Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων
Τελευταία Νέα

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ BERKLEY: "Η ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΣΚΛΗΡΗ ΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΜΙΑ GREXIT ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ LEHMAN BROTHERS ΣΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ"!!!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015, 22:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
ΕΝΩ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΝ ΕΚΒΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΩΝ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΩΝ....

Καταστροφική αναμένεται να είναι η αναταραχή που θα προκαλέσει στις διεθνείς αγορές μία ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, κατά πολύ χειρότερη ακόμη και από την κατάρρευση της Lehman Brothers το 2008, προειδοποιούν οικονομολόγοι, όπως αναφέρει το Marketwatch.

O Barry Eichengreen, οικονομολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Berkeley εκτίμησε πως ένα Grexit θα οδηγήσει σε bank run στις ελληνικές τράπεζες και πτώση στο χρηματιστήριο και θα καταλήξει στην επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων.

Μιλώντας στην ετήσια σύνοδο του American Economic Association’s υποστήριξε ότι το Grexit θα έχει συνέπειες και σε άλλες χώρες καθώς οι επενδυτές θα σπεκουλάρουν για το ποιος θα είναι ο επόμενος που θα φύγει από την ένωση. «Βραχυπρόθεσμα θα είναι μια Lehman Brothers στο τετράγωνο», υποστήριξε.

Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι ευρωπαίοι πολιτικοί για άλλη μια φορά θα «καταπιούν» κάποια πράγματα και θα κάνουν τους απαραίτητους συμβιβασμούς προκειμένου να μείνει η χώρα στο νόμισμα. «Παρότι το να μείνει ενωμένη η ευρωζώνη κοστίζει ακριβά και είναι δύσκολο και επίπονο για τους πολιτικούς, το σπάσιμο θα είναι ακόμα περισσότερο ακριβό και περισσότερο δύσκολο», επισήμανε ο οικονομολόγος.

Γενικά το πάνελ τεσσάρων αμερικανών οικονομολόγων έδειξε απαισιόδοξο για το μέλλον, βάσει της εικόνας που δείχνει το μπλοκ του ενιαίου νομίσματος.

Από την πλευρά του, ο Jeffrey Frankel, καθηγητής στο Harvard ανέφερε ότι οι επενδυτές έχουν επιστρέψει στις ευρωπαϊκές αγορές τα τελευταία χρόνια καθώς η κρίση υποχωρούσε. Τη δεδομένη στιγμή, το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε επανάληψη περιόδων αναταραχής και τα spread ανάμεσα στα ομόλογα των κρατών της περιοχής θα αυξηθούν απότομα.

Ο πρώην επικεφαλής οικονομολόγος στο ΔΝΤ και καθηγητής στο Harvard, Kenneth Rogoff, υποστήριξε ότι το ευρώ είναι μια «ιστορική καταστροφή».

Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι εύκολο να σπάσει, συμπλήρωσε.

Από την άλλη, ο Martin Feldstein, επί μακρόν επικριτής του ευρωπαϊκού project είπε ότι όλες οι προσπάθειες να επιστρέψει η Ευρώπη σε υγιή ανάπτυξη έχουν αποτύχει. «Νομίζω ότι δεν υπάρχει τρόπος να τελειώσει η κρίση του ευρώ», σημείωσε.

Οι επιλογές που έπεσαν στο τραπέζι όπως η υιοθέτηση QE από την ΕΚΤ «δεν θα είναι κατά τη γνώμη μου περισσότερο επιτυχημένες», συμπλήρωσε. Ο καλύτερος τρόπος να εξασφαλιστεί η επιβίωση του νομίσματος θα είναι η υιοθέτηση από κάθε κράτος-μέλος των δικών του φορολογικών πολιτικών προκειμένου να τονωθεί η ζήτηση, περιλαμβανομένων της μείωσης του ΦΠΑ για τα επόμενα πέντε χρόνια ώστε να τονωθεί η καταναλωτική δαπάνη, είπε ο Feldstein.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (13 Ιανουαρίου)
  • 1801: Έπαρση της σημαίας της "Ανεξαρτήτου Επτανήσου Πολιτείας" στην Κέρκυρα.
  • 1942: Μάχη των Αστερουσίων στην επαρχία Μεσαράς Ηρακλείου.
  • 1955: Πολεμικό υλικό μεταφέρεται από την ελεύθερη Ελλάδα στην Πάφο για την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved