Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Καβγάς για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας! Επίθεση Φίλη (ΣΥΡΙΖΑ) στον Καμμένο για "συνθηκολόγηση με τον αναχρονισμό!"

11 Μάϊ, 13:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Με τιμές αρχηγού κράτους έγινε το απόγευμα της Κυριακής η υποδοχή των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας, που έφτασαν στην Αθήνα, μετά από 1.000 χρόνια.

Αντιπροσωπεία της Ελλαδικής Εκκλησίας παρέλαβαν τα λείψανα από τη βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία και στη συνέχεια, έγινε η υποδοχή τους στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Η μεταφορά των ιερών λειψάνων είναι ιστορικό γεγονός, αφού για πρώτη φορά μετά από 1000 χρόνια η λειψανοθήκη της Αγίας Βαρβάρας φτάνει σε Ορθόδοξη χώρα.

Το σκήνωμα της Αγίας θα παραμείνει στην Αθήνα για 15 ημέρες. Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας το λείψανο θα μεταφερθεί για μία ημέρα στο αντικαρκινικό νοσοκομείο "Άγιος Σάββας", ώστε να μπορέσουν να το προσκυνήσουν ασθενείς.

Σήμερα  Δευτέρα, στην πρωινή εκπομπή του Mega, βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ διασταύρωσαν τα ξίφη τους, με αφορμή το σχόλιο του βουλευτή Νίκου Φίλη, περί "εμπορίου λειψάνων" με τη μεταφορά τους στο "Άγιος Σάββας".

"Δεν έχει ανάγκη η Αγία Βαρβάρα τις τιμές αρχηγού κράτους του Καμμένου"

"Η Αγία Βαρβάρα βοήθειά μας δεν έχει ανάγκη από τον κ. Καμμένο, να της αποδώσει τιμές αρχηγού κράτους και η στάση του κ. Καμμένου είναι μία συνθηκολόγηση με τον αναχρονισμό", είπε ο βουλευτής Νίκος Φίλης του ΣΥΡΙΖΑ.

"Η κυβέρνησή σας δηλαδή συνθηκολογεί με τον αναχρονισμό", του απάντησε ο κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, από το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Κώστας Καραγκούνης της ΝΔ έκανε λόγο για χαοτική λογική. "Μέλος της κυβέρνησης είναι και το δεχόμαστε; Δεν είναι ο καμμένος μέλος της κυβέρνησης", πρόσθεσε ο κ. Γρηγοράκος.

"Το ίδιο έγινε και στην ορκωμοσία", είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος των ΑΝΕΛ.

"Θα υποταχθούμε στη λογική, ότι θα θεραπεύσουν τα φημολογούμενα λείψανα τους καρκινοπαθείς; Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας", είπε ο κ. Φίλης, για να του απαντήσει ο κ. Καραγκούνης "δεν είναι ζήτημα ειδωλολατρίας. Μην τα λέτε αυτά κύριε Φίλη, γιατί σας ακούει το 99% του ελληνικού λαού, που είναι ορθόδοξοι. Μην είστε εναντίον".

"Βεβαίως και είναι και πιστεύουν. Εγώ δεν είμαι εναντίον. Αυτό; Το να φέρνουν τα λείψανα στον Άγιο Σάββα;" συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

"Ναι αλλά δεν είναι ειδωλολατρία. Ας σεβαστούμε το θρησκευτικό αίσθημα του κόσμου", του απάντησε ο κ. Καραγκούνης.

"Το σεβόμαστε. Άλλο αυτό κι άλλο τα λείψανα στον Άγιο Σάββα. Στην εκκλησία τα λείψανα να πάνε. Καμία αντίρρηση. Αλλά στον Άγιο Σάββα; Και με τιμές αρχηγού κράτους; Έχει ανάγκη η Αγία Βαρβάρα από τιμές Αρχηγού κράτους; Ελάτε τώρα. Τι είναι αυτά τα πράγματα;", είπε ο κ. Φίλης.

"Πάντως κύριε Φίλη, από τα αρνιά και τα κλαρίνα στην πλατεία Συντάγματος, αυτό δεν με ενοχλεί", είπε ο κ. Καραγκούνης.

"Να συγχαρώ τον κ. Φίλη, γιατί δεν ψηφοθηρεί"

Από τη μεριά του ο Θ. Παπαχριστόπουλος, είπε: "Συνόδευα τη μακαρίτισσα τη μητέρα μου σε όλα τα μοναστήρια. Δεν υπάρχει μοναστήρι που να μην έχω πάει. Εγώ δεν είμαι φανατικός χριστιανός, δεν είπα ποτέ τέτοιο πράγμα. Αλλά το "άφες αυτοίς, ου γαρ οίδασι τι ποιούσι", το "αγγαπάτε αλλήλους", το "ο έχων δύο χιτώνας να δίνει τον έναν" με βρίσκουν σύμφωνο και με συγχωρείτε, δεν είναι τυχαίο, ότι ενώ έχουν φύγει δικτατορίες, βασιλείες και λοιπά, αυτή η θρησκεία παραμένει.

"Καταρχάς θέλω να συγχαρώ τον κ. Φίλη, γιατί θα μπορούσε να μιλήσει ψηφοθηρικά. Μπράβο του, είναι ειλικρινής. Να τον δεχόσαστε όμως, σε όλα ότι είναι ειλικρινής. Όχι στα μισά. Θέλω να πω το εξής. Πήγα και δεν αισθάνομαι ένοχα επειδή πήγα. Πήγα και ο κοσμάκης έτσι σκέφτεται. Ηλικιωμένοι άνθρωποι πιστεύουν σε αυτό το πράγμα.

Πηγαίνετε εσείς, να τους το αλλάξετε", είπε ο κ. Παπαχριστόπουλος.

"Ποιος να πάει να τους το αλλάξει; Όταν τους κόβει τα φάρμακα για τον καρκίνο εδώ ο κύριος Καραγκούνης και η κυβέρνησή του;", απάντησε ο Νίκος Φίλης, για να του απαντήσει από τη μεριά του ο κ. Καραγκούνης με τα στοιχεία που είχε μπροστά του.

"Ας αφήσουμε το θρησκευτικό συναίσθημα κι ας μην το κατευθύνουμε"

O κ. Γρηγοράκος σχολίασε όσα λέγονταν, σημειώνοντας πως "κάποια πράγματα, πρέπει να τα αφήνουμε απ' έξω,γιατί ο λαός μας δεν έχει ακόμα ο ίδιος αποφασίσει ειλικρινά, αν πρέπει να τα ακουμπάει. Πιστεύω ότι το θέμα της θρησκείας εδώ στην Ελλάδα, που είναι ορθόδοξη. Νομίζω ότι είναι λάθος το να πάνε τα λείψανα στον Άγιο Σάββα. Νομίζω, ότι είναι λάθος".

"Α μπράβο. Συμφωνούμε. Εκεί γίνεται το εμπόριο λειψάνων", πρόσθεσε ο κ. Φίλης.

"Ας με αφήσει ο κ. Φίλης να μιλήσω και ως γιατρός. Επειδή ξέρω ότι εκείνη τη στιγμή, ο άνθρωπος καταπιάνεται από κάπου, ας αφήσουμε το θρησκευτικό συναίσθημα να εκφράζεται και ας μην το κατευθύνουμε. Είναι λάθος. Μέσα στον Άγιο Σάββα υπάρχει μία εκκλησία. Μπορεί ο καθένας να καταφύγει εκεί", δήλωσε ο κ. Γρηγοράκος.

"Πάντως, τα ναρκωτικά και η αποποινικοποίηση δεν μας ενδιαφέρουν, μας ενδιαφέρει, το εάν θα πάνε τα λείψανα στον Άγιο Σάββα", είπε ο κ. Καραγκούνης.




  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1566
    Ο Πιαλή Πασάς με 10.000 άνδρες εκδιώκει τους και Γενουάτες καταλαμβάνει την Χίο.
  • 1821
    Ο Πρόκριτος Κων. Λαχανάς κηρύσσει την Επανάσταση στην Σάμο, υψώνοντας την Σημαία της Επαναστάσεως στην πόλη Βαθύ.
  • 1822
    Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Αδριανούπολη τον πρώην Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.
  • 1897
    Σημειώνεται η μοναδική Ελληνική νίκη, στην περιοχή Βελεστίνου, κατά τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
  • 1941
    Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Ερσέκα και την Χειμάρρα. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κατερίνη και τα Γρεβενά.
  • 1944
    Φονεύεται από αντάρτες του ΕΛΑΣ ο Σχης Δημήτριος Ψαρρός και πολλοί αιχμαλωτισθέντες συμπολεμιστές του.
  • 1956
    Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ανατινάζουν δύο δεξαμενές πετρελαίου στην Λευκωσία.

Φίλοι - Συνεργάτες