Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Αυτοί είμαστε, αυτοί είστε!!! Εδώ ανακαλύπτουμε Καρυάτιδες και στην Τουρκία το μπουντρούμι του Δράκουλα (Βίντεο)

Αυτοί είμαστε, αυτοί είστε!!! Εδώ ανακαλύπτουμε Καρυάτιδες και στην Τουρκία το μπουντρούμι του Δράκουλα (Βίντεο)

Ερευνητές στην Τουρκία έκαναν μια ανατριχιαστική ανακάλυψη: το κελί που κρατήθηκε ο άνθρωπος που αποτέλεσε την έμπνευση για το Δράκουλα, ο Βλαντ ο Ανασκολοπιστής.

Ο Ρουμάνος πρίγκιπας Βλαντ ο τρίτος (απέκτησε το προσωνύμιο Βλαντ ο Ανασκολοπιστής λόγω της φρικιαστικής συνήθειας να διαπερνά τους εχθρούς του με παλούκια) ανακαλύφθηκε πρόσφατα σε ένα έργο αποκατάστασης, όπως αναφέρει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι βρήκαν το σημείο ενώ πραγματοποιούσαν εργασίες αποκατάστασης του αρχαίου κάστρου Tokat, στο οποίο οι Οθωμανοί είχαν φυλακίσει τον Βλαντ γύρω στα μέσα του 1400. Η ομάδα ανακάλυψε ένα τούνελ που οδηγεί σε δυο μπουντρούμια και σε ένα από αυτά όπως εκτιμάται κρατούνταν ο Ανασκολοπιστής.



Ο Βλαντ κληρονόμησε το πατρώνυμο “Dracul” ή “δράκος” από τον πατέρα του, Βλαντ το δεύτερο, ο οποίος άνηκε στο Τάγμα του Δράκου- μια ομάδα που μαχόταν ενάντια της Οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Ανατολική Ευρώπη. Σε ένα φρικιαστικό μύθο αναφέρεται ότι ο Βλαντ δείπνησε στο δάσος ανάμεσα στους νεκρούς εχθρούς του, βουτώντας ψωμί στο αίμα τους.

Ο Bram Stoker λέγεται πως εμπνεύστηκε από ένα βιβλίο αφιερωμένο στις σαδιστικές συνήθειες του Βλαντ και έτσι δημιούργησε το διάσημο αιμοδιψή βρικόλακα “Dracula” το 1897.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved