Το Λούβρο έχει ...ζαλιστεί: "Οι Έλληνες δεν θελουν τη Νίκη της Σαμοθράκης"!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Το γαλλικό κράτος θέλει να πληρώσουν οι Γάλλοι για νσ καθαριστεί το άγαλμα της Νίκης της Σαμορθάκης γιατί ... οι Έλληνες λέει δεν την θέλουμε! Το άγαλμα της Νίκης της Σαμοθράκης δεν βρίσκεται πια μπροστά από τα σκαλιά στο πρώτο επίπεδο του Μουσείου καθώς τα τέσσερα εκατομμύρια που ζητάει το Λούβρο δεν έχουν κατααφέρει ακόμα να συκγεντρωθούν.

Οι Γάλλοι διατείνονται ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει σταματήσει εδώ και πολλά χρόνια την προσπάθεια για τον επαναπατρισμό του γλυπτού και άρα ... δεν την θέλουμε πίσω!

Η καμπάνια του Μουσείου είναι «Όλοι προστάτες!» και προσπαθεί να πείσει τους Γάλλους να δώσουν τον οβολό τους. Αναφέρεται χαρακτηριστικά

"Το έργο συντήρησης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013. Μετά από πολλές μελέτες και μήνες προετοιμασίας, το πρόγραμμα θεραπείας συντήρησης  της Νίκης της Σαμοθράκης έχει ξεκινήσει! Άλλο ένα εκατομμύριο ευρώ ακόμα απαιτείται για να φέρει το σχέδιο προς απόδοση καρπών πριν από την 31η Δεκεμβρίου, 2013. Μέσα από την Εκστρατεία δωρεάς "Tous Mecenes! " ('Ολοι Προστάτες) μπορεί κάποιος  να γίνει φορέας και προστάτης αυτού του φιλόδοξου σχεδίου: η δωρεά σας, ανεξαρτήτως ποσού, θα κάνει τη διαφορά".

Έχουν καταφέρει πάντως να κερδίσουν τα τρία εκατομμύρια, από συνεισφορές πολιτών, αλλά και εταιρειών.
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το
Επικαιρότητα
Αρχαία Ελλάδα
Τυχαία
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1811: Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Νέα Έφεσο τον νεομάρτυρα Ιωάννη από την Κρήτη.
  • 1821: Δύναμη Σουλιωτών αποκόπτει στην θέση Πέντε Πηγάδια (μεταξύ Ιωαννίνων- Άρτας) την εμπροσθοφυλακή του Μουσταφά Πασά.
  • 1904: Ο Θεόδωρος Μόδης, εκ των κυρίων μελών της "Επιτροπής Αμύνης Μοναστηρίου", φονεύεται σε ενέδρα μέσα στην πόλη από κομιτατζήδες.
  • 1918: Ο Ελληνικός Στρατός επιτίθεται κατά των Γερμανο-Βουλγάρων στο Μοναστήρι.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet