Γυμνασιάρχης μήνυσε δημοσιογράφο γιατί τον επέκρινε για τις αντικομμουνιστικές απόψεις του... Ο γυμνασιάρχης είχε επιτρέψει την προβολή του βίντεο ο «Ο μύθος του Πολυτεχνείου» (Βίντεο)

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
ΣΑΛΤΑΡΑΝ ΟΙ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΑΡΩΓΌ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΤΖΗ

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε αναρτήσει στον προσωπικό του ιστοχώρο άρθρο με τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973» συνοδευόμενο από δύο ανάλογες ταινίες μικρού μήκους.

Ο δημοσιογράφος και αρχισυντάκτης της εφημερίδας «Εμπρός» της Λέσβου, Στρατής Μπαλάσκας, συνελήφθη και οδηγήθηκε χθες στο αυτόφωρο ύστερα από μήνυση γυμνασιάρχη που υπηρετεί σε γυμνάσιο του νησιού και τον κατηγορεί ότι συνδέεται με τη Χρυσή Αυγή.

Μόλις την περασμένη Παρασκευή, ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός είχε αναρτήσει στον προσωπικό του ιστοχώρο άρθρο με τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973» συνοδευόμενο από δύο ανάλογες ταινίες μικρού μήκους.

Στο δημοσίευμα απάντησε ο δημοσιογράφος με το άρθρο του «Προκαλεί με την ανοχή, τίνων» που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Εμπρός" της Λέσβου. Σε αυτό ασκεί δριμύτατη κριτική στην ανάρτηση του γυμνασιάρχη για το Πολυτεχνείο και καταγγέλλει ως απαράδεκτο και επικίνδυνο ένας εκπαιδευτικός να δημοσιεύει τέτοιες απόψεις.

Ας σημειωθεί ότι πρόκειται για έναν εκπαιδευτικό που αρθρογραφεί συστηματικά και επώνυμα σε τοπική εφημερίδα ενώ διαδικτυακά συχνά χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο "Βαίνων ο Λοκρός". O Στρατής Μπαλάσκας όταν ενημερώθηκε για την μήνυση και την αυτόφωρη διαδικασία πήγε στην Αστυνομία όπου και συνελήφθη εν συνεχεία μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου και παραπέμφθηκε σε δίκη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, η οποία αναβλήθηκε τελικά για την επόμενη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου.

Το δημοσίευμα...

Εκδήλωση τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης στην Επάνω Σκάλα, το πρωί της περασμένης Παρασκευής 15 Νοεμβρίου.

Πλην όμως, σε αυτή την εκδήλωση τιμής στην εξέγερση, κυριάρχησε η προβολή ενός φιλμ διάρκειας λίγων λεπτών με τον τίτλο «Ο μύθος του Πολυτεχνείου». Παρών σε όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο γυμνασιάρχης του Σχολείου, Βασίλης Μακρυπούλιας.

Το ακροδεξιό «ντοκυμαντέρ» διάρκειας 8,5 λεπτών, που μπορεί κανείς να δει ανηρτημένο στο YouTube και συγκεκριμένα στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=koGc5m7u0VY#t=20/, παίχτηκε την περασμένη Παρασκευή στη διάρκεια της σχολικής εκδήλωσης της αφιερωμένης στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Το «ντοκυμαντέρ» αυτό παίχτηκε με πρωτοβουλία, υποτίθεται, δυο μαθητών, αλλά προκάλεσε την έντονη δυσαρέσκεια και την αντίδραση τόσο μαθητών, όσο και εκπαιδευτικών, οι οποίοι και αποχώρησαν. Αυτός όμως που δεν αποχώρησε, ήταν ο γυμνασιάρχης του 6ου Γυμνασίου, Βασίλης Μακρυπούλιας, ο οποίος είχε την ίδια μέρα ανεβάσει το «ντοκυμαντέρ» στο γνωστό προσωπικό του ιστολόγιο http://www.pandidaktirio.blogspot.gr/, όπου και βρίσκεται ανηρτημένο ακόμα.

Ποιος είναι υπεύθυνος

Να σημειώσουμε εδώ, βέβαια, ότι την ευθύνη της εκδήλωσης για την επίσημη σχολική γιορτή την αφιερωμένη στην εξέγερση των φοιτητών του Πολυτεχνείου, έχει ο Σύλλογος Διδασκόντων και διά αυτού υπεύθυνος καθηγητής. Και φυσικά σε τέτοιες εκδηλώσεις, λογικές «της άποψης της άλλης πλευράς» (δηλαδή του ακούσματος της άποψης του φασισμού) δε χωρούν. Η διοργάνωσή τους και ο τρόπος που αυτή θα γίνει, προβλέπεται από νόμο του Ελληνικού Κράτους και εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας.

Πάντως η εκδήλωση της Παρασκευής προκάλεσε και αντιδράσεις. Καθηγητές, αντιδρώντας στην πρόκληση του φασισμού μέσα στο σχολείο την ώρα της εκδήλωσης για τη συμβολή της νέας γενιάς στον αντιδικτατορικό αγώνα, αποχώρησαν από αυτήν. Αργότερα δε, συγκέντρωσαν όσο περισσότερους μαθητές μπορούσαν και πραγματοποίησαν άλλη γιορτή, στα εργαστήρια στο ισόγειο του κτηρίου, κατά την οποία και παρουσιάστηκε η ταινία, παραγωγή της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης, «Γράμμα προς το μέλλον».

Τα βίντεο...



Ελλήνων Δίκτυο
Που πιστεύετε;
Στον Χριστιανισμό
Στην πατρώα θρησκεία
Και στα 2
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1823: Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στην Κακιά Σκάλα της Καρύστου.
  • 1825: Ο Λάμπρος Βέικος νικά τους Τούρκους στο Αιτωλικό.
  • 1827: Οι Αυστριακοί αποφυλακίζουν τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.
  • 1916: Επιβάλλεται από τις δυνάμεις της Αντάντ αποκλεισμός της Ελλάδος.
  • 1942: Ανατινάσσεται η μεγάλη γέφυρα του Γοργοποτάμου από ομάδες ανταρτών του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ και Βρετανών δολιοφθορέων.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet