Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Αμφίπολη: Μια ανασκαφή γεμάτη γρίφους και εκπλήξεις

Αμφίπολη: Μια ανασκαφή γεμάτη γρίφους και εκπλήξεις

Το μοναδικό αρχαιολογικό εύρημα στην Αμφίπολη μπορεί να μην έχει ακόμα αποκαλύψει την ταυτότητά του νεκρού, έχει όμως προκαλέσει τον παγκόσμιο θαυμασμό!

Μία ανασκαφή γεμάτη γρίφους και εκπλήξεις! Η αποκάλυψή του από την αρχαιολόγο Κατερίνα Περιστέρη, πυροδότησε όργιο φημών και θεωριών για την ταυτότητα του επιφανούς ή των επιφανών νεκρών που κρύβονται στο εσωτερικό του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», μέχρι να δοθεί η απάντηση στο ερώτημα που ταλανίζει ειδικούς και μη το ίδιο το μνημείο αποκαλύπτει σταδιακά την ταυτότητά του.

Εξαιρετικός ο κατασκευαστής

"Αυτό που εμφανίζεται καθημερινά στα μάτια μας είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό μνημείο, το οποίο συνδυάζει σε ένα μοναδικό σύνολο μοναδικά χαρακτηριστικά", αναφέρει στον Ε.Τ. η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

Τα χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό:

Τα γλυπτά του, που για πρώτη φορά συναντάμε σε τέτοια διακοσμητική σύνθεση. Με τις Σφίγγες και τις Καρυάτιδες αλλά και το λιοντάρι που υψωνόταν στη κορυφήτου Λόφου Καστά.

Το ψηφιδωτό, που αποκαλύπτεται επίσης για πρώτη φορά σε μακεδονικό τάφο.

Ο μαρμάρινος περίβολός του που έχει μήκος 497 μέτρα. Το τεράστιο μέγεθος και η ποιότητα της κατασκευής του από θασίτικο μάρμαρο.
Δημοσκόπηση
:
 
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved