Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Ρώσος διοικητής στρατηγικών δυνάμεων: "Η Ρωσία μπορεί να αντέξει πυρηνική επίθεση αλλά οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβιώσουν από δικό μας κτύπημα"

17 Δεκ, 20:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Υπάρχει προετοιμασία για πυρηνικό πόλεμο;

Το σχετικό σχόλιο προήλθε, μάλιστα, από τον πιο άμεσα υπεύθυνο για την διεξαγωγή ενός Γ’ ΠΠ σε περίπτωση που οι ΗΠΑ θεωρήσουν ότι μπορούν να χτυπήσουν την Ρωσία και να βγουν αλώβητες από κάτι τέτοιο.

«Το αντιπυραυλικό σύστημα των ΗΠΑ είναι κατώτερο από το αντίστοιχο ρωσικό και ως εκ τούτου οι Αμερικανοί δεν είναι σε θέση να αντέξουν μια μαζική επίθεση ρωσικών πυρηνικών πυραύλω», είναι η σοκαριστική δήλωση του διοικητή των ρωσικών Στρατηγικών Δυνάμεων, Αντιστράτηγου Sergei Karakayev. λίγες ημέρες μετά την πρωτοφανή δήλωση του προέδρου της Ρωσίας Β.Πούτιν ότι “Ελπίζει να μην φτάσει να κάνει χρήση πυρηνικών όπλων κατά του ISIS”.

Τα σχέδια για την ανάπτυξη των ρωσικών στρατηγικών Δυνάμεων είναι πλήρως προσαρμοσμένα στον ρυθμό ανάπτυξης της αμερικανικής αντιπυραυλικής άμυνας και απαντούν σε κάθε αμερικανική επιθετική ενέργεια.

Αντίθετα τόνισε το γεγονός ότι σύμφωνα με ειδικούς αμυντικούς εμπειρογνώμονες, «Η ένταξη των διαφορετικής εμβέλειας πυραύλων στο νέο ρωσικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας, θα επιτρέψει την δημιουργία ενός πολυεπίπεδου συστήματος ασφαλείας, που θα εξασφαλίζει την εξουδετέρωση όλων των εναέριων στόχων ανεξάρτητου υψομέτρου.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σοϊγκού, είχε δηλώσει λίγες ημέρες πριν, πως οι ρωσικές στρατηγικές δυνάμεις έχουν εκσυγχρονιστεί σε ποσοστό 55%. Τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 52% για την Αεροπορία και κάτω από 40% για το Ναυτικό.

Την ίδια στιγμή η ρωσική πολεμική βιομηχανία βιώνει μια πραγματική κοσμογονία και στο τομέα των συμβατικών οπλων, με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις να εξοπλίζονται σε φρενήρεις ρυθμούς.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα προμηθεύονται περί τα 200 αεροσκάφη και ελικόπτερα, περί τα 30 πολεμικά πλοία και περί τα 600 τεθωρακισμένα οχήματα κάθε τύπου, κατ’ έτος, ανέφερε ο επικεφαλής του ρωσικού Γενικού Επιτελείου Βαλέρι Γκερασίμοφ.

«Υπάρχουν σχέδια για την προμήθεια 70-100 αεροσκαφών, περισσότερων από 120 ελικόπτερα, 30 πλοία επιφανείας και υποβρύχια και μέχρι 600 τεθωρακισμένα κάθε χρόνο», ανέφερε ο Ρώσος στρατηγός.

Όπως τόνισε ειδική μέριμνα θα δοθεί στην ανάπτυξη της Αεροπορίας και του Ναυτικού ώστε να προστατευθούν τα ρωσικά στρατηγικά συμφέροντα, βάσει του εξοπλιστικού προγράμματος 2011-20, το οποίο, επίσης, επικεντρώνεται στην ανάπτυξη στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων, ενώ δίνεται έμφαση στην αναγνώριση και τις επικοινωνίες.

Σύμφωνα με τον υπουργό, το 2015 η ρωσική Αεροπορία παρέλαβε 250 σύγχρονα αεροσκάφη, ενώ προβλέπεται η προμήθεια άλλων 200 το 2016. Την ίδια ώρα δύο υποβρύχια και οκτώ πλοία επιφανείας παραδόθηκαν στο Ναυτικό το 2015 και το 2016 αναμένεται η παράδοση άλλων δύο υποβρυχίων και επτά πλοίων επιφανείας.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1566
    Ο Πιαλή Πασάς με 10.000 άνδρες εκδιώκει τους και Γενουάτες καταλαμβάνει την Χίο.
  • 1821
    Ο Πρόκριτος Κων. Λαχανάς κηρύσσει την Επανάσταση στην Σάμο, υψώνοντας την Σημαία της Επαναστάσεως στην πόλη Βαθύ.
  • 1822
    Οι Τούρκοι απαγχονίζουν στην Αδριανούπολη τον πρώην Οικουμενικό Πατριάρχη Κύριλλο και άλλους κληρικούς και λαϊκούς.
  • 1897
    Σημειώνεται η μοναδική Ελληνική νίκη, στην περιοχή Βελεστίνου, κατά τον ατυχή Ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897.
  • 1941
    Ο Ελληνικός Στρατός εκκενώνει την Ερσέκα και την Χειμάρρα. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την Κατερίνη και τα Γρεβενά.
  • 1944
    Φονεύεται από αντάρτες του ΕΛΑΣ ο Σχης Δημήτριος Ψαρρός και πολλοί αιχμαλωτισθέντες συμπολεμιστές του.
  • 1956
    Κύπριοι αγωνιστές της ΕΟΚΑ ανατινάζουν δύο δεξαμενές πετρελαίου στην Λευκωσία.

Φίλοι - Συνεργάτες