Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Η Γερμανία στο Πλευρό της Ελλάδας στο Μεταναστευτικό;

26 Αύγ, 09:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Πολλά είναι αυτά που έχουμε καταμαρτυρήσει στην γερμανική κυβέρνηση σε πολλά θέματα, όμως χθες προχώρησε σε μια απόφαση σταθμό, που ανεξάρτητα του απώτερου στόχου της, σε αυτή τη φάση βοηθάει απίστευτα την Ελλάδα και την Ιταλία στο μεταναστευτικό.

Έτσι λοιπόν οι πρόσφυγες δεν θα επαναπροωθούνται στις χώρες πρώτης απογραφής όπως η Ελλάδα και η Ιταλία και οι αιτήσεις τους για άσυλο θα εξετάζονται στη Γερμανία, σε μια προσπάθεια να εκτονωθεί η μεταναστευτική κρίση που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη.

Η Γερμανία ανοίγει επί της ουσίας τις πύλες της στους Σύρους πρόσφυγες, αναστέλλοντας τη Συνθήκη Δουβλίνο ΙΙ και σταματώντας την επαναπροώθηση τους στις χώρες πρώτης καταγραφής όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία της γερμανικής κυβέρνησης ελήφθη μετά την συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ για την προσφυγική κρίση,  όπου η Γερμανίδα Καγκελάριος και ο Γάλλος πρόεδρος απήυθυναν κάλεσμα για την εφαρμογή ενιαίου συστήματος χορήγησης ασύλου σε όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Asylum Information Database, το Ομοσπονδιακό Γραφείο Μετανάστευσης και Προσφύγων της Γερμανίας (BAMF) εξέδωσε εσωτερικές οδηγίες για την αναστολή ισχύος των διαδικασιών που προβλέπει ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Δουβλίνο ΙΙ για τους Σύρους πρόσφυγες, προκειμένου η Γερμανία να καταστεί το κράτος-μέλος που θα είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία των αιτήσεων ασύλου.

Ταυτόχρονα, ανακαλούνται εντολές αναγκαστικής επαναπροώθησης σε άλλες χώρες που έχουν ήδη εκδοθεί.

H απόφαση της Γερμανίας, βοηθάει σημαντικά την Ελλάδα , που απλά πλέον θα μπορεί και νόμιμα να έχει διαμετακομιστικό ρόλο και να ασχολείται πλέον μόνο με τις περιπτώσεις που θα την αφορούν. Βέβαια θα έπρεπε να γίνει όλη αυτή η κρίση των ημερών για να διαπιστωθεί τελικά πόσο ανεφάρμοστη ήταν η απόφαση "Δουβλίνο ΙΙ" στην πράξη και πόσο αβάσταχτο έργο ήταν τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ιταλία να διαχειρίζονται μόνες τους όλο αυτό των όγκο μεταναστευτικών ροών. Την ίδια στιγμή με αυτή την απόφαση θα δοθεί τέλος και σε κατ’επίφαση "εθνικές" πρακτικές ορισμένων ανεγκέφαλων όπως οι Σκοπιανοί και ενδεχομένως οι Ούγγροι (θα το διαπιστώσουμε εντός των επομένων ημερών), να προσπαθούν να κλείσουν τα σύνορα σε χιλιάδες απελπισμένους ανθρώπους.


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

Πιστεύετε ότι έκανε καλά ο αστυνομικός στην Κω και χαστούκισε τον λαθρομετανάστη;;;
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • -479
    Μάχη στις Πλαταιές όπου ο στρατός των Ελλήνων κατανικά τον περσικό και σκοτώνει τον Μαρδόνιο. Ναυμαχία στη Μυκάλη όπου πυρπολείται ο περσικός στόλος και απελευθερώνεται η Ιωνία από τον περσικό ζυγό.
  • 443
    Τα Βυζαντινά στρατεύματα ηττώνται στη Φιλιππούπολη από τους Ούννους του Αττίλα.
  • 1823
    Έλληνες επαναστάτες αποκρούουν Τούρκους ιππείς που κατευθύνονταν από την Θήβα στην Αθήνα.
  • 1826
    Ισχυρές δυνάμεις Τουρκοαιγυπτίων, υπό τον Ιμπραήμ, επιτίθενται εναντίον της Μανιάκοβας της Μάνης.
  • 1906
    Φονεύεται από κομιτατζήδες ο οπλαρχηγός Παπασταύρος Τσάμης κοντά στα Καλύβια Λάκκου (περιοχή όρους Βίτσι).
  • 1922
    Τα τελευταία ελληνικά τμήματα εγκαταλείπουν την Σμύρνη τις πρωινές ώρες. Κατακρεουργείται ο Μητροπολίτης Σμύρνης Χρυσόστομος.

Φίλοι - Συνεργάτες