Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Πέθανε ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Θ.Κολοκοτρώνη στη ταινία "Παπαφλέσσας"

Πέθανε ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Θ.Κολοκοτρώνη στη ταινία "Παπαφλέσσας"

O Δημήτρης Ιωακειμίδης άφησε τη τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου.

«Έλληνες, Έλληνες πως κάνετε έτσι για δέκα παλιότουρκους που μπήκαν στον Μοριά;» ήταν μία ατάκα που τον σημάδεψε σε όλη του τη ζωή. Εμφανίστηκε στην ταινία «Παπαφλέσσας» ως ο «Γέρος του Μοριά».

Γεννήθηκε στη Νέα Ιωνία της Αθήνας το 1939. Σημαντικός θεατράνθρωπος, σκηνοθέτησε και έπαιξε σε εξαιρετικές παραστάσεις στο θέατρό που είχε δημιουργήσει, το Πολύτεχνο.

Η φιλμογραφία του είναι πλούσια, αφού έπαιξε σε πολλές παραγωγές, με τελευταία την ταινία "Χώμα και νερό" του Παναγιώτη Καρκανεβάτου, το 1999. Ανάμεσα στα φιλμ στα οποία συμμετείχε ήταν τα: Παπαφλέσσας (έπαιξε τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη), Οι

βάσεις και η Βασούλα, Ταπεινός και καταφρονεμένος, Τα παιδιά της πιάτσας και άλλα.

Στην τηλεόραση έπαιξε στα: Οι ιερόσυλοι, Μεγάλος ξεσηκωμός, Ημερολόγιο ενός θυρωρού, Η Θέμις έχει κέφια, Όταν ήμουν δάσκαλος.

Η κηδεία του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, θα γίνει σήμερα στις 17:00, στο νεκροταφείο Ζωγράφου.
Δημοσκόπηση
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το Έλευσις Ελλήνων;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved