Σύντομα Διαθέσιμο!
"Γερμανική" εταιρία εμπορεύεται τον Πολιτισμό μας

"Γερμανική" εταιρία εμπορεύεται τον Πολιτισμό μας

Μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να μη φοβάσαι μη χάσεις κάτι, να μη το έχεις. Ίσως γι’ αυτό να βγάζουν σχεδόν τα πάντα στο σφυρί. Είναι αδύνατο να πιστέψω πως ξεπουλάμε τον Αρχαιολογικό θησαυρό μας.

Πώς θα αντιδρούσατε εάν μαθαίνατε πως η «Γερμανική» εταιρεία Gorny & Mosch, Giessener Münzhandlung που έχει την έδρα της στο Μόναχο, βγάζει σε πλειστηριασμό αρχαιολογικούς θησαυρούς της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας; Ότι βγάζει σε δημοπρασία χιλιάδες νομίσματα αρχαίων ελληνικών πόλεων, αλλά και άλλους θησαυρούς, από την αρχαιότητα μέχρι την Αναγέννηση; Ναι, είναι όντως πραγματικότητα, πάλι βάζουν «χέρι» στον πολιτιστικό πλούτο του Ελληνισμού. Από τις 14 μέχρι τις 17 Οκτωβρίου, εύποροι συλλέκτες θα έχουν την δυνατότητα να εμπλουτίσουν τις συλλογές τους με νομίσματα αρχαίων πόλεων της Κρήτης αλλά και βασιλείων της Αρχαίας Ελλάδας.

germaniki_etairia_emporeuetai_ton_politismo_mas-2.jpg

Ανάμεσά τους, χρυσά νομίσματα με τη μορφή του Φιλίππου του Β” και του Μεγάλου Αλεξάνδρου αλλά και μια σειρά από αθηναϊκές γλαύκες. Επίσης ένας στατήρας της Δελφικής Αμφικτυονίας που κόπηκε για την ανακατασκευή του ναού του Απόλλωνα, ο οποίος καταστράφηκε από μεγάλη πυρκαγιά το 548 π.Χ. Από τα ακριβότερα αντικείμενα είναι ένα ασημένιο νόμισμα της Κνωσού, που θα πωληθεί με αρχική τιμή 30.000 ευρώ. Πρόκειται για έναν ασημένιο στατήρα, που χρονολογείται από το 440 π.Χ. Η εταιρεία που θα πουλήσει τον αρχαιολογικό μας θησαυρό, έχει την έδρα της στο Μόναχο και κατά καιρούς δραστηριοποιείται χωρίς καμία ενόχληση στην πώληση αρχαίων νομισμάτων και όχι μόνο, στις συλλογές επίσης μπορεί ο ενδιαφερόμενος να βρει και αρχαία Ελληνικά αγάλματα και αντικείμενα από παλιότερες εποχές.

germaniki_etairia_emporeuetai_ton_politismo_mas-3.jpg

Πώς είναι δυνατόν μια εταιρία ιδιωτική να έχει στην κατοχή της όλα αυτά τα αντικείμενα, τα οποία αποτελούν προϊόν αρχαιοκαπηλίας και θα έπρεπε να έχουν θέση μόνο σε Ελληνικά μουσεία; Εμπορεύονται τον Πολιτισμό μας χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση. Τι περιμένει το υπουργείο Πολιτισμού για να αντιδράσει; Θα συνεχίσει για πολύ ακόμη την εθνοκτόνα πολιτική της η κυβέρνηση; Πόσο ακόμη θα σκύβει ο Σαμαράς το κεφάλι στη Μέρκελ; Εύκολη υπόθεση η λήθη στο είδος μας, κάποιοι άνθρωποι ξεχνούν την ιστορία τους, δικαίωμά τους, δεν έχουν όμως κανένα δικαίωμα να την ξεπουλούν.

Πηνελόπη-Πέννυ Κιοσσέ
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved