Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Deutsche Welle: «Αντίο για πάντα» είπε ο Πούτιν στον Ερντογάν

4 Δεκ, 21:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Με το ετήσιο διάγγελμά του ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατέστησε σαφές και δημοσίως πως ο Ταγίπ Ερντογάν διέσχισε την «κόκκινη γραμμή» και κάθε φιλική σχέση ανήκει πλέον στο παρελθόν, όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα Deutsche Welle.

Σύμφωνα με τους πολιτικούς αναλυτές της εφημερίδας, ο Πούτιν χρησιμοποίησε την καθιερωμένη ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως πλατφόρμα για να καταστήσει σαφές πως ο Ταγίπ Ερντογάν διέσχισε την «κόκκινη γραμμή»:

«Ο Πούτιν χρησιμοποίησε το ετήσιο διάγγελμά του, για να ανακοινώσει δημοσίως ότι ο τούρκος ομόλογός του Ταγίπ Ερντογάν δεν ανήκει πλέον στους φίλους», αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Η Deutsche Welle υπενθυμίζει πως πριν από την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 στον εναέριο χώρο της Συρίας, οι σχέσεις μεταξύ των δύο προέδρων ήταν πολύ ζεστές. «Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, Πούτιν και Ερντογάν εγκαινίασαν στη Μόσχα το μεγαλύτερο τζαμί στη Ρωσία.

Επιπλέον, ο ρώσος πρόεδρος στις δηλώσεις του αναφέρθηκε συχνά για τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας, σημειώνοντας ότι το επίπεδό τους αυξανόταν σταθερά από έτος σε έτος» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

Υπενθυμίζουμε ότι στο χθεσινό διάγγελμά του ο ρώσος πρόεδρος κατηγόρησε την Τουρκία για προδοσία, για πισώπλατη μαχαιριά στο λαό της Ρωσίας, την οποία η Αγκυρα θα πληρώσει πολλαπλά και πολύ ακριβά, ενώ επανέλαβε πως η Μόσχα δεν ξεχνά τη διαπλοκή της κυβέρνησης Ερντογάν με τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κρατους, καταλήγοντας πως «ο Αλλάχ αποφάσισε να τιμωρήσει την κυβερνητική κλίκα της Τουρκίας, στερώντας της διανοίας και λογικής».

«Αυτό σημαίνει πως είπε στον Ερντογάν “αντίο για πάντα”», καταλήγει το δημοσιευμα της Deutsche Welle.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1826
    Ο Καραϊσκάκης, μαζί με το ιππικό του Χατζημιχάλη, κατατροπώνει τους Τούρκους στο Τουρκοχώρι Λιβαδειάς.
  • 1912
    Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κορυτσά.
  • 1940
    Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει το Δέλβινο.

Φίλοι - Συνεργάτες