Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Οι Τζιχαντιστές εξολοθρεύουν καθετί χριστιανικό στη Μοσούλη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Τζιχαντιστές εξολοθρεύουν καθετί χριστιανικό στη Μοσούλη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι διωγμοί και οι βιαιότητες που λαμβάνουν χώρα σε βάρος των χριστιανών της Μοσούλης είναι άνευ προηγουμένου.

Ειδικά στο Ιράκ, το μένος των παρανοϊκών Τζιχαντιστών δεν έχει τελειωμό. Καταστρέφουν όποια εκκλησία βρουν μπροστά τους, γκρεμίζουν κάθε χριστιανικό μνημείο, ναό, ξωκλήσι και προσκύνημα, σπάνε σταυρούς και εικόνες, σκοτώνουν επιτόπου όποιον χριστιανό δεν δεχτεί να αλλαξοπιστήσει και να ασπαστεί το Ισλάμ.

Να θυμίσουμε ότι τον Ιούλιο, 0ι Τζιχαντιστές γκρέμισαν την εκκλησία της Παναγιάς στη Μοσούλη και τοποθετώντας εκρηκτικά, την κατεδάφισαν πλήρως.

Στη συνέχεια, στις 24 Ιουλίου, βομβάρδισαν τον τάφο του Προφήτη Ιωνά και τους ναούς δύο ακόμα προφητών. Έσπασαν τους σταυρούς των εκκλησιών και έκαναν κομμάτια χριστιανικά αγάλματα και εικόνες.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Μοσούλη είχε μεγάλο χριστιανικό πληθυσμό, κυρίως Ασσύριους χριστιανούς. Αρχικά, όταν εισέβαλαν οι Τζιχαντιστές, είπαν στους χριστιανούς ότι έπρεπε απλά να πληρώσουν φόρο και δεν θα είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα. Πολύ σύντομα, όμως, απαίτησαν από αυτούς να εξισλαμιστούν, αλλιώς να εγκαταλείψουν την πόλη. Όσοι δεν συμμορφώνονταν, θα εκτελούνταν επιτόπου!

Οι Ασσύριοι, μη δεχόμενοι να αρνηθούν την πίστη τους, εγκατέλειψαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, το μέρος που γεννήθηκαν και έφυγαν σαν κυνηγημένοι, δίχως να πάρουν τίποτα μαζί τους, παρά μόνο τα ρούχα που φορούσαν. Αλλά και έτσι ακόμα, δεν γλύτωσαν από τα χέρια των Τζιχανιστών, οι οποίοι τους έγδυναν από τα ρούχα και τα χρυσαφικά που φορούσαν στο δρόμο, ενώ πολλές γυναίκες των Ασσυρίων βιάστηκαν και πουλήθηκαν ως σκλάβες.

Το κουρδικό Μέσο Rudaw δημοσίευσε ένα βίντεο από την κατεχόμενη Μοσούλη, που δείχνει τις εκκλησίες των Ασσυρίων χριστιανών να έχουν γίνει σωροί από ερείπια…

Δημοσκόπηση
:
 
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved