Μεγάλη κερδισμένη η Ελλάδα: Η Τουρκία δέχτηκε να υπογράψει τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών!

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Η Τουρκία θα υπογράψει την 16η Δεκεμβρίου τη συμφωνία επανεισδοχής μεταναστών που εισέρχονται παρανόμως στην ΕΕ, με αντάλλαγμα την έναρξη της διαδικασίας άρσης της υποχρέωσης θεώρησης για Τούρκους πολίτες.

turkeyΗ συμφωνία αυτή επετεύχθη στη συνάντηση που είχε στη βελγική πρωτεύουσα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, με την επίτροπο για τις εσωτερικές υποθέσεις, Σεσίλια Μάλστρομ.

Ο κ. Νταβούτογλου έκανε λόγο για ιστορική ημέρα, η οποία ανοίγει το δρόμο για άρση της βίζας για Τούρκους πολίτες, όταν ταξιδεύουν στην ΕΕ, το αργότερο μέσα σε 3,5 χρόνια.

«Η βούλησή μας να εργαστούμε από κοινού, μας επέτρεψε να ξεπεράσουμε τις διαφορές που είχαμε τα τελευταία χρόνια» δήλωσε η Σεσίλια Μάλστρομ, η οποία τόνισε ότι η υλοποίηση της συμφωνίας επανεισδοχής συνιστά προϋπόθεση για την άρση της θεώρησης και η Τουρκία καλείται να ικανοποιήσει μια σειρά από όρους σχετικά με την ασφάλεια των εγγραφών, τη διαχείριση της μετανάστευσης, τη δημόσια τάξη και τα θεμελιώδη δικαιώματα.

Η ΕΕ θα εισάγει τη δυνατότητα έκδοσης βίζας πολλαπλής εισόδου για συγκεκριμένες κατηγορίες Τούρκων πολιτών, απλοποιώντας τις διαδικασίες και μειώνοντας το κόστος για την απόκτηση θεώρησης εισόδου. Έπειτα από μια μεταβατική περίοδο έξι μηνών, οι Βρυξέλλες μπορεί να διευκολύνουν περαιτέρω τις διαδικασίες για την έκδοση θεωρήσεων.

Η Τουρκία με τη σειρά της θα απλοποιήσει τις διαδικασίες για την επανεισδοχή των παράνομων μεταναστών, στην έκδοση των οποίων προχωρούν κράτη – μέλη της ΕΕ. Οι λαθρομετανάστες θα διαμένουν σε προσφυγικούς καταυλισμούς, μέχρι να επαναπροωθηθούν στις χώρες τους.

Έπειτα από 3,5 χρόνια, οι Τούρκοι υπήκοοι θα εξαιρεθούν πλήρως από την υποχρέωση να λαμβάνουν θεωρήσεις εισόδου για να ταξιδεύουν στην ΕΕ, κάτι που αποτελούσε πάγιο αίτημα της Άγκυρας.
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το Έλευσις Ελλήνων;;;
Επικαιρότητα
Αρχαία Ελλάδα
Τυχαία
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 586: Ανεπιτυχής σλαβική επιδρομή στη Θεσσαλονίκη.
  • 597: Η πρώτη οργανωμένη πολιορκία της Θεσσαλονίκης από τους Σλάβους αποτυγχάνει.
  • 1659: Οι Ενετοί καταλαμβάνουν από τους Τούρκους το Καστελλόριζο.
  • 1818: Οι αρχηγοί της Φιλικής Εταιρείας αναθέτουν την ηγεσία της Εταιρείας στον Ιωάννη Καποδίστρια.
  • 1827: Οι Αιγύπτιοι ερημώνουν την Μεσσηνία και αρχίζουν συστηματική γενοκτονία του πληθυσμού της Πελοποννήσου.
  • 1912: Υπογράφεται στη Σόφια στρατιωτική σύμβαση μεταξύ Ελλάδος και Βουλγαρίας.
  • 1915: Αρχίζει η αποβίβαση των δυνάμεων της Αντάντ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet