Σε τουρκική εταιρεία η παραλία όπου έγινε η απόβαση στην Κύπρο!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Η παραλία από την οποία ξεκίνησε η τουρκική απόβαση του 1974 και στην οποία διεξήχθησαν κάποιες από τις φονικότερες συγκρούσεις του Αττίλα Α’ και Β’ μετατρέπεται σύμφωνα με δημοσίευμα της Χουριέτ σε τουριστικό θέρετρο

Στον τουρκικό όμιλο εταιρειών Αλτίνμπας (Altınbaş) ενοικιάστηκε για 49 χρόνια η παραλία Πέντε Μίλι στα κατεχόμενα όπου το 1974 έγινε η απόβαση των τουρκικών στρατευμάτων και ξεκίνησε η εισβολή, σύμφωνα με δημοσίευμα της Χουριέτ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής Χουριέτ, η πράξη έγινε πριν δύο εβδομάδες και το «τμήμα» βακούφικων ενοικίασε με την μέθοδο του ΒΟΤ, 20 στρέμματα που ανήκει σε αυτό, στη συγκεκριμένη παραλία που είναι γνωστή ως παραλία «απόδραση» (Escape Plajı) στον τουρκικό όμιλο που ετοιμάζεται να κάνει μια επένδυση 100 εκ δολαρίων σε ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις.

Η Αλτίνμπας, όπως αναφέρεται, δραστηριοποιείται ήδη στα κατεχόμενα στο τομέα των κοσμημάτων, τον τραπεζικό με την Creditwest, αλλά και στον τομέα της ενέργειας με την εταιρεία Αλπέτ (Alpet) που διαθέτει και σταθμούς βενζίνης.

Τη συμφωνία, γράφει η Χουριέτ, ανακοίνωσε στο περιοδικό Economist ο Πρόεδρος του ΔΣ, Βακκάς Αλτίνμπας, λέγοντας ότι στην εν λόγω περιοχή που ενοικίασαν πριν δύο εβδομάδες θα φτιάξουν ένα υπερπολυτελές ξενοδοχείο, σημειώνοντας ότι ο όμιλός του είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες επενδυτές στα κατεχόμενα. Η εν λόγω παραλία είναι η πιο πολυπληθής στην Κερύνεια, είπε, και θα την δώσουν με τον καλύτερο τρόπο προς εξυπηρέτηση του τουρισμού.

Ανέφερε δε ότι για τους Τ/κ και την Τουρκία το Πέντε Μίλι είναι η πιο σημαντική τοποθεσία γιατί εκεί ξεκίνησε πριν 40 χρόνια, στις 20 Ιουλίου 1974 η «ειρηνευτική επιχείρηση» των τουρκικών δυνάμεων και εκεί έπεσε ο πρώτος ήρωας, όπως είπε, των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το Έλευσις Ελλήνων;;;
Επικαιρότητα
Αρχαία Ελλάδα
Τυχαία
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1690: Έλληνες και Ενετοί απελευθερώνουν από τους Τούρκους τον Αυλώνα της Βορείου Ηπείρου.
  • 1834: Η Αθήνα ονομάζεται πρωτεύουσα του Εληνικού Κράτους.
  • 1906: Αποβιβάζεται στη Σούδα ο πρώην Πρωθυπουργός της Ελλάδος Αλ. Ζαΐμης, ως δεύτερος Ύπατος Αρμοστής της Κρήτης.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet