Τα εμπορικά καταστήματα που θα είναι άνοιχτά σήμερα Κυριακή... Να μη πάει κανείς!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Από σημερα, Κυριακή 3 Νοεμβρίου οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να λειτουργούν προαιρετικά τα καταστήματά τους και οι καταναλωτές να εκμεταλλευτούν την κυριακάτικη αργία για να κάνουν τα ψώνια τους. Οι εμπορικοί σύλλογοι Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πειραιά συμμετέχουν στη δράση, σύμφωνα με τις αποφάσεις των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων.

Από την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου, έχουν ξεκινήσει, εξάλλου, οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν ως το Σάββατο 9 Νοεμβρίου.

Οι τρεις μεγαλύτεροι Εμπορικοί Σύλλογοι αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματα: ο Εμπορικός Σύλλογος Αθήνας ανακοίνωσε ωράριο λειτουργίας 11:00-18:00, η Θεσσαλονίκη 11:00-17:00 και ο Πειραιάς 11:00-15:00 (το πλαίσιο του κυριακάτικου ωραρίου σύμφωνα με το νόμο είναι 11:00-20:00).

Τα πολυκαταστήματα θα είναι ανοικτά, ενώ στα σούπερ μάρκετ επικρατούν μικτές τάσεις. Οι αλυσίδες Σκλαβενίτης, Γαλαξίας και Βερόπουλος αποφάσισαν να μη λειτουργήσουν (πλην των καταστημάτων (Βερόπουλος-JUMBO), ενώ οι αλυσίδες Μαρινόπουλος, ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl, MyMarket θα είναι ανοικτές. Αντίστοιχα, κλειστοί θα παραμείνουν και όλοι οι φούρνοι στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Αρτοποιών Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι αν και το γενικό πλαίσιο ωραρίου για τις Κυριακές έχει ορισθεί από τον νόμο να είναι από τις 11:00 έως τις 20:00, πολλοί εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν διαφορετικό ωράριο, ενώ και μεμονωμένα αρκετές επιχειρήσεις θα εφαρμόσουν δικό τους ωράριο.

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), ωστόσο, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής της, έχει προκηρύξει 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στον κλάδο του εμπορίου για την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013, ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων.
Ελλήνων Δίκτυο
Που πιστεύετε;
Στον Χριστιανισμό
Στην πατρώα θρησκεία
Και στα 2
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1815: Συνθήκη των Παρισίων, με την οποία τα Επτάνησα αναγνωρίζονται ελεύθερη και ανεξάρτητη πολιτεία.
  • 1828: Απελευθέρωση της Λιβαδειάς από τις Ελληνικές δυνάμεις του Δημ. Υψηλάντη, μετά από συνθηκολόγηση.
  • 1912: Εθελοντικά σώματα Ηπειρωτών και 200 Κρητών αποβιβάζονται στη Χειμάρρα και απελευθερώνουν την πόλη. Η VI Μεραρχία εκδιώκει τους Τούρκους και εισέρχεται στην Άρνισσα της Έδεσσας.
  • 1914: Η Αγγλία κηρύσσει άκυρη την αγγλοτουρκική συνθήκη του 1878 και αναγγέλλει την προσάρτηση της Κύπρου υπό μορφήν Βασιλικής Κτήσεως.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet