Θησέας: Ήρωας η μιμητής; (Βίντεο)

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Η σειρά αφυπνίζει τη συνείδηση του ταξιδιώτη, διερευνά τα σημάδια των μύθων μέσα από τα κείμενα των αρχαίων ιστορικών και ποιητών και μας προσκαλεί να ψηλαφίσουμε τα ζωντανά τους ίχνη πάνω στη γη που σήμερα πατούμε και κατοικούμε.

Εδώ βρίσκονται οι κορυφές του ΟΛΥΜΠΟΥ και του ΛΥΚΑΙΟΥ, οι ποταμοί του ΑΔΗ και τα νερά της ΣΤΥΓΟΣ, οι πηγές και τα σπήλαια που κατοίκησαν οι ΝΥΜΦΕΣ, τα Ιερά και τα Μαντεία των Θεών, τα δάση και οι ακρογιαλιές που έγιναν μάρτυρες των ερώτων και των αρπαγών, οι κατοικίες τεράτων και κακούργων, τα μονοπάτια που διάβηκαν οι ήρωες, καθώς και οι πόλεις τους, οι πατρίδες τους και οι τάφοι τους.

Εδώ βρίσκονται οι τόποι που πάτησε ο ΗΡΑΚΛΗΣ κατά την αποπεράτωση των περίφημων Άθλων του, οι δρόμοι που βάδισε ο ΘΗΣΕΑΣ στην προσπάθειά του να κερδίσει το αξίωμα του ήρωα, τα τοπία όπου ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ αναγνώρισε κάποτε την πολυπόθητη πατρίδα του.

Ταξιδεύοντας σε αυτούς τους τόπους, φτάνοντας πολύ συχνά σε μέρη όπου ο «επίσημος» τουρισμός δεν φτάνει, το κινηματογραφικό συνεργείο συνάντησε επίσης πολλούς ανθρώπους, ντόπιους...

Στην ίδια κατηγορία
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1651: Ο βενετικός στόλος συντρίβει τον τουρκικό, σε ναυμαχία μεταξύ Πάρου, Φολέγανδρου και Νάξου.
  • 1771: Οι Τούρκοι θανατώνουν στην Αθήνα τον νεομάρτυρα Μιχαήλ Μπακνανά.
  • 1906: Αλβανίζοντες και οπαδοί της ρουμανικής προπαγάνδας δολοφονούν σε ενέδρα τον Μητροπολίτη Κορυτσάς Φώτιο.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet