ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

O Bαρουφάκης παραδέχεται το Μνημόνιο ΚΑΙ διαψεύδει το Μαξίμου! ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥ ΝΙΚΟΥ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΥ-BHMA!!!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Δευτέρα 1 Ιουνίου 2015, 21:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Nέο χτύπημα από τον Γιάνη Βαρουφάκη-αυτή τη φορά με την βοήθεια του έμπειρου και αεικίνητου δημοσιογράφου του ΒΗΜΑτος Νίκου Χασαπόπουλου.

Ο Βαρουφάκης παραδέχεται την ύπαρξη του Μνημονίου που παρέλαβε ο πρωθυπουργός και διαψεύδει το Μαξίμου. Από την ανάγνωση του συγκλονιστικού ρεπορτάζ μπορεί να συμπεράνει κανείς ότι τα πάντα όλα-και κυρίως η χώρα-βρίσκονται στον αέρα.

Ως ένα «φιλο- τροικανό κείμενο», χαρακτηρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, το κείμενο- «Memorandum Of Understanding» (δηλαδή Μνημόνιο) της Κομισιόν που εστάλη στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στις κυβερνήσεις των χωρών μελών της Ευρωζώνης από την Κομισιόν.

Το κείμενο, εστάλη το περασμένο Σάββατο (κατ΄άλλους την Παρασκευή) και προβλέπει για το 2015 μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, κυρίως φοροεισπρακτικού χαρακτήρα και ουσιαστικά βασίζεται στη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου.

Εως τη Δευτέρα κυβερνητικές πηγές δήλωναν άγνοια για την ύπαρξη του κειμένου- μνημονίου αυτού, πλην όμως ο κ. Βαρουφάκης, μιλώντας στο «Βήμα», το επιβεβαίωσε, υποβαθμίζοντάς το όμως παράλληλα για να το χαρακτηρίσει εν συνεχεία ως «φιλο-τροικανό κείμενο, δηλαδή ένα εσωτερικό κείμενο που εστάλη ως βάση για συζήτηση» και τίποτα άλλο.

Το κείμενο όμως αυτό περιλαμβάνει τα κυριότερα θέματα που εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων Αθήνας- δανειστών, όπως ο ΦΠΑ, ο ΕΝΦΙΑ, τα εργασιακά, το ασφαλιστικό, την απαίτηση του ΔΝΤ σε περικοπές και κύριες συντάξεις.

Μάλιστα αυτό που συμπεραίνεται από το κείμενο είναι ότι οι δανειστές εκτιμούν ότι οι διαπραγματεύσεις καθυστερούν πολύ, το δημοσιονομικό κενό αυξάνεται κάθε ημέρα που περνά και έχουν βάλει ως κόκκινη γραμμή τα εισπρακτικά μέτρα, αλλά και τις περικοπές.

Βαρουφάκης>Δεν ξέρουν τι θέλουν οι δανειστές!

Και όλα αυτά την ώρα που η Αθήνα, διαμηνύει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι όλα έτοιμα για τη συμφωνία και ότι περιμένει ανακοίνωση από ημέρα σε ημέρα για σύγκλιση του Eurogroup, ώστε να επικυρωθεί η συμφωνία.

Ο κ. Βαρουφάκης ωστόσο φάνηκε να μην συμμερίζεται την αισιοδοξία ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι θέμα 24ώρων και επιτέθηκε στους θεσμούς (αν και ακόμα εξακολουθεί να τους αποκαλεί «τρόικα»), λέγοντας ότι «εμφανίζονται διχασμένοι, δεν ξέρουν τι θέλουν, έχουν διαφωνίες μεταξύ τους», για να τονίσει εν συνεχεία ότι κάθε φορά που φαίνεται ότι πάει για επίλυση ένα θέμα αμέσως θέτουν έναν άλλο (και ανέφερε παραδείγματα).

Πληροφορίες άλλωστε που μετέδωσαν σήμερα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων αναφέρουν πως το Σαββατοκύριακο αξιωματούχοι των ΔΝΤ,ΕΕ και ΕΚΤ είχαν πολύωρες διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες προκειμένου να καταρτίσουν ένα κοινό κείμενο θέσεων και να μην εμφανίζονται με αλληλοσυγκρουόμενες θέσεις.

Οσο αφορά την προσπάθεια που καταβάλλει η Αθήνα ώστε να υπάρξει Eurogroup τις αμέσως επόμενες ημέρες, προκειμένου να επικυρωθεί η συμφωνία, ο κ. Βαρουφάκης επιμένει ότι πρέπει προηγουμένως να υπάρξει «πολιτική βούληση για συμφωνία», ότι δηλαδή θα πρέπει και οι δύο πλευρές να θέλουν την συμφωνία, κάτι που εμμέσως πλην σαφώς αμφισβητεί ότι υπάρχει τέτοια βούληση από πλευράς δανειστών.

Το γεγονός ότι η τεχνική διαπραγμάτευση έχει δώσει τη θέση της στην πολιτική διαπραγμάτευση προκύπτει και από το ότι τα υπηρεσιακά στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας , αλλά και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού έχουν ήδη από το βράδυ του Σαββάτου επιστρέψει από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα και πλέον στην βελγική πρωτεύουσα παραμένουν μόνον στελέχη με εμπλοκή στις διαβουλεύσεις πολιτικού χαρακτήρα.

Τι ζητήθηκε στην τηλεδιάσκεψη

Αποκάλυψε τέλος τι ζήτησε η ελληνική πλευρά στην τελευταία (το βράδυ της Κυριακής) τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στους Τσίπρα- Μέρκελ και Ολάντ. Συγκεκριμένα συζήτησε: 1) μία «μακρόπνοη συμφωνία για οριστική λύση και όχι συμφωνία που να παρατείνει τη λύση». 2) «τα μέτρα που θα υπάρξουν να μην υφεσιακά» και 3) «πακέτο επενδυτικό, από την Τράπεζα Επενδύσεων». Κατά τον κ. Βαρουφάκη εάν συμβούν αυτά, τότε «η φράση Grexit, θα αποτελεί παρελθόν και δεν πρόκειται ξανά να εισέλθει στο λεξιλόγιο των δανειστών μας».

TO ΕΠΙΜΑΧΟ ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

Η Κομισιόν συνέταξε κείμενο συμφωνίας και το έστειλε το απόγευμα του Σαββάτου (άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για Παρασκευή) στο Μέγαρο Μαξίμου, μεταδίδει ο Ant1. Πρόκειται για κείμενο που αναφέρεται ως MOU, δηλαδή Μνημόνιο, και εμπεριέχει τις θέσεις των θεσμών και του ΔΝΤ και ουσιαστικά βασίζεται στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

Το κείμενο, σύμφωνα με κοινοτικές πηγές- το Μνημόνιο της Κομισιόν- προβλέπει για το 2015, μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ, κυρίως φοροεισπρακτικού χαρακτήρα. Περιλαμβάνει, επίσης, όλο το φάσμα των θεμάτων της διαπραγμάτευσης από τον ΦΠΑ και τον ΕΝΦΙΑ έως τα εργασιακά και το ασφαλιστικό αλλά και την πάγια θέση του ΔΝΤ για περικοπές τουλάχιστον στις επικουρικές στις συντάξεις.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θεωρούν ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν καθυστερήσει πολύ με αποτέλεσμα το δημοσιονομικό κενό να αυξάνεται μέρα με τη μέρα, γι’ αυτό εμφανίζονται ανυποχώρητοι όσον αφορά στα εισπρακτικά μέτρα και στις περικοπές που έχουν άμεσο δημοσιονομικό αποτέλεσμα. Αντιθέτως εμφανίζονται πιο ελαστικοί στα μεταρρυθμιστικά μέτρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Ant1, το Μαξίμου μελετά λέξη –λέξη το κείμενο της συμφωνίας για να αιτιολογήσει τις αντιρρήσεις του αν και οι δανειστές δεν δέχονται αλλαγές στα δημοσιονομικά σύμφωνα με το Μνημόνιο.

Οι Βρυξέλλες περιμένουν την απάντηση της Αθήνας προκειμένου να συντάξουν το τελικό κείμενο και να υπογραφεί η συμφωνία.

Eάν επαληθευθεί το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 θα μιλάμε για την απόλυτη συντριβή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε χρόνο dt. Θα μοιάζει με καρτούν σε κινούμενα σχέδια που τα συνθλίβει γερμανικό τεθωρακισμένο.

Πηγή: http://www.volcanotimes.com/2015/06/o-b-bhma.html

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
:
 
Σαν Σήμερα (2 Ιουνίου)
  • 1697: Σφαγή από τους Τούρκους του νεομάρτυρα Δημητρίου από την Φιλαδέλφεια.
  • 1820: Απαγχονισμός από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη του Αγιορείτη νεομάρτυρα Κωνσταντίνου από την Λέσβο.
  • 1823: Δύναμη επαναστατών Κρητών επιτίθεται εναντίον των Τούρκων στο στενό πέρασμα Κανδάνου-Χανίων.
  • 1825: Ναυμαχία μεταξύ ελληνικού και τουρκικού στόλου έξω από τον λιμένα της Σούδας και νίκη των Ελλήνων.
  • 1829: Τμήματα υπό τους Κριεζώτη, Δυοβουνιώτη, Ράγκο και Λάζο νικούν στην θέση Ανηφορίτη Θηβών 2.500 Τουρκαλβανούς.
  • 1943: Το Ελληνικό αντιτορπιλικό "Βασίλισσα Όλγα" και το βρετανικό αντιτορπιλικό "Τζέβρις" βυθίζουν κοντά στην Καλαβρία ιταλική νηοπομπή.
  • 1944: Οι Γερμανοί καίνε το Δοξάτο Δράμας και φονεύουν 233 Έλληνες.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved