Ελληνικό δαιμόνιο: ZU-23-2 επάνω σε Μ113!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Πενία τέχνας κατεργάζεται: Στο περιοδικό Στρατός και Ενημέρωση (.pdf) που εκδίδει η Διεύθυνση Ενημέρωση και Δημοσίων Σχέσεων του ΓΕΣ ξεχωρίσαμε την φωτογραφία του εξωφύλλου στην οποία απεικονίζονται τρία πρωτότυπα τροποποιημένων Τ/Θ οχημάτων στα οποία έχουν προσαρμοστεί διάφορα οπλικά συστήματα με τις σχετικές μελέτες και εργασίες να πραγματοποιούνται στο 308ο Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης.

Συγκεκριμένα, δεξιά και αριστερά διακρίνονται ένα ΤΟΜΑ BMP-1 και ένα ΤΟΜΠ Μ-113Α1 στα οποία έχει τοποθετηθεί το δίδυμο Α/Α πυροβόλο Zu-23-2 των 23mm. Στο κέντρο διακρίνεται ένα άλλο M-113A1 στο οποίο έχει τοποθετηθεί εξέδρα με πυροβόλο περιστρεφόμενων καννών τύπου M-61A1 Vulcan των 20mm (την ύπαρξη του συγκεκριμένου project είχε αποκαλύψει η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ πριν από 1,5 χρόνο), προερχόμενο από αποσυρθέν μαχητικό της ΠΑ.

Με την υλοποίηση των συγκεκριμένων project, πολλαπλασιάζεται η κινητικότητα στατικών αντιαβακικών μονάδων ή ελαφρών αντιαρματικών/αντιαεροπορικών συστημάτων όπως τα ZU-23-2 (οι Σοβιετικοί τα χρησιμοποιούσαν ως αντιαεροπορικά αλλά αποδεικνύονται πασπαρού για όλες τις δουλειές) και αυξάνεται κάθετα η ισχύς πυρός των μηχανοκίνητων ταγμάτων πεζικού.

Ενδιαφέρουσα είναι και η φωτογραφία στη σελίδα 27 του περιοδικού, όπου απεικονίζεται ένα πλήρως ανακατασκευασμένο όχημα μέσης περισυλλογής σειράς “Μ” των 5 τόνων, στο οποίο έχουν εφαρμοστεί διάφορες βελτιώσεις (νέοι βραχίονες στήριξης στη θέση των παλαιών, νέα κιβώτια εργαλείων, προστατευτικό κάλυμμα για τον χειριστή του γερανού κλπ.) σχεδιασμένες και υλοποιημένες από το 303ο Προκεχωρημένο Εργοστάσιο Βάσης.
Ελλήνων Δίκτυο
Που πιστεύετε;
Στον Χριστιανισμό
Στην πατρώα θρησκεία
Και στα 2
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1825: Οι Έλληνες, υπό τον Καραϊσκάκη, νικούν τους Τουρκαλβανούς, υπό τους μπέηδες Μουστά και Καριοφίλ στην μονή Δομνούς.
  • 1942: Το υποβρύχιο "Τρίτων" επιτίθεται στο στενό Καφηρέα, βυθίζει ένα γερμανικό πετρελαιοφόρο και στη συνέχεια βυθίζεται αύτανδρο.
  • 1950: Αναχώρηση του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας για την Κορέα.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet