Αυτοί δούλευαν στην ΕΡΤ: 66χρονος σύμβουλος ιστρικών ντοκυμαντέρ για τα κρατικά κανάλια ισχυρίζεται ότι οι Σουλιώτες έσωσαν την Πελλοπόνησο από τον ...Κολοκοτρώνη!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΡΘΕΝΑ ΜΑΡΙΑ Η ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ ΣΚΟΡΠΟΥΣΕ Η ΕΡΤ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΠΙΤΙΑ

Αλλά υπάρχουν και χειρότερα… Στην «Εφημερίδα των Συντακτών» της περασμένης Κυριακής ο καθηγητής της Νεώτερης Ελληνικής Ιστορίας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο, Πέτρος Πιζάνιας προσπάθησε να υπερασπιστεί την Ρεπούση για το Ζάλογγο και τα «σκάτωσε» ακόμα περισσότερο. Πρίν σας πω τι έγραψε ο Πιζάνιας, σας ενημερώνω ότι ο εν λόγω 66χρονος καθηγητής είναι μόνιμος σύμβουλος των Ιστορικών Ντοκυμαντέρ της ΕΡΤ εδώ και 10 χρόνια, διορισθείς από τον Εβραίο Σημίτη και διατηρηθείς από τον μπουχέσα Καραμανλή, ως μέγας ειδικός της Νεοελληνικής Ιστορίας!...

Στο άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» με τον εύγλωττο τίτλο «Το Ζάλογγο, το Κρυφό Σχολειό και η Ακροδεξιά», ο Πιζάνιας θυμίζει την ήττα των Σουλιωτών (1803) από τον Αλή Πασά που είχε ως αποτέλεσμα το Ζάλογγο και συνεχίζει με τα εξής απίστευτα που εγώ – τουλάχιστον – ακούω για πρώτη φορά: «Οι Σουλιώτες, ηττημένοι αλλά όχι ατιμασμένοι, με τα όπλα και τη δομή των πατριών τους ακέραιη, αποσύρθηκαν στα Επτάνησα αναμένοντας την ευκαιρία για τον επόμενο γύρο. Και αυτή ήρθε 18 αργότερα με την ελληνική Επανάσταση. Οι Σουλιώτες έγιναν το πλέον πιστό και αποτελεσματικό στράτευμα της επαναστατικής κυβέρνησης και προσωπικά του προέδρου του εκτελεστικού (πρωθυπουργού) Αλέξανδρου Μαυροκορδάτου. Οι ορεσίβιοι αυτοί ποιμένες ήταν τόσο πειθαρχημένοι πολιτικά, ώστε μαζί με τους Ρουμελιώτες και ύστερα από εντολή του μινίστρου του πολέμου Ιωάννη Κωλέττη, εισέβαλαν το 1824 στην Πελοπόννησο κατά τη διάρκεια του εμφυλίου και κατέστειλαν την ανταρσία των σχισματικών «αντιπατριωτών» την οποία καθοδηγούσαν ο Θ. Κολοκοτρώνης και ο Δεληγιάννης, οι οποίοι επεδίωκαν με τη στήριξη της Ρωσίας να δημιουργήσουν ένα προτεκτοράτο στην Πελοπόννησο με δικό τους έλεγχο. Ηταν ένα παλαιό όνειρο των Πελοποννήσιων κοτζαμπάσηδων, και τότε στον εμφύλιο και χάρη σε αυτόν, ενταφιάστηκε οριστικά. Η σωτηρία της ιδέας του Έθνους στη διάρκεια της Επανάστασης, πλάι στους Ρουμελιώτες, τους νησιώτες και τους διανοούμενους, οφείλεται και στους πολύ πειθαρχημένους και περήφανους Σουλιώτες»!..

ΤΟ ΠΙΑΣΑΤΕ; Κατά τον ομοϊδεάτη της Ρεπούση, καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου Πέτρο Πιζάνια, οι Σουλιώτες έσωσαν την Ελλάδα από τον Κολοκοτρώνη, ο οποίος ήθελε απλώς να μετατρέψει την Πελοπόννησο σε ένα προτεκτοράτο της Αγίας Ρωσσίας. Κι όλοι ασχολούνται με την καημένη την Ρεπούση που την άφησε ζωντοχήρα ο δεύτερος άντρας της, ενώ ο Πιζάνιας υποστηρίζει απείρως χειρότερα πράγματα από το αν ήταν μύθος το Ζάλογγο…
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το
Επικαιρότητα
Αρχαία Ελλάδα
Τυχαία
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 629: Ο Αυτοκράτωρ Ηράκλειος επιστρέφει νικητής στην Κωνσταντινούπολη, φέρνοντας μαζί του τον Τίμιο Σταυρό.
  • 1814: Ιδρύεται η Φιλική Εταιρεία από τους Νικόλαο Σκουφά, Αθανάσιο Τσακάλωφ και Εμμανουήλ Ξάνθο στην Οδησσό της Ρωσίας.
  • 1825: Ο Ιμπραήμ κυριεύει την Κυπαρισσία, καίει τα Φιλιατρά, τους Γαργαλιάνους και την Λιγούδιστα και επιστρέφει στα Μεσσηνιακά φρούρια.
  • 1831: Υπογράφεται το Πρωτόκολλο του Λονδίνου, με το οποίο ρυθμίζονται τα σύνορα μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας στη γραμή Άρτας-Βόλου.
  • 1848: Εξέγερση στο Αργοστόλι Κεφαλληνίας από ομάδες ενόπλων χωρικών, με σκοπό την κατάργηση του καθεστώτος της αγγλικής προστασίας.
  • 1906: Στην πλατεία της Δράμας απαγχονίζεται από τους Τούρκους ο Αρμέν Κούπτσιος (Προκόπιος) από τον Βώλακα Δράμας.
  • 1922: Ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος αναγγέλλει με διακήρυξη ότι παραιτείται από τον θρόνο υπέρ του Διαδόχου Γεωργίου.
  • 1943: Πυρπόληση και καταστροφή 11 χωριών και εκτέλεση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής 352 Κρητών της Επαρχίας Βιάννου Ηρακλείου.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet