Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΠΓΔΜ: Ο ηγέτης των αλβανόφωνων αναμένει επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των εθνοτήτων το 2015

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015, 18:00
Κατηγορία: Ανθέλληνες
Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος των Αλβανών, Μεντούχ Θάτσι, αναμένει επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ των εθνοτήτων στην ΠΓΔΜ το 2015, ανέφερε η σκοπιανή τηλεόραση Alsat-M TV.

Σύμφωνα με τον Θάτσι, το επόμενο έτος θα υπάρξει επίσης επιδείνωση της οικονομικής κρίσης, παραβίαση των σχέσεων μεταξύ των εθνοτήτων και επιδείνωση της θέσης των Αλβανών.

Ο Μεντούχ Θάτσι, θεωρείται «μετριοπαθής ηγέτης των αλβανών , και η γνώμη του έχει βαρύνουσα σημασία , για εξελίξεις στην περιοχή.

Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε μία ακόμη επιβεβαίωση της ιστοσελίδας Pentapostagma.gr, οι οποίοι προβλέψαμε πρώτοι από όλους για την επικείμενη διάλυση του μορφώματος αυτού στα βόρεια της Ελλάδος, σε σύντομο χρονικό διάστημα .

Άλλωστε το νοτιοδυτικό κομμάτι της χώρας δεν διοικείται ουσιαστικά από την κυβέρνηση των Σκοπίων, αλλά από τους αλβανούς, με τα ναρκωτικά , την διακίνηση παράνομου οπλισμού και άλλες άνομες πράξεις να «βασιλεύουν».

Επίσης πρόσφατα ανακοινώθηκε, δημόσια, η προκήρυξη της λεγόμενης «Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας» ή στα αλβανικά «Ilirida Republik», έτσι ώστε η γεωγραφική περιοχή που κατοικείται από Αλβανούς να έχει αυτήν την ονομασία.

Όποιος διαβάσει την ανακήρυξη αυτή, θα κατανοήσει όλο το σχέδιο των αλβανών στην περιοχή.
Στην προκήρυξη αναφέρεται:

«Ενημερώνουμε την αλβανική και διεθνή κοινή γνώμη, συμπεριλαμβανομένης της Δημοκρατίας του Κοσσόβου- RKS, την κυβέρνηση της Αλβανίας και όλες τις πρεσβείες των φιλικών χωρών προς το Κοσσυφοπέδιο και την Αλβανία ότι σύντομα οι Αλβανοί στην Ιλλυρίδα από την κυβέρνησή τους θα ανακοινώσουν εκτάκτως τη Δημοκρατία της Ιλλυρίδας, στο όνομα της ένωσης της συνομοσπονδίας Ιλλυρίδας-Σκοπίων.

Το δικαίωμα των λαών στην αυτοδιάθεση είναι εγγυημένο από τον Ατλαντικό Χάρτη του 1941, της Χάρτας της Κοινωνίας των Εθνών του 1948, την απόφαση του ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών του 1945 (κλπ, κλπ.)

Η αίτησή μας βασίζεται στον πληθυσμιακό αριθμό των Αλβανών στην FYROM που καλύπτει το 40% του συνόλου του πληθυσμού του κράτους.

Η απόφαση είναι από το συνέδριό μας και θα κοινοποιηθεί στις ΗΠΑ, CIA, Επιτροπή Γερουσίας των ΗΠΑ, στις Βρυξέλλες κ.α.

Η ‘Δημοκρατία της Ιλλυρίδας’ θα είναι ένας παράγοντας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στην ΕΕ, γιατί δεν παραβιάζει ή αγγίζει τα εξωτερικά σύνορα και έχει στόχο τη δημιουργία μιας συνομοσπονδίας μεταξύ των δύο δημοκρατιών της Ιλλυρίδας και των Σκοπίων, που θα εγγυάται το δημοκρατικό πολίτευμα, την ισότητα μεταξύ των μειονοτήτων, βάσει του διεθνούς δικαίου.

Σύμφωνα με το συνέδριο της Ιλλυρίδας, η ‘δημοκρατία’ θα έχει περιορισμένη στρατιωτική δύναμη με συμβατικά όπλα και την εθνική φρουρά (Φρουρά της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας), ώστε να ανταποκρίνεται σε καταστάσεις και προκλήσεις εναντίον όλων εκείνων που θα παραβιάζουν τη δημοκρατική τάξη και θα απειλούν τον πληθυσμό της Δημοκρατίας της Ιλλυρίδας, αναφέρει η αλβανική εφημερίδα «laim press».

Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό ο «κύβος ερρίφθη», για αυτό και η Τουρκία το τελευταίο διάστημα απέστειλε εκπροσώπους στην ΠΓΔΜ, αναμένοντας τις «εξελίξεις».

Η δημιουργία της αποκαλούμενης «Μεγάλης Αλβανίας», εξυπηρετεί τα σχέδια της Τουρκίας και μόνο αυτής που επιθυμεί την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (11 Ιανουαρίου)
  • 1822: Οι Τουρκαλβανοί εγκαταλείπουν, μετά από διαπραγματεύσεις, το κάστρο της Κορίνθου.
  • 1826: Ο Ελληνικός Στόλος προσπαθεί να σπάσει την πολιορκία του Μεσολογγίου.
  • 1941: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κλεισούρα της Βορείου Ηπείρου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved