Νομικά μέτρα των Κυπρίων για την φωτογράφιση μοντέλων στους τάφους των προγόνων τους

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Με νομικά μέτρα και καταγγελίες στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ προτίθενται να αντιδράσουν συγγενείς των νεκρών που είναι θαμμένοι στο κοιμητήριο, το οποίο χρησιμοποίησαν ως σκηνικό μοντέλα από τη Τουρκία για φωτογραφίσεις μόδας.

Οι συγγενείς των νεκρών των οποίων οι τάφοι βεβηλώθηκαν μετά τη τουρκική εισβολή θεωρούν ως υπεύθυνο για το απαράδεκτο συμβάν, το ψευδοκράτος και τις τουρκικές δυνάμεις κατοχής που όχι μόνο δεν προστάτεψαν τον χώρο, αλλά τον παραχώρησαν για να γίνουν φωτογραφίσεις.

Έχουν εντοπιστεί τόσο τα μοντέλα όσο και ο φωτογράφος και ιδιοκτήτης του πρακτορείου οι οποίοι είναι έποικοι από τη Τουρκία. Εναντίον τους αναμένεται να ζητηθεί η άσκηση ποινικών διώξεων και η έκδοση ευρωπαϊκών και διεθνών ενταλμάτων σύλληψης.

Παράλληλα θα ζητηθεί μέσω του ΟΗΕ η διευκόλυνση παράδοσης τους στις αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αν και κάτι τέτοιο είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να συμβεί, αφού ακόμα και για τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού το ψευδοκράτος και η Τουρκία αρνούνται ενώ και 18 χρόνια να εκτελέσουν τα διεθνή εντάλματα σύλληψης.

Τα μοντέλα που φωτογραφήθηκαν επάνω στους κατεστραμένους τάφους ελληνοκυπρίων στις κατεχόμενες περιοχές είναι ο Emrullah Öğdüm και η Tuğba Öter. Μάλιστα είχαν αναρτήσει τις σχετικές φωτογραφίες στο facebook αλλά μετά τον σάλο που προκλήθηκε τις αφαίρεσαν.

Έχουν εντοπιστεί και οι σχετικοί λογαριασμοί τους στο facebook στους οποίους πολλοί ελληνοκύπριοι έστειλαν μηνύματα οργής. Και τα μηνύματα αυτά αφαιρέθηκαν.

Τη κύρια ευθύνη για το ανοσιούργημα φέρει ο φωτογράφος και ιδιοκτήτης πρακτορείου μοντέλων στα κατεχόμενα Baştemur Bilal που διαθέτει το πρακτορείο M&B Model Fotoğrafçılık Ajansı.
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το
Επικαιρότητα
Αρχαία Ελλάδα
Τυχαία
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 642: Οι Άραβες κατακτούν την Αίγυπτο καθώς ο Ελληνικός Στόλος εγκαταλείπει την Αλεξάνδρεια.
  • 1176: Οι Σελτζούκοι Τούρκοι νικούν τον Αυτοκρατορικό Στρατό στο Μυριοκέφαλο της Μικράς Ασίας.
  • 1912: Η Ελλάς κηρύσσει γενική επιστράτευση (Α΄ Βαλκανικός Πόλεμος).
  • 1922: Ο Μητροπολίτης Κυδωνιών Γρηγόριος, ο Αρχιμανδρίτης Ευγένιος και 22 ιερείς κατακρεουργούνται μετά από βασανιστήρια.
  • 1943: Τμήματα ανταρτών επιτίθενται κατά γερμανικής φάλαγγας στην γέφυρα Τσακορέματος στην οδό Άμφισσας-Λιδωρικίου.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet