Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Τσίπρας με...αμνησία: «Δεν είπα πως θα σκίσω το μνημόνιο» – Και όμως Αλέξη...

6 Αύγ, 21:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Με ρητορική Αντώνη Σαμαρά, έτους 2012, και προσπαθώντας να δικαιολογήσει την οβιδιακή μεταμόρφωσή του από αντιμνηνονιακό ηγέτη σε έναν ακόμα πολιτικό που δίνει «γη και ύδωρ» στους τοκογλύφους δανειστές εμφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Κόκκινο, αρνούμενος τη βασική προεκλογική εξαγγελία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δηλαδή θα καταργούσε το μνημόνιο. Πρόσθεσε μάλιστα ότι όλη αυτή η συζήτηση είναι λαϊκίστικη!

Όταν δε ο δημοσιογράφος παρατήρησε πως ο Πρωθυπουργός είχε δηλώσει όταν βρισκόταν στην αντιπολίτευση ότι θα καταργούσε το Μνημόνιο με ένα νόμο απάντησε ότι «πριν τις εκλογές δεν είπα ότι μπορεί τα Μνημόνια να σκιστούν με ένα νόμο, μην παραπέμπετε σε μια ομιλία μου του 2012, ας αφήσουμε το πλαίσιο αυτό της λαϊκίστικης προσέγγισης».

Δυστυχώς βέβαια για τον Αλέξη υπάρχουν ντοκουμέντα και η εικόνα είναι αδιάψευστος μάρτυρας, όταν πέρυσι έλεγε ότι μόνη λύση είναι η κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο.

Δείτε το βίντεο:



Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας ανάφερε: «Η εντολή που πήραμε από τον ελληνικό λαό ήταν να σταματήσει ο λαός να ματώνει, εντολή σκληρής διαπραγμάτευσης, δεν είπαμε προεκλογικά ότι θα καταργήσουμε τα μνημόνια με ένα νόμο, γιατί ήταν συγκεκριμένες οι συνθήκες, είπαμε ότι θα δώσουμε μάχη για να φύγουμε από αυτό ασφυκτικό πλαίσιο, δεν υποσχεθήκαμε στον ελληνικό λαό περίπατο στο δάσος και ότι όλα θα γίνουν σε μια μέρα.

Διαπραγματευτήκαμε σκληρά σε πρωτοφανείς συνθήκες χρηματοπιστωτικής ασφυξίας, παρόλα αυτά υλοποιούσαμε κάποιες από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις (νόμος ανθρωπιστικής κρίσης, καθαρίστριες, σχολικοί φύλακες άνοιξε η ΕΡΤ, 100 δόσεις) ενώ αγωνιούσαμε για το πώς θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις στο τέλος του μήνα».

Έκανε λόγο για πλήρη κατάρρευση της χώρας σε περίπτωση που λειτουργούσε με το συναίσθημα. «Προσπάθησα να συμβιβάσω τη λογική με το συναίσθημα» είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι ο λαός δεν ήθελε έξοδο από το ευρώ:

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά. Δυστυχώς για τον ίδιο αλλά και φυσικά για τον λαό ο κ. Τσίπρας τα τελευταία χρόνια είχε σηκώσει ψηλά το λάβαρο του αντιμνημονιακού αγώνα και μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε ένα κόμμα του 4% να το φθάσει στο 36,34%, μαζεύοντας ψηφοφόρους από όλο το πολιτικό φάσμα.

Οι πολίτες τον πίστεψαν. Εβλεπαν ένα καθαρό πρόσωπο που δεν είχε καμία σχέση με το παλαιοκομματικό κατεστημένο που διέλυσε την Ελλάδα και θεώρησαν πως ο Αλέξης μαζί με την ομάδα του θα έβγαζαν τη πατρίδα μας από την ζοφερή κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει.

Ο Πρωθυπουργός όμως, όπως και οι προηγούμενοι βέβαια παίρνει… χρυσό μετάλλιο στην πολιτική κυβίστηση, καθώς οι εξαγγελίες του περί κατάργησης των μνημονίων, οι εξαγγελίες του από το βήμα της ΔΕΘ, αλλά και τα πατριωτικά συνθηματα για εθνική κυριαρχία και ανεξαρτησία έπεσαν στο κενό.

Εκεί που ράγισε πλέον η σχέση του με τον λαό ήταν στο περίφημο δημοψήφισμα. Που μέσα σε κλίμα τρομοκρατίας, οι Έλληνες είπαν ΟΧΙ στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας, ΟΧΙ σε νέα μνημόνια και αντί να εκμεταλλευθεί ο Αλέξης της στήριξη που είχε από πίσω του υπέγραψε το επαχθέστερο μνημόνιο για την Ελλάδα.

Κύριε Τσίπρα δυστυχώς για εσάς οι Ρωμαίοι έλεγαν την εξής φράση: «Verba volant, scripta manent», «Τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν».

Ας θυμηθούμε σε αυτό το σημείο εν τάχει τι είχε υποσχεθεί ο Αλέξης:

Αλέξης Τσίπρας 11 Νοεμβρίου 2012: Η μόνη ρεαλιστική και σωτήρια εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με έναν νόμο και σε ένα άρθρο όλων των μέτρων λιτότητας

Αλέξης Τσίπρας 15 Οκτωβρίου 2013 στο STAR: «Δε θα υπάρχει μνημόνιο από το βράδυ των εκλογών»

Αλέξης Τσίπρας 11 Μαΐου 2014 στο Έθνος της Κυριακής: «Θα σκίσουμε τα μνημόνια μέρα μεσημέρι» και «Το μνημόνιο τελειώνει την πρώτη μέρα της κυβέρνησης της Αριστεράς»

Αλέξης Τσίπρας Νοέμβριος 2012 στη Βουλή απευθυνόμενος στην κυβέρνηση: «Η μόνη εναλλακτική πρόταση είναι η κατάργηση με ένα νόμο και σε ένα άρθρο όσων ψηφίσατε προχθές»

Αλέξης Τσίπρας 13 Σεπτεμβρίου 2014 στη ΔΕΘ: «Θα σκίσω το μνημόνιο μόλις εκλεγώ»

Αλέξης Τσίπρας 31 Ιανουρίου 2015: «Οι προκάτοχοί μου επέλεξαν άλλα να λένε προεκλογικά και άλλα να κάνουν μετεκλογικά. Έχασαν τη στήριξη του λαού και έπεσαν. Σκέφτομαι να πρωτοτυπήσω και να μείνω συνεπής στις δεσμεύσεις μου… Εννοούμε αυτά που λέμε, και είμαστε σταθεροί στις απόψεις μας»

Αλέξης Τσίπρας 5 Φεβρουαρίου 2015: «Είμαστε κυρίαρχη χώρα, θα βάλουμε τέλος στην τρόικα!»

«Εχουμε μια συμφωνία με το λαό μας και θα την τιμήσουμε – Δεν υπάρχει περίπτωση να γυρίσουμε πίσω»

Αλέξης Τσίπρας 6 Φεβρουαρίου 2015: «Δεν δεχόμαστε καμία συμφωνία που κρατά σε ισχύ το μνημόνιο»

Αλέξης Τσίπρας 15 Φεβρουαρίου 2015: «Η Ελλάδα σε έξι μήνες θα είναι μια άλλη χώρα!» «Δεν θέλουμε νέα δάνεια διάσωσης»

Ο Τσίπρας δεν ήταν που στις 28 Απριλίου στον N. Χατζηνικολάου δήλωνε: «Δεν σκίσαμε το μνημόνιο σε μία νύχτα, δεν ξεφύγαμε από την επιτήρηση μεμιάς, όμως πήραμε συμφωνία που δίνει δυνατότητες στην Ελλάδα να ξεφύγει από το mail Χαρδούβελη και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης»

Ο Τσίπρας δεν ήταν αυτός που έλεγε: «Go back κυρία Μέρκελ, κύριε Σόιμπλε, κυρίες και κύριοι της συντηρητικής νομενκλατούρας της Ευρώπης. Η Ελλάδα δεν είναι πειραματόζωο. Δεν θα ανεχτούμε να μετατρέψετε τη χώρα μας σε Μπανανία κι εμάς τους ίδιους σε φτηνή, ανασφάλιστη, αναλώσιμη και φιμωμένη μάζα. Go back μαζί με την τρόικά σας, τους τοκογλύφους σας, τη σκληρότητά σας, την αλαζονεία σας, την περιφρόνηση προς τον ελληνικό λαό, που τόσα χρόνια έχει γίνει αντικείμενο της χλεύης και της εκμετάλλευσής σας. Δεν θα ανεχτούμε να μας υπαγορεύετε ποιον να ψηφίσουμε, για να μη μας τιμωρήσετε»

Δείτε το βίντεο:



Τα νταούλια που πήγαν Αλέξη οταν είχες δηλώσει πως « Ο ΣΥΡΙΖΑ θα βαράει το νταούλι κι εκείνες θα «χορεύουν». «Ή για να το πω αλλιώς, εμείς θα παίζουμε τη λίρα κι εκείνοι θα χορεύουν πεντοζάλη!».

Δείτε το βίντεο:



Τι έγινε Αλέξη; Όλα όσα αναφέραμε είναι ψέμματα; Εσύ δεν τα είχες υποσχεθεί όλα αυτά στους Ελληνες;


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1566
    Ο Πιαλή Πασάς με 10.000 άνδρες εκδιώκει τους και Γενουάτες καταλαμβάνει την Χίο.
  • 1821
    Ο Πρόκριτος Κων. Λαχανάς κηρύσσει την Επανάσταση στην Σάμο, υψώνοντας την Σημαία της Επαναστάσεως στην πόλη Βαθύ.
  • 1822
    Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Αδριανούπολη τον πρώην Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.
  • 1897
    Σημειώνεται η μοναδική Ελληνική νίκη, στην περιοχή Βελεστίνου, κατά τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
  • 1941
    Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Ερσέκα και την Χειμάρρα. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κατερίνη και τα Γρεβενά.
  • 1944
    Φονεύεται από αντάρτες του ΕΛΑΣ ο Σχης Δημήτριος Ψαρρός και πολλοί αιχμαλωτισθέντες συμπολεμιστές του.
  • 1956
    Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ανατινάζουν δύο δεξαμενές πετρελαίου στην Λευκωσία.

Φίλοι - Συνεργάτες