Τους κυνήγησε όπως και πριν 70 χρόνια! 90χρονος τα έβαλε με οπλισμένους Αλβανούς κουκουλοφόρους και τους έτρεψε σε φυγή...

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Έχοντας ζήσει έναν παγκόσμιο πόλεμο αλλά και τον εμφύλιο, ο 90χρονος δε δίστασε μπροστά στους δύο οπλισμένους κουκουλοφόρους που μπήκαν βράδυ στο σπίτι του, στο Τουλούπα Χάνι, και κατάφερε σχεδόν να τους αφοπλίσει και να τους αναγκάσει σε φυγή.

Οι δύο Αλβανοί δράστες, που ομολόγησαν την πράξη τους, κάθισαν χθες στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και καταδικάσθηκαν για την απόπειρα ληστείας και την οπλοφορία σε 5 χρόνια κάθειρξης και 1 έτος φυλάκισης.

Αστυνομικός

Σύμφωνα με τον αστυνομικό που κατέθεσε, στις 9 Οκτωβρίου του 2012, στις 8.30 το βράδυ, δύο άτομα μπήκαν στο σπίτι του ηλικιωμένου που ζούσε με τη γυναίκα του, έχοντας μία καραμπίνα, και τους ζήτησαν χρήματα. Όμως, ο 90χρονος αντιστάθηκε και αυτοί τράπηκαν σε φυγή.

Την επομένη, ο ένας από τους δράστες τηλεφώνησε στο Αστυνομικό Τμήμα Πύλου και δήλωσε πως του έκλεψαν το αυτοκίνητο, το οποίο οι αστυνομικοί βρήκαν στην άκρη του χωριού, χωρίς, όμως, να φέρει ίχνη παραβίασης. Μάλιστα, ο αστυνομικός κατέθεσε ότι μέσα στο αυτοκίνητο βρήκαν μόνο αποτσίγαρα της μάρκας που κάπνιζε ο Αλβανός ιδιοκτήτης, ενώ ίδιο αποτσίγαρο είχε βρεθεί και έξω από το σπίτι των ηλικιωμένων.

Την επόμενη ημέρα ο Αλβανός πήγε στο τμήμα να δηλώσει και εγγράφως τη δήθεν κλοπή του αυτοκινήτου του και εκεί τον κράτησαν για ανάκριση. Μετά προσήγαγαν και το δεύτερο. Αμφότεροι αρχικά αρνήθηκαν την πράξη τους, αλλά στη συνέχεια ομολόγησαν.

Παράλληλα, ένας τρίτος Αλβανός, που διέμενε μαζί με τους δύο κατηγορούμενους, δήλωσε στην Αστυνομία ότι το βράδυ της ληστείας έφυγαν με το αυτοκίνητο, αλλά μετά γύρισαν με τα πόδια.

Η καραμπίνα που χρησιμοποίησαν ανήκε στον έναν και την είχε κλέψει από ένα τροχόσπιτο στην περιοχή, ενώ ανέφερε στους αστυνομικούς ότι μετά τη ληστεία την είχε πετάξει σε μια ρεματιά, όπου και βρέθηκε. Επίσης, τους παρέδωσε 56,9 γραμμάρια χασίς.

Τους έκανε καλά

Στην κατάθεσή του ο 90χρονος ανέφερε ότι είχαν αφήσει με τη γυναίκα του μισάνοιχτη την πόρτα του σπιτιού και ξαφνικά είδε να τον σημαδεύει μια καραμπίνα. Δε δίστασε, σηκώθηκε και άρπαξε την καραμπίνα, με αποτέλεσμα να αιφνιδιάσει τους δράστες. Μάλιστα, είπε ότι δεν τον τρόμαξε η καραμπίνα, παρά μόνο ότι είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους και δεν έβλεπε με ποιους είχε να κάνει.

Αρπάζοντας το όπλο, κατάφερε να αποσπάσει ένα εξάρτημά του, το οποίο παρέμεινε στο χώρο, ενώ όταν ήρθε στα χέρια με τους δράστες, τον πέταξαν κάτω. Στη συνέχεια πέταξαν κάτω και τη γυναίκα του. Άρχισε να καλεί σε βοήθεια και τότε οι ληστές τράπηκαν σε φυγή.

Η δε 83χρονη σύζυγός του περιέγραψε τα γεγονότα που ακολούθησαν. Αμέσως μετά ειδοποίησαν το γιο τους, ενώ ψάχνοντας στην άκρη του χωριού βρήκαν παρατημένο και το αυτοκίνητο.

Μάρτυρες υπεράσπισης του ενός κατηγορουμένου είπαν ότι τότε βρισκόταν σε άσχημη οικονομική κατάσταση και αυτό τον οδήγησε στην εν λόγω πράξη.

Ο πρώτος κατηγορούμενος ξεκίνησε την απολογία του, εκφράζοντας την απορία του πώς έκανε κάτι τέτοιο. Προσπάθησε να εξηγήσει πως είχε κάνει τσιγάρο χασίς και θόλωσε το μυαλό του. Ισχυρίσθηκε πως δεν μπήκε στο σπίτι, αλλά όταν άκουσε φωνές μπήκε και πήρε τον φίλο του και έφυγαν.

Ο δεύτερος δράστης απέδωσε και αυτός την πράξη τους στη χρήση χασίς, λέγοντας πως όταν ο ηλικιωμένος τού μίλησε συνήλθε, κατάλαβε τι έκανε και έφυγε. Αρνήθηκε, δε, ότι ήρθε σε συμπλοκή με τον ηλικιωμένο και ότι τους πέταξε κάτω.

Ωστόσο, δεν έγιναν πιστευτοί από το δικαστήριο και πήραν και πάλι το δρόμο για τις φυλακές.
Ελλήνων Δίκτυο
Που πιστεύετε;
Στον Χριστιανισμό
Στην πατρώα θρησκεία
Και στα 2
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1823: Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στην Κακιά Σκάλα της Καρύστου.
  • 1825: Ο Λάμπρος Βέικος νικά τους Τούρκους στο Αιτωλικό.
  • 1827: Οι Αυστριακοί αποφυλακίζουν τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.
  • 1916: Επιβάλλεται από τις δυνάμεις της Αντάντ αποκλεισμός της Ελλάδος.
  • 1942: Ανατινάσσεται η μεγάλη γέφυρα του Γοργοποτάμου από ομάδες ανταρτών του ΕΔΕΣ και του ΕΛΑΣ και Βρετανών δολιοφθορέων.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet