Ελληνική εταιρεία κατασκευάζει πυρηνοκάρβουνο από κουκούτσι ελιάς

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Ένα από τα έξι βραβεία του Ευρωπαϊκού Συστήματος Οικολογικής Διαχείρισης και Οικολογικού Ελέγχου απέσπασε η μικρή εταιρεία «Βασίλης και Αικατερίνη Κοτταρίδη Ο.Ε», με έδρα στο Ασπρόχωμα Καλαμάτας, η οποία κατασκευάζει πυρηνοκάρβουνο από... κουκούτσι ελιάς!

Με φιλικές προς το περιβάλλον τεχνικές, η εταιρεία κατασκευάζει μπρικέτες-πυρηνοκάρβουνα για μπάρμπεκιου από κουκούτσι ελιάς.

Η εταιρεία πρωτοξεκίνησε τη δράση της με διαφορετική επωνυμία το 1968, με αντικείμενο την παραγωγή και εμπορία ασβέστη, για να αλλάξει επωνυμία το 1992, όταν και άρχισε να ασχολείται με την κατασκευή μπρικετών.

Η παραγωγή πυρηνοκάρβουνων ανέρχεται σε 700 τόνους το χρόνο και το προϊόν θεωρείται «πράσινο», αφού δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, ούτε περιέχει χημικά πρόσθετα.

Η διάκριση είναι ιδιαίτερα τιμητική για τη χώρα μας, αν αναλογιστεί κανείς ότι φέτος υπήρχαν 29 υποψηφιότητες από 14 ευρωπαϊκές χώρες.

Τα βραβεία του «ευρωπαϊκού προγράμματος οικολογικής διαχείρισης και οικολογικού ελέγχου» θέσπισε για πρώτη φορά το 2005 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να προωθήσει τα καλύτερα παραδείγματα επιχειρήσεων στον τομέα της περιβαλλοντικής διαχείρισης.
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1651: Ο βενετικός στόλος συντρίβει τον τουρκικό, σε ναυμαχία μεταξύ Πάρου, Φολέγανδρου και Νάξου.
  • 1771: Οι Τούρκοι θανατώνουν στην Αθήνα τον νεομάρτυρα Μιχαήλ Μπακνανά.
  • 1906: Αλβανίζοντες και οπαδοί της ρουμανικής προπαγάνδας δολοφονούν σε ενέδρα τον Μητροπολίτη Κορυτσάς Φώτιο.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet