Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Το πρώτο τζαμί στην Δανία με χρηματοδότηση του ...Κατάρ!!!

Το πρώτο τζαμί στην Δανία με χρηματοδότηση του ...Κατάρ!!!

Εγκαινιάστηκε στην Κοπεγχάγη ένας πολυχώρος για τους μουσουλμάνους που θα περιλαμβάνει το πρώτο τζαμί στη χώρα, καθώς και χώρους για τις πολιτιστικές τους εκδηλώσεις, τηλεοπτικό στούντιο και γυμναστήριο.

Το μουσουλμανικό τέμενος, που έχει έκταση 6.700 τ.μ., κόστισε συνολικά 20.100.000 ευρώ και την χρηματοδότησή του ανέλαβε το Κατάρ, μετά από εκκλήσεις της μουσουλμανικής κοινότητας της Δανίας, στη Σαουδική Αραβία και στο Κουβέιτ, που όμως δεν εισακούστηκαν.

Σύμφωνα με τον Mohamed Al Maimouni, επικεφαλής της μουσουλμανικής κοινότητας στη Δανία, ο πρώην εμίρης του Κατάρ, μόλις άκουσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Jazeera ότι οι μουσουλμάνοι στη Δανία επιθυμούν την κατασκευή τζαμιού, δήλωσε πρόθυμος η χώρα του να αναλάβει την κατασκευή του.

Το γεγονός αυτό έχει εγείρει αντιδράσεις στους κόλπους του Δανικού Λαϊκού κόμματος που έχει αντιμεταναστευτική πολιτική και θεωρεί ότι η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου κτηρίου από κεφάλαια του Κατάρ, θα μπορούσε να σημαίνει ανάμιξη του συγκεκριμένου κράτους του Αραβικού κόλπου στα εσωτερικά της Δανίας.

Πάντως, ίσως και άλλοι πολιτικοί της χώρας να συμμερίζονται την άποψη του επικεφαλής του DPP (Δανικό Λαϊκό κόμμα), Kristian Thulesen Dahl, για ανάμιξη του Κατάρ στα εσωτερικά της Δανίας, αφού κανένας πολιτικός της χώρας δεν θα παραστεί στα εγκαίνια του τζαμιού.

Το τζαμί έχει κατασκευαστεί σε μια φτωχική περιοχή της Κοπεγχάγης, στριμωγμένο ανάμεσα σε μια αντιπροσωπεία αυτοκινήτων και σε μια αποθήκη, κάτι που δεν κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους τους μουσουλμάνους στην χώρα.

Ο επικεφαλής των μουσουλμάνων στη Δανία δηλώνει ότι η κατασκευή του τζαμιού είναι μια κίνηση για διάλογο μεταξύ των Δανών και των μουσουλμάνων μεταναστών για μια «μέτρια κατανόηση» του ισλάμ και των ιδιαιτεροτήτων του, σε σχέση με την φιλελεύθερη Ευρώπη.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved