Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων
Τελευταία Νέα

ΖΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ: ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΣΤΗΝ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΟΦΟΒΙΑΣ...

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Σάββατo 3 Ιανουαρίου 2015, 20:00
Κατηγορία: Χριστιανισμός
Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι διαδήλωσαν στη Σουηδία κατά της Ισλαμοφοβίας, μετά τις επιθέσεις που σημειώθηκαν εναντίον τεμενών στην Σκανδιναβική χώρα και καθώς σημειώνεται άνοδος στη δημοτικότητα του ακροδεξιού κόμματος «Σουηδοί Δημοκράτες».

Οι διαδηλώσεις αυτές όπως αναφέρεται σε ανάρτηση της εφημερίδας «Τα Νέα» διοργανώθηκαν σε πολλές πόλεις της Σουηδίας μία ημέρα μετά μια απόπειρα πυρπόλησης ενός τεμένους με βόμβα μολότοφ στην πόλη Ουψάλα.

Στις 29 Δεκεμβρίου 2014 μια πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας φαίνεται ότι είναι εγκληματικά, προκάλεσε ζημιές σε τέμενος στην πόλη Έσλοφ, στα νότια.

Επίσης, την ημέρα των Χριστουγέννων μια πυρκαγιά, τα αίτια της οποίας δεν έχουν καθοριστεί ακόμη, προκάλεσε τον τραυματισμό πέντε ανθρώπων την ώρα που 70 Μουσουλμάνοι είχαν συγκεντρωθεί σε τέμενος της πόλης Εσκιλστούνα.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα ότι αυτές οι επιθέσεις εναντίον των τεμενών και άλλες απόπειρες που υποκινούνται από το μίσος κατά των μουσουλμάνων αποτελούν πρόβλημα για ολόκληρη την κοινωνία, όχι μόνο για τους μουσουλμάνους», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της Ισλαμικής Μουσουλμανικής Ένωσης, ο Μοχάμεντ Χαράκι.

Η υπουργός Πολιτισμού και Δημοκρατίας της Σουηδίας Άλις Μπα Κούνκε κατήγγειλε ενώπιον των διαδηλωτών στη Στοκχόλμη τους δράστες των ενεργειών αυτών που θέλουν να «εκφοβίσουν και να ταπεινώσουν» τους συμπολίτες τους.

Στο τέμενος της Ουψάλας, όπου αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι είδαν έναν άνδρα να ρίχνει μια βόμβα μολότοφ στη διάρκεια της νύχτας της Τετάρτης προς Πέμπτη 1η Ιανουαρίου, οι διαδηλωτές κόλλησαν καρδιές στους τοίχους. Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη Στοκχόλμη, το Μάλμε και το Γκέτεμποργκ.

Η αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και διαβεβαίωσε ότι διεξάγει εντατικές έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών των εμπρησμών.

Σύμφωνα με το αντιρατσιστικό περιοδικό Expo, τουλάχιστον 12 επιθέσεις σημειώθηκαν το 2014 στη Σουηδία εναντίον τεμενών.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (12 Ιανουαρίου)
  • 1822: Επίθεση του Βάσου Μαυροβουνιώτη κατά των Τούρκων.
  • 1827: Έκρηξη τουρκικής βόμβας προκαλεί την πτώση της στέγης του Ερεχθείου.
  • 1943: Τμήματα Ελλήνων ανταρτών εξουδετερώνουν την ιταλική φρουρά στην Καλαμπάκα.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved