οι άνθρωποι της μειονότητας απέμειναν ανυπεράσπιστοι. Και μιλάμε για μια σχεδιασμένη και προγραμματισμένη κίνηση και οργάνωση. Σχετικά με αυτά τα περιστατικά και τις φήμες θελήσαμε να ρωτήσουμε τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας & Θράκης. Για κάποιο λόγο δεν θέλησε να μας μιλήσει. Ζητήσαμε ραντεβού. Πέρασαν δύο εβδομάδες και ακόμη δεν αποσπάσαμε μια θετική ή αρνητική απάντηση στο αίτημα μας για συνέντευξη. Περίεργο δεν είναι ; Αναρωτιέμαι, για ένα θέμα που αφορά την μειονότητα, τι πρέπει να γίνει για να κάνουμε μια συνέντευξη με έναν αρμόδιο ; Ποιος μπορεί άραγε να είναι ο λόγος που επιβάλει σε έναν αρμόδιο να μην μιλά σε μειονοτική εφημερίδα για ένα θέμα που αφορά την τουρκική μειονότητα δυτικής Θράκης;

Οζάν Αχμέτογλου
Εφ. Γκιουντέμ 31/10/2014
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Σαν Σήμερα (20 Νοεμβρίου)
  • 1821: Πρώτη Εθνική Συνέλευση, αρχικά στο Άργος και εν συνεχεία στην Επίδαυρο.
  • 1912: Συνάπτεται 15ήμερη ανακωχή μεταξύ Τουρκίας και Βουλγαρίας, η οποία εκπροσωπούσε και τις κυβερνήσεις Σερβίας και Μαυροβουνίου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved