Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Ολοταχώς Για Το Σφράγισμα! Πρόσχημα Αυτή Τη Φορά Η Επίθεση Στη Γαλλία... (Βίντεο)

25 Νοέ, 20:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Του Τιπούρτη Τρύφωνα (απόσπασμα από τηλεοπτική εκπομπή. Δείτε το βίντεο)

Έχει προκύψει ένα θέμα το οποίο μάλιστα που πέρασε στα «ψιλά» των ΜΜΕ τις τελευταίες ημέρες.

Ένα θέμα που είναι άμεσα συνυφασμένο με την προτελευταία εκπομπή μας, μόλις 5-6 ημέρες πριν. Σε εκείνο το θέμα μου σας είχα ενημερώσει για την αχρήματη κοινωνία, δηλαδή την κοινωνία χωρίς χρήματα, παρά μόνον με... πλαστικό – εικονικό χρήμα ή ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Στην ανάλυσή μου σας είχα πει για την σειρά των εξελίξεων που εικάζουμε όσοι ασχολούμαστε με το συγκεκριμένο σχέδιο.

Αναφορικά σας είχα πει τα εξής:

“...η σειρά των εξελίξεων, που εικάζουν όλοι όσοι ασχολούνται με το θέμα, έχει ως εξής:

-Αχρήματες συναλλαγές,

-Αναγκαστική χρήση κάρτας,

-Κάρτα με τσιπάκι για άμεση πρόσβαση σε δεδομένα,

-Ταυτόχρονη χρήση κάρτας και κινητών νέας τεχνολογίας όπου και έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούνται τα βιομετρικά χαρακτηριστικά του κατόχου,

-Κατάργηση κάρτας και κινητού για συναλλαγές και αναγκαστικά η χρησιμοποίηση εξ ολοκλήρου βιομετρικών χαρακτηριστικών,

-Και τελικό στάδιο η εμφύτευση του rfid στο χέρι για την πλήρη και άμεση ευκολία των πολιτών.

Όλα θα γίνουν στο όνομα της ευκολίας και της ασφάλειας.”

Και είχα συνεχίσει τότε λέγοντας:

“Η αχρήματη κοινωνία προωθείται σε όλες τις χώρες του πλανήτη με πρόσχημα το πρόβλημα κάθε χώρας.

Στην Γαλλία, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στο περιοδικό Charlie Hebdo προβλήθηκε η ανάγκη του περιορισμού της χρήσης των μετρητών με το πρόσχημα πως τυχόν μελλοντικοί τρομοκράτες να μη μπορούν να προμηθευτούν μέσα χωρίς να ελεγχθούν.”

Και έρχομαι λοιπόν στις εξελίξεις και στην επαλήθευση των όσων σας έλεγα από αυτό εδώ το βήμα:

Μόλις λίγες ημέρες έπειτα από τις επιθέσεις στο Παρίσι και έπειτα από Γαλλικό αίτημα, οι ευρωπαίοι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης συνεδρίασαν στις Βρυξέλλες με θέμα τον συντονισμό Ευρωπαϊκής απάντησης σε τυχόν άλλη τρομοκρατική απειλή.

Οι Υπουργοί των κρατών – μελών δεσμεύονται ώστε οι χώρες τους να εφαρμόσουν αμέσως τους απαραίτητους συστηματικούς και συντονισμένους ελέγχους στα εξωτερικά σύνορα. Έλεγχοι οι οποίοι θα πραγματοποιούνται και σε άτομα που απολαμβάνουν της ελευθερίας της μετακίνησης, δηλαδή δεν θα εξαιρούνται οι ευρωπαίοι υπήκοοι.

Οι ευρωπαίοι υπουργοί πρότειναν αναθεώρηση του Κώδικα Σένγκεν, με την οποία θα επιτρέπεται η πραγματοποίηση συστηματικών ελέγχων σε ευρωπαίους πολίτες με την μέθοδο της επαλήθευσης βιομετρικών πληροφοριών.

Αυτή λοιπόν είναι η είδηση που επαληθεύει πλήρως όλα όσα λέγαμε:

“Έρχονται τα βιομετρικά διαβατήρια με chip. Όλοι θα παρακολουθούνται, όλοι θα καταγράφονται.”

Βέβαια η αμέσως επόμενη μεγάλη είδηση είναι πως θα έχουμε αναθεώρηση της συμφωνίας Σένγκεν, και εδώ να σας πω πως η τελευταία τροποποίηση που υπήρξε στην συμφωνία ήταν τον Μάρτιο του 2014.

Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι η συμφωνία Σένγκεν θα σας πω δύο λόγια.

Η Συμφωνία του Σένγκεν, γνωστή και ως Συνθήκη του Σένγκεν, είναι η συμφωνία που υπεγράφη στις 14 Ιουνίου 1985 στην κωμόπολη Σένγκεν του Λουξεμβούργου ανάμεσα στο Βέλγιο, την Γερμανία, την Γαλλία, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία, και είχε ως στόχο την προοδευτική κατάργηση των ελέγχων στα κοινά σύνορα, την καθιέρωση της ελεύθερης κυκλοφορίας για όλα τους υπηκόους των κρατών που υπέγραψαν τη Συμφωνία, αλλά και την αστυνομική και δικαστική συνεργασία.

Μετέπειτα στις 19 Ιουνίου του 1990 υπεγράφη εκ νέου στο Σένγκεν η Σύμβαση Εφαρμογής της Συμφωνίας του Σένγκεν, που συμπλήρωνε και εξειδίκευε την αρχική Συμφωνία.

Το κύριο χαρακτηριστικό, λοιπόν όπως σας προείπα, είναι η κατάργηση των ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα και η ενίσχυση των ελέγχων στα κοινά εξωτερικά σύνορα.

Άλλα χαρακτηριστικά της Συμφωνίας Σένγκεν είναι:

-Κοινοί κανόνες περί ασύλου.

-Κοινή λίστα χωρών των οποίων οι πολίτες χρειάζονται βίζα.

-Διαχωρισμός στα αεροδρόμια σε “πτήσεις εντός Σένγκεν” και “πτήσεις εκτός Σένγκεν”.

- Το δικαίωμα της αστυνομίας να καταδιώκει άτομα και έξω από τα σύνορα της χώρας.

- Κοινές προσπάθειες καταπολέμησης της διακίνησης ναρκωτικών.

- Και τέλος, δημιουργία του συστήματος πληροφοριών Σένγκεν, το οποίο επιτρέπει σε αστυνομικά τμήματα να μοιράζονται κοινό τμήμα αρχείων καταζητούμενων και ανεπιθύμητων ανθρώπων καθώς και κλεμμένων αντικειμένων.

Τα υπόλοιπα, τωρινά, κράτη μέλη των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπέγραψαν μεταγενέστερα την συνθήκη κατά την προσχώρησή τους. (Η Ελλάδα το 1992) Επίσης, την συνθήκη υπέγραψαν και κράτη τα οποία δεν είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπως η Ελβετία και το Λιχτενστάιν.



Το βιομετρικό διαβατήριο, λοιπόν, προ των θυρών.

Το διαβατήριο αυτό είναι ένα ηλεκτρονικό έγγραφο το οποίο χρησιμοποιεί τα βιομετρικά χαρακτηριστικά προκειμένου να πιστοποιήσει την ταυτότητα του κατόχου του.

Όλες οι πληροφορίες του κατόχου αποθηκεύονται στο ενσωματωμένο chip. Τα δεδομένα προστατεύονται με ένα δημόσιο κλειδί (Public Key) που υποτίθεται πως παρέχει προστασία κατά οποιασδήποτε παραβίασης, νόθευσης ή διαγραφής των.

Τα βιομετρικά στοιχεία είναι μοναδικά, και μετρήσιμα στον κάθε άνθρωπο και χρησιμοποιούνται προκειμένου ν’ αναγνωριστεί η ταυτότητά του. Τέτοια στοιχεία είναι το πρόσωπο και τα δακτυλικά αποτυπώματα.

Ένα πρόσωπο μπορεί ν’ αναγνωριστεί από τις αποστάσεις μεταξύ των ματιών, μύτης, στόματος.

Οι εκάστοτε μετρήσεις των βιομετρικών στοιχείων – χαρακτηριστικών ενός προσώπου, κωδικοποιούνται ψηφιακά και η κωδικοποίηση αυτή χρησιμοποιείται προκειμένου να γίνει η εξακρίβωση της πραγματικής ταυτότητας ενός ανθρώπου.


Όλα όσα σας ανέφερα είναι τροφή για σκέψη.

Η ολοκληρωτική παρακολούθηση δεν μοιάζει πλέον με σενάριο επιστημονικής φαντασίας, ούτε και συνωμοσιολογίας και πολύ περισσότερο επικινδυνολογίας.

Και φυσικά δικαιώνει όλους όσους σας έχουμε μιλήσει για την πλήρη παρακολούθηση του ανθρώπου και την ολοκληρωτική υποταγή της ελευθερίας του.




  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1373
    Οι Γενουάτες καταλαμβάνουν τη Λευκωσία.
  • 1897
    Συνθήκη ειρήνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας, μετά από τον ατυχή πόλεμο του 1897.
  • 1950
    Το Σμήνος Μεταφορικών Αεροσκαφών του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος Κορέας αναλαμβάνει τις πρώτες αποστολές μεταφοράς τραυματιών.

Φίλοι - Συνεργάτες