ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Ζ.Κ.Γιούνκερ: "Αγαπάω πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες - Δεν είναι σωστό να λέγεται ότι οι Έλληνες είναι λαός τεμπέληδων"...

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015, 08:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Ο κ. Γιούνκερ σε πρωινή συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Europe 1 και στον δημοσιογράφο Ζαν Πιέρ Ελ Καμπάς δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος για το αν η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να βγει από την ευρωζώνη. Παρ' όλα αυτά, τόνισε ότι «είναι λάθος να θεωρούμε τους Ελληνες λαό των τεμπέληδων».

Η στιχομυθία μεταξύ Ευρωπαίου αξιωματούχου και δημοσιογράφου είχε ως εξής:

Γιούνκερ: Πρώτα από όλα να πω ότι αγαπάω πολύ την Ελλάδα και τους Έλληνες και κυρίως αυτούς που υποφέρουν από τις συνέπειες των προγραμμάτων προσαρμογής. Επομένως, θα πρέπει να κάνουμε τα πάντα και να συμβάλουμε, ώστε να επιτρέψουμε στην Ελλάδα να βγει από το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται.

Καμπάς: Είστε σίγουρος ότι δεν θα υποχρεωθεί να βγει από την ευρωζώνη;

Γιούνεκρ: Όχι, αλλά πρόκειται για έναν διάλογο, ελπίζω έντιμο, ανάμεσα στην αλληλεγγύη των μεν και τη σταθερότητα των δε.

Καμπάς: Βλέπετε, όμως, ότι έχουμε την αλληλεγγύη των μεν, αλλά όχι τη σταθερότητα των άλλων...

Γιούνκερ: Η Ελλάδα τα τρία τελευταία χρόνια ξεκίνησε πολλές μεταρρυθμίσεις, πέτυχε πολλές δημοσιονομικές οικονομίες, πέτυχε ένα πρωτογενές δημοσιονομικό πλεόνασμα. Δεν είναι αλήθεια ότι η Ελλάδα δεν έκανε πολλές προσπάθειες. Δεν είναι σωστό να λέγεται ότι οι Έλληνες είναι λαός τεμπέληδων...

Καμπάς: Ας μιλήσουμε ξεκάθαρα... Δεν υπάρχει κίνδυνος για έναν νέο σεισμό στην Ευρώπη εξαιτίας της Ελλάδας, που είναι στο χείλος της χρεοκοπίας;

Γιούνκερ: Δεν πιστεύω ότι ένας νέος σεισμός διαφαίνεται στον ορίζοντα, γιατί έχουμε πάρει ήδη μέτρα που θα μας επιτρέψουν να αντιδράσουμε καλύτερα σε περίπτωση κρίσης. Εάν υπάρξει κρίση...

Καμπάς: Εντάξει, ας γίνουμε πιο συγκεκριμένοι. Τι σκοπεύετε να πείτε απόψε στον κ. Τσίπρα;

Γιούνκερ: Θα του επαναλάβω αυτά που του έχω πει τις δύο φορές που συναντηθήκαμε. Ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ξεκινήσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες, θα πρέπει να λειτουργήσει, έτσι ώστε οι δεσμεύσεις που έχει πάρει σε επίπεδο Γιούρογκρουπ το 2012, και πρόσφατα, να υλοποιηθούν.

Καμπάς: Όταν η κυβέρνηση Τσίπρα ζητάει από τη γερμανική κυβέρνηση αποζημιώσεις από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, θεωρείτε ότι είναι ένα ανοιχτό θέμα σήμερα;

Γιούνκερ: Όχι, είναι ένα νομικό πρόβλημα ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία, που δεν αφορά την Ευρώπη. Θεωρώ, όμως, ότι αυτό το θέμα γύρω από το οποίο δραστηριοποιήθηκε ιδιαίτερα η νέα ελληνική κυβέρνηση, αποσπά την προσοχή όλων, από αυτό που είναι σήμερα το αναγκαίο για την Ελλάδα.

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (12 Μαϊου)
  • 1662: Απαγχονίζεται από τους Τούρκους στην Κωνσταντινούπολη ο νεομάρτυρας Ιωάννης Βλάχος.
  • 1821: Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης αντιμετωπίζει στο Βαλτέτσι τις τουρκικές δυνάμεις.
  • 1854: Αγγλογαλλικά στρατεύματα αποβιβάζονται στον Πειραιά και καταλαμβάνουν την Αθήνα.
  • 1878: Η Πύλη προτείνει στους Κρήτες επαναστάτες να καταθέσουν τα όπλα και να υπογράψουν ανακωχή.
  • 1886: Υπογράφεται ανακωχή μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας.
  • 1912: Οι Ιταλοί καταλαμβάνουν τη Νίσυρο, την Τήλο, τη Λέρο, την Κάλυμνο, την Κω, την Πάτμο, την Κάρπαθο και την Κάσο.
  • 1919: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει τη Μαγνησία της Μικράς Ασίας.
  • 1943: Το Α/Τ "Κανάρης" αποβιβάζει άγημα στην νησίδα Ζέμπρα κοντά στην Τύνιδα και συλλαμβάνει την ιταλογερμανική φρουρά της.
  • 1944: Ισχυρές βουλγαρικές δυνάμεις επιχειρούν εκκαθάριση της περιοχής βορείως της γέφυρας Παππάδων Δράμας.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved