Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Ξεπαγωμένοι οι Τούρκοι "κτυπούν" το ΑΙΓΑΙΟ Αρχιπέλαγος;

3 Δεκ, 23:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Την ζημιά δεν την έκανε ο Πούτιν γιατί έδωσε μόνο τις δορυφορικές φωτογραφίες από την μεγαλύτερη ληστεία του αιώνα με την αφαίμαξη του Ιρακινού πετρελαίου αλλά γιατί το αποτέλεσμα των συντονισμένων ενεργειών της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής θα είναι φέτος ο Τούρκος να ξεπαγώσει. Και όχι μόνο θα έχει ανάπτυξη με τα κλεμμένα που του καλο -άρεσαν και μάλιστα κάποιοι είχαν την Τουρκία σαν οικονομικό πρότυπο, αλλά θα τουρτουρίζει από το κρύο.

Ο Τούρκος πίστεψε στην εύκολη λύση. Δεκάδες-εκαντοντάδες βυτιοφόρα σε κονβόι που θύμιζαν κινούμενο αγωγό μετέφεραν το κλεμμένο πετρέλαιο στην ενδοχώρα της Τουρκίας και το κατανάλωναν αμέσως ή το πουλούσαν. Ποτέ του δεν σκέφτηκε ο Τούρκος να φτιάξει αποθηκευτικούς χώρους ακριβώς γιατί τα επιφανειακά πηγάδια της Μεσοποταμίας ήταν λίγο πιο πέρα από αυτόν και τα προστάτευαν οι μισθοφόροι τζιχαντιστές φυσικά με το αζημίωτο. Έτσι η λύση των βυτιοφόρων ήταν η πιο βολική και η πιο ακάλυπτη στα ρωσικά βλήματα.

Ο Ρώσος κατεβαίνοντας κάτω στην Συρία ήθελε να διευθετήσει και το σοβαρό πρόβλημα της μεταπώλησης αυτού του κλεμμένου πετρελαίου σε εξευτελιστικές τιμές με αποτέλεσμα την ραγδαία πτώση των διεθνών τιμών που τον επηρέαζαν. Αλλά η γενικότερη ζημία που έκανε στους Τούρκους σφραγίζοντας τα περάσματα αυτού του κλεμμένου πετρελαίου με την απόχρωση του αίματος έχει σοβαρότερες συνέπειες γιατί αφορούν και εμάς.

¨Η Τουρκία προετοιμάζεται να ελαττώσει τις εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LPG) από τη Ρωσία κατά 25% για την επόμενη χρονιά, όπως δήλωσαν δύο πηγές στο πρακτορείο Reuters, εξαιτίας της διαμάχης που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 από την τουρκική πολεμική αεροπορία.

"Οι εταιρείες στην Τουρκία που εξαρτώνται από τις εισαγωγές LPG ανησυχούν μεν μήπως μειωθούν οι ποσότητες που λαμβάνει η χώρα από τη Ρωσία, αλλά την ίδια στιγμή προετοιμάζονται για αυτό", ανέφερε στο δημοσιογραφικό πρακτορείο άνθρωπος που εργάζεται στη συγκεκριμένη αγορά.

"Μπορεί να είναι μια δαπανηρή επιλογή, αλλά παράλληλα ερευνούμε τρόπους που θα διασφαλίζουν ενεργειακά την τουρκική αγορά. Δεν αγοράζουμε αέριο μονάχα από την Αλγερία, αλλά και από τις ΗΠΑ επίσης”, συμπλήρωσε με νόημα η ίδια πηγή.

¨Με τον κίνδυνο να μείνει κυριολεκτικά στο σκοτάδι, η Τουρκία έχει ξεκινήσει εσπευσμένες διαπραγματεύσεις με το Κατάρ, για αγορά φυσικού αερίου, μετά τα οικονομικά αντίποινα που της έχει επιβάλει η Ρωσία. «Οι τουρκικές εταιρείες δεν ανησυχούν απλά για μια μείωση των παραδόσεων LPG από την Ρωσία, αλλά εξαιτίας της τρέχουσας πολιτικής κατάστασης προετοιμάζονται για αυτό».

Και τώρα για να δούμε σε τι τιμές θα φέρνει η Τουρκία το LPG από το Αλγέρι ή την Αμερική… γιατί θα το πληρώνει κανονικά συν τα ναύλα της μεγαλύτερης απόστασης.

Όσον αναφορά αγορές από το Κατάρ θα πρέπει να σκεφτεί ότι η μεταφορά του θα κοστίζει περισσότερο γιατί θα έρχεται μέσω της διώρυγας του Σουέζ καθότι αγωγός δεν υπάρχει στην Μεσοποταμία γιατί οι φίλοι της τζιχαντιστές κατέστρεψαν όλες τις υποδομές. Άρα φέτος η ανάπτυξη για την Τουρκία θα συμβαδίζει με την παγωνιά της τουρκικής στέπας.

Ο Ρώσος αποκλείοντας τον Τούρκο από τα ενεργειακά πηγάδια της Μοσούλης και του Κιρκούκ του πυροδοτεί τον λογισμό να απαιτήσει τις αντιπαροχές του Αιγαίου που ονειρευόταν τόσα χρόνια στα γεωλογικά αντίκλινα του Αιγαίου και της Μεσογειακής Λεκάνης.

Όμως τα πράγματα είναι πιο σύνθετα από ότι φαίνονται γιατί υπεισέρχονται γεωστρατηγικοί σχεδιασμοί και το αυξημένο ενδιαφέρον άλλων διεθνών παραγόντων που εμπλέκονται στα ενεργειακά του Αιγαίου και της ευρύτερης περιοχής.

Το γενικότερο συμπέρασμα είναι ότι η κρίσιμη στιγμή της εμπλοκής με τους ξεπαγωμένους Τούρκους πλησιάζει γρηγορότερα.

ΕΝΑ ΘΑΥΜΑ σώζει την μνημονιακή ΕΛΛΑΔΑ. ΚΑΙ το Θαύμα θα το δούμε γιατί η επιβίωση της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ μέχρι σήμερα ανάμεσα σε νοητούς και υποστατικούς λύκους ήταν-είναι και θα είναι ΘΑΥΜΑ.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1403
    Οι Μογγόλοι, υπό τον Ταμερλάνο, νικούν τους Τούρκους και καταλαμβάνουν τη Σμύρνη.

Φίλοι - Συνεργάτες