Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΤΩΡΑ – Σε διάταξη μάχης οι Ρώσοι – Κίνδυνος σύρραξης στην Κύπρο!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Tρίτη 21 Οκτωβρίου 2014, 20:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Τούρκοι, Ρώσοι, Αμερικανοί και Ισραηλινοί σε διάταξη μάχης μετά την παραβίαση της ΑΟΖ από το τουρκικό σεισμογραφικό «Μπαρμπαρόσα»!Την ώρα που η Κύπρος ξαναζεί δραματικές στιγμές και οι Τούρκοι παραβιάζουν κατάφωρα την ΑΟΖ με το σεισμογραφικό σκάφος «Μπαρμπαρόσα», η ετοιμόρροπη συγκυβέρνηση εμφανίζεται εντελώς αδύναμη να διαχειριστεί μια κρίση, που κινδυνεύει να πάρει χαρακτηριστικά γενικευμένης σύρραξης.

Την απουσία της Ελλάδας επιχειρούν να καλύψουν οι Ρώσοι, που έχουν αρχίσει ναυτικά γυμνάσια στην περιοχή, οι Ισραηλινοί που πραγματοποιούν μεγάλη άσκηση με πολεμικά αεροσκάφη και χερσαίες δυνάμεις, αλλά και οι Αμερικανοί οι οποίοι παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις με κλιμάκιο είκοσι πρακτόρων που βρίσκεται τις τελευταίες μέρες στην Λευκωσία.

Προφανώς η κυβέρνηση δεν έχει αντιληφθεί το μέγεθος του κινδύνου που εγκυμονεί η απόπειρα της Τουρκίας να εξάγει την κρίση στο εξωτερικό, για να διαχειριστεί τα προβλήματα που έχει στο εσωτερικό της και γι’ αυτό επιχειρεί να υποβαθμίσει το ζήτημα, σε αντίθεση με τη Μόσχα και το Τελ Αβίβ που βοηθούν έμπρακτα την Κυπριακή Κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την τουρκική προκλητικότητα.

Γιατί σε περίπτωση που η Τουρκία δημιουργήσει τετελεσμένα με την ΑΟΖ στην Κύπρο, τότε σειρά θα έχει το Αιγαίο. Βέβαια μια κυβέρνηση που κρατάει το λαό διχασμένο και καθημερινά μηχανεύεται σενάρια εκτροπής για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χειριστεί κρίσιμα εθνικά θέματα. Γιατί χωρίς εθνική και λαϊκή ενότητα, οι κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται και δημιουργείται το κατάλληλο υπόβαθρο για νέες εθνικές τραγωδίες…

Ο Αλέξης Τσίπρας αντιλαμβανόμενος τη σοβαρότητα της κατάστασης θα επισκεφθεί σήμερα το Πεντάγωνο, όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων απ΄ όπου θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για την κρισιμότητα της κατάστασης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα διατρανώσει την ανάγκη για έμπρακτη στήριξη της Κύπρου, καταδικάζοντας παράλληλα την τουρκική απειλή. Ο Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει επίσης το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταματήσουν να παριστάνουν τους Πόντιους Πιλάτους. Πρωτοφανής ενέργεια

Τύμπανα πολέμου ηχούν στη Μεσόγειο, εξαιτίας της τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και της διαρκούς υποχωρητικότητας, Αθήνας και Λευκωσία.

Δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι γράφει στα παλιά της τα παπούτσια, το Διεθνές Δίκαιο και ενεργεί ως ο «σερίφης της περιοχής», η Τουρκία προχώρησε σε μια πρωτοφανή ενέργεια, παραβιάζοντας απροκάλυπτα τα κυπριακά χωρικά ύδατα, στέλνοντας το τουρκικό ερευνητικό σκάφος ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣ, για σεισμικές και γεωλογικές έρευνες, εντός της κυπριακής ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

Το μέγεθος της πρόκλησης υπογραμμίζεται από το γεγονός ότι η παραβίαση συντελέστηκε στο «Θαλάσσιο Οικόπεδο», όπου η Κυπριακή Δημοκρατία πραγματοποιεί, ασκώντας τα κυριαρχικά της δικαιώματα, γεωτρήσεις, ενώ το τουρκικό ερευνητικό σκάφος συνοδεύουν και πολεμικά πλοία.

Το θερμόμετρο της έντασης αυξάνει επικίνδυνα, λόγω των προγραμματισμένων ασκήσεων, που ξεκινούν από σήμερα, στην περιοχή, η Ρωσία και το Ισραήλ. Είναι ενδεικτικό το γεγονός, ότι η πρώτη δέσμευσε 800 τετραγωνικά μίλια, για την άσκησή της.

Την ανησυχία, που προκαλεί η συσσώρευση τέτοιας έκτασης στρατιωτικών δυνάμεων, αυξάνει και η πληροφορία ότι έχει καταφθάσει, στην Μεγαλόνησο, κλιμάκιο 20 αξιωματούχων της CIA, για την παρακολούθηση των εξελίξεων.

Μπροστά σ` αυτή την εξέλιξη, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε, επιτέλους, να αντιδράσει, ανακοινώνοντας τη διακοπή των διακοινοτικών συνομιλιών, ενώ βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο, που, ομόφωνα, καταδίκασε τη νέα τουρκική πρόκληση, δεσμεύτηκε δε δια του υπουργού Αμυνας, να προχωρήσει σε κλιμάκωση των αντιδράσεων.

Εσπευσμένα μεταβαίνει, εξάλλου, στο Πεντάγωνο ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ, αντίθετα, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα επισκεφθεί την Κύπρο, στις 7 Νοεμβρίου, δηλαδή μετά από 20 μέρες…

Ξεκίνησε η τουρκική επιχείρηση «Barbaros» στην Κύπρο!

To τουρκικό σεισμογραφικό σκάφος “Barbaros” εισήλθε χθες λίγο μετά το μεσημέρι στο οικόπεδο 3 της κυπριακής ΑΟΖ, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης. Συνοδεύεται από τα υποστηρικτικά πλοία «Bravο Support» και το «Deep Supporter», καθώς και τη φρεγάτα «Gelibolu».

Ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, τόνισε ότι πρόκειται για μια προκλητική και παράνομη ενέργεια, που παραβιάζει κατάφωρα το διεθνές και ευρωπαϊκό δίκαιο και, ταυτόχρονα, υπονομεύει την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Οι κυπριακές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, παρακολουθώντας και καταγράφοντας τις κινήσεις του «Barbaros». Είναι, δε, πανέτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αρμόδια πηγή του υπουργείου Άμυνας στην Λευκωσία.

Αυτό που έχει σημασία, λέχθηκε, είναι ότι η γεώτρηση στο τεμάχιο 9 της ΑΟΖ συνεχίζεται απρόσκοπτα, χωρίς κανένα πρόβλημα. Πολιτικές ζυμώσεις για την απάντηση στις κινήσεις της Άγκυρας

Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 2 χθες το μεσημέρι , ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, στην οποία εξετάστηκε η κατάσταση, όπως διαμορφώνεται με τις τουρκικές προκλήσεις.

Στη συνεδρίαση, έγινε ανασκόπηση της πορείας του Κυπριακού, συζητήθηκαν οι τουρκικές ενέργειες και, αναλόγως των εξελίξεων τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης, όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί και αύριο, οπότε θα ανακοινωθούν και τα περαιτέρω μέτρα αντίδρασης της Λευκωσίας. Σημείωσε, επίσης, ότι υπήρξε ομόφωνη καταδίκη των τουρκικών προκλήσεων από τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, προσθέτοντας ότι ο πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τα κόμματα για όλες τις εξελίξεις, ενώ σε κλίμα συναντίληψης ακούστηκαν εισηγήσεις τόσο από τους αρχηγούς των κομμάτων όσο και από τον τέως πρόεδρο της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια.

Υπ. Άμυνας Κύπρου: Θα κλιμακώσουμε τις αντιδράσεις

Η Λευκωσία θεωρεί ότι η Τουρκία υλοποίησε τις απειλές της, όπως δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο ο υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης και το Εθνικό Συμβούλιο συνεδριάζει με στόχο να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε ότι το “Μπαραμπαρός” συνοδεύεται από δύο ή τρία υποστηρικτικά σκάφη, ενδεχομένως και από ένα πολεμικό. Είπε επίσης ότι η Λευκωσία είναι ενήμερη για τις κινήσεις του ερευνητικού σκάφους, το οποίο ξεκίνησε χθες από την Μερσίνα και με την ταχύτητα που είχε αναπτύξει ήταν αναμενόμενο ότι σήμερα θα βρισκόταν στην περιοχή που παράνομα έχει δεσμευτεί.

Πρόκειται, είπε ο κ. Φωκαΐδης, για μια παράνομη και απαράδεκτη ενέργεια, η οποία υπονομεύει την ασφάλεια στην περιοχή. Ο κ. Φωκαΐδης ανέφερε ότι μετά την υλοποίηση των απειλών της Άγκυρας, η Λευκωσία είναι υποχρεωμένη να κλιμακώσει τις αντιδράσεις της υπερασπιζόμενη τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Ρωσικές ασκήσεις, στο «χορό» και το Ισραήλ

Την iδια ώρα, το ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό άρχισε χθες και θα συνεχίσει μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου ασκήσεις με τη χρήση ρουκετών στη θαλάσσια περιοχή κατά μήκος των ακτών της Συρίας, από τον Απόστολο Ανδρέα μέχρι την Αμμόχωστο, ύστερα από άδεια της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το αίτημα από την Ρωσία για ασκήσεις στην περιοχή υποβλήθηκε στην Κυπριακή Δημοκρατία, γεγονός που αναδεικνύει τη σημασία που αποδίδεται στην αναγνώριση της οντότητας του κυπριακού κράτους.

Η έκταση που έχει δεσμεύσει η Ρωσία από την Κυπριακή Δημοκρατία για την άσκηση είναι 800 τετραγωνικά μίλια.

Σήμερα, Τρίτη, αρχίζει τις ασκήσεις του στην Κύπρο και το Ισραήλ, στο FIR Λευκωσίας και σε χερσαίο έδαφος.

Στην Κύπρο επίσης βρίσκεται 20μελές κλιμάκιο της CIA, που παρακολουθεί τη δραστηριότητα στην περιοχή, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (7 Ιανουαρίου)
  • 1186: Αποφασιστική νίκη του Έλληνα στρατηγού Αλέξιου Βρανά επί των Νορμανδών κοντά στον Στρυμώνα.
  • 1700: Αποκεφαλισμός από τους Τούρκους στην Σμύρνη του νεομάρτυρα Αθανασίου από την Αττάλεια Παμφυλίας.
  • 1826: Ο Ιμπραήμ προτείνει στους κατοίκους το Μεσολογγίου συνθήκη παράδοσης, η οποία όμως δεν γίνεται δεκτή.
  • 1837: Γίνονται τα εγκαίνια της "Νέας Σπάρτης", δηλαδή της σημερινής Σπάρτης, στην ίδια θέση με την παλαιά.
  • 1838: Ψηφίζεται νόμος για την παραχώρηση γης στους οπλαρχηγούς και πολεμιστές του Αγώνα.
  • 1919: Ελληνικά εκστρατευτικά τμήματα αποβιβάζονται στην Οδησσό της Ρωσίας.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved