Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΠΟΡΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ! ΚΑΙ ΤΑ "ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ"... ΠΕΡΙ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Σάββατo 3 Ιανουαρίου 2015, 22:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Η ανησυχία για ένα “επεισόδιο” που μπορεί να βάλει στην προεκλογική αντιπαράθεση και τα ελληνοτουρκικά είναι υπαρκτή. Και νομίζουμε ότι ο πραγματικός κίνδυνος δεν θα είναι το “επεισόδιο” αλλά ο τρόπος που θα το διαχειριστούμε. Είναι έτοιμοι οι πολιτικοί μας έτοιμοι να το αντιμετωπίσουν; Το ερώτημα πρέπει όλους να μας βασανίσει.

Στρατιωτικά η Ελλάδα με τις ελλείψεις,τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες που έχει προκαλέσει η κρίση -κι όχι μόνο- είναι έτοιμη. Οι στρατιωτικοί έχουν επίγνωση των δυνατοτήτων που υπάρχουν, οι …ελληνικές πατέντες είναι έτοιμες να λειτουργήσουν και υπάρχει ανησυχία αλλά κανένας απολύτως φόβος. Το ερώτημα είναι τι γίνεται…παραπάνω.

Το πάθημα των Ιμίων δεν νομίζουμε ότι έχει διδάξει κανέναν άλλον εκτός από τους στρατιωτικούς. Γιατί μπορεί τότε να “φόρτωσαν” όλο το βάρος της αποτυχίας στους στρατιωτικούς, με τα χρόνια όμως και με όσα αποκαλύφθηκαν αποδείχτηκε ότι στρατιωτικά είμασταν σε καλό επίπεδο, πολιτικά υπήρξαμε απλά…ανύπαρκτοι!

Αυτή τη περίοδο η Ελλάδα διανύει μια περίοδο κατά την οποία πολιτικά ,οικονομικά και κοινωνικά η αβεβαιότητα κυριαρχεί. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρέπει δυο πράγματα να συμβούν αν υπάρχει ίχνος πατριωτισμού τον οποίο συχνά πολλοί επικαλούνται:

• Δεν μπορεί να απασχολήσει η οποιαδήποτε εξέλιξη στα ελληνοτουρκικά θέμα προς κομματική-πολιτική αντιπαράθεση. Δεν πρέπει η κυβέρνηση να δει μια τέτοια εξέλιξη ως πιθανότητα αύξησης εκλογικών ποσοστών . Το ίδιο ισχύει και για την αντιπολίτευση η οποία αν τα πράγματα γίνουν χειρότερα καλό θα είναι να αναλάβει η ίδια πρωτοβουλία για την δημιουργία “μετώπου” στο εσωτερικό. Με λίγα λόγια προεκλογική περίοδο με …τουρκοφοβία ή τουρκολαγνεία δεν πρέπει να υπάρξει.

• Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μην υπάρχει συναίνεση και συνεννόηση για τέτοιου είδους θέματα . Ας…φάνε τις σάρκες τους στα υπόλοιπα οι πολιτικοί αρχηγοί. Στα λεγόμενα εθνικά θέματα όμως ας αφήσουν τους “λεονταρισμούς” και τις εκατέρωθεν κατηγορίες περί “σωτήρων” και “προδοτών”. Ας είναι έτοιμοι άπαντες οι επίδοξοι σωτήρες να κουβεντιάσουν και να συνεννοηθούν,γιατί τα ελληνοτουρκικά αλλά και τα υπόλοιπα εθνικά θέματα δεν μπορεί να μπαίνουν στους “προεκλογικούς πάγκους” των κομμάτων τους.

Ευθύνες για τις αδυναμίες και τις ελλείψεις που έχουν προκληθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις υπάρχουν μεγάλες. Και καλό θα είναι όταν θα ηρεμήσουν τα πράγματα να αναζητηθούν . Με ονοματεπώνυμο.

Τώρα όμως προέχει να υπάρξει εγρήγορση και δημιουργία ενός ισχυρού πολιτικού μετώπου που θα δώσει στις Ένοπλες Δυνάμεις όλα όσα απαιτούνται για να μπορούν να δράσουν χωρίς καθυστερήσεις και διστακτικότητα αν χρειαστεί. Με λίγα λόγια ας κάνουν από τώρα κάποιοι πολιτικοί …φροντιστήριο περί κανόνων εμπλοκής για να μην χρειαστεί -το απευχόμαστε όπως κάθε λογικός άνθρωπος- να το κάνουν σε ώρες που θα είναι δύσκολη …η εκμάθηση.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (11 Ιανουαρίου)
  • 1822: Οι Τουρκαλβανοί εγκαταλείπουν, μετά από διαπραγματεύσεις, το κάστρο της Κορίνθου.
  • 1826: Ο Ελληνικός Στόλος προσπαθεί να σπάσει την πολιορκία του Μεσολογγίου.
  • 1941: Ο Ελληνικός Στρατός απελευθερώνει την Κλεισούρα της Βορείου Ηπείρου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved