Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Τουρκικός τύπος: Κρίση με την Ελλάδα για τη διάσωση φορτηγού πλοίου αμερικανικής σημαίας

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014, 22:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Ο τουρκικός τύπος με διθυραμβικά σχόλια, γράφει ότι αποτράπηκε από την Τουρκία η πρωτοβουλία της Ελλάδας να παραβιάσει την Περιοχή Έρευνας – Διάσωσης της Τουρκίας με τετελεσμένα, έτσι «είδε» η Άγκυρα το συγκεκριμένο περιστατικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που έγινε από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων, φορτηγό πλοίο υπό αμερικανική σημαία, εξέπεμψε σήμα κινδύνου (SOS), όταν ακινητοποιήθηκε έπειτα από βλάβη, σε τουρκική Περιοχή Έρευνας- Διάσωσης στα ανοιχτά της επαρχίας Kaş του νομού Antalya.

Η Ελλάδα έπειτα από την έκκληση βοήθειας, εξέδωσε ΝΟΤΑΜ, παρόλο που η περιοχή δεν είναι στο δικό της πεδίο αρμοδιότητας.

Η Τουρκική Ακτοφυλακή έστειλε αμέσως στην περιοχή το πλοίο Έρευνας και διάσωσης TCSG Yaşam, διέσωσε το φορτηγό πλοίο και το ρυμούλκησε στο Finike. Η Τουρκική Ακτοφυλακή απέρριψε την ελληνική ΝΟΤΑΜ, καταλήγει το τουρκικό άρθρο.

Οι Τούρκοι δεν αναγνωρίζουν την περιοχή έρευνας και διάσωσης της Ελλάδος στο Αιγαίο διότι τη θεωρούν δική τους περιοχή και με την επιχείρηση αυτή επιχείρησαν να καταδείξουν ότι δεν υπολογίζουν την ελληνική πλευρά και συγκεκριμένα τη συμφωνία Ελλάδος-Κύπρου για έρευνα και διάσωση που υπογράφηκε από τα Υπουργεία Εξωτερικών των δυο χωρών. Οι τούρκοι και ενώ η Ελλάδα πραγματοποιούσε την άσκηση, η Τουρκία θέλησε, με καθυστέρηση 4 ημερών να δώσει και επικοινωνιακή διάσταση στην πρόκλησή της και έστησε ρεπορτάζ στην κρατική Τουρκική τηλεόραση.

Εδώ στο Pentapostagma.gr, γράφουμε σε πολλά άρθρα μας για έναν γενικότερα επικίνδυνο διαφαινόμενο σχεδιασμό της Άγκυρας στο Αιγαίο πέλαγος, και την Κύπρο. Ενώ η Τουρκία δείχνει να είναι «στριμωγμένη» από παντού, την ίδια στιγμή «πιέζει» το πιο αδύνατο κρίκο που είναι η κυπριακή δημοκρατία, αλλά και την χώρα μας στο χώρο του Αιγαίου. Τα οθωμανικά «παιχνίδια» του Ερντογάν βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε όλον τον γεωπολιτικό χώρο, της ανατολικής Μεσογείου, και κάνοντας μια πρόβλεψη όχι και τόσο παρακινδυνευμένη , στοχοποιούν εκτός της Κύπρου και το Καστελόριζο.  Ας έχουμε τα μάτια μας ανοικτά, διότι τα τεκταινόμενα στην περιοχή μας , δεν αποτελούν ούτε πέμπτη είδηση σε πολλά ειδησεογραφικά πρακτορεία, κάτι που αποδεικνύει, δυστυχώς το «μεγάλο ενδιαφέρον» , φίλων και συμμάχων.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Τι θα ψηφίσετε στις προσεχείς εθνικές εκλογές;;;:
Σαν Σήμερα (7 Ιανουαρίου)
  • 1186: Αποφασιστική νίκη του Έλληνα στρατηγού Αλέξιου Βρανά επί των Νορμανδών κοντά στον Στρυμώνα.
  • 1700: Αποκεφαλισμός από τους Τούρκους στην Σμύρνη του νεομάρτυρα Αθανασίου από την Αττάλεια Παμφυλίας.
  • 1826: Ο Ιμπραήμ προτείνει στους κατοίκους το Μεσολογγίου συνθήκη παράδοσης, η οποία όμως δεν γίνεται δεκτή.
  • 1837: Γίνονται τα εγκαίνια της "Νέας Σπάρτης", δηλαδή της σημερινής Σπάρτης, στην ίδια θέση με την παλαιά.
  • 1838: Ψηφίζεται νόμος για την παραχώρηση γης στους οπλαρχηγούς και πολεμιστές του Αγώνα.
  • 1919: Ελληνικά εκστρατευτικά τμήματα αποβιβάζονται στην Οδησσό της Ρωσίας.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved