Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
ΠΑΝΙΣΛΑΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΘΑ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

ΠΑΝΙΣΛΑΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΘΑ ΕΠΟΠΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΙΣΛΑΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σε άλλο ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της προώθησης του πανισλαμισμού και στην παράλληλη προώθηση των επεκτατικών παντουρκικών σχεδίων της «Νέας Τουρκίας», των Ερντογάν-Νταβούτογλου, προχωρεί η Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του τουρκικού τύπου, ο θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας, Mehmet Görmez, που τελευταία αναδεικνύεται σαν ο βασικός μοχλός προώθησης των πανισλαμικών παντουρκικών σχεδίων, ανακοινώσε την ίδρυση μεγάλου διεθνούς πανισλαμικού πανεπιστημίου στην Κωνσταντινούπολη με κύριο στόχο να αναδειχτεί η Τουρκία σαν η ηγέτιδα υπερδύναμη του παγκοσμίου Ισλάμ.

Η απόφαση αυτή του θρησκευτικού ηγέτη της Τουρκίας, είναι η συνέχεια από μια σειρά άλλων αποφάσεων του ιδίου που δείχνουν πως η «Νέα Τουρκία» των Ερντογάν- Νταβούτογλου, έχει βρει ένα πολύ καλό συνεργάτη στην προώθηση των επεκτατικών της σχεδίων στον Mehmet Görmez ο οποίος, μετά την επικράτηση του Ερντογάν στην τουρκική προεδρεία, έχει αναπτύξει μια ξέφρενη δραστηριότητα προς την κατεύθυνση του πανισλαμισμού παντουρκικσμου. Αξιοσημείωτο και πολύ συμβολικό είναι ότι την απόφαση του θρησκευτικού ηγέτη της Τουρκίας για την ίδρυση αυτού του πανεπιστημίου, την ανακοινώσε στην Μέκκα, δηλαδή στην ιερή πόλη των μουσουλμάνων όπου βρίσκεται αυτές τις μέρες επί τη ευκαιρία της μουσουλμανικής εορτής του Κουρμπάν-Μπαϊράμ.

Να θυμίσουμε ότι πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο Mehmet Görmez είχε ανακοινώσει με άκρατο κομπασμό και χαρακτηριστική υπεροψία ότι η Τουρκία θα «πάει» παντού όπου υπάρχουν μουσουλμάνοι και μουσουλμανικές κοινότητες για να κάνει έντονη την παρουσία της, κάτι σαν ο προστάτης του παγκοσμίου Ισλάμ. Ο θρησκευτικός ηγέτης της Τουρκίας είχε αναφέρει ότι δεν θα υπάρξει μέρος όπου ακούγεται το Κοράνι και δεν θα είναι παρών η Τουρκία για να «προστατεύει» τους μουσουλμάνους. Προς τον σκοπό αυτό, όπως έκανε γνωστό στην τουρκική εφημερίδα, Yeni Şafak, θα ιδρυθούν μια σειρά από «πλατφόρμες» που θα διευθύνουν αυτή την τουρκική πανισλαμική εκστρατεία σε μεγάλες γεωγραφικές περιφέρειες, όπως Ευρώπη, Ευρασία, Αφρική, Βαλκάνια, ακόμα και στην… Λατινική Αμερική, για την οποία ανακοινώθηκε ότι τον επόμενο Νοέμβριο ο Mehmet Görmez θα κάνει εξόρμηση για να κινητοποιήσει και εκεί το μουσουλμανικό στοιχείο και να το φέρει φυσικά πιο κοντά στην νέα «παγκόσμια προστάτιδα» των απανταχού μουσουλμάνων, δηλαδή την Τουρκία.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, το ισλαμικό αυτό πανεπιστήμιο θα έχει σκοπό να επισκιάσει ένα αντίστοιχο πανεπιστήμιο, καθαρά θρησκευτικού χαραχτήρα που βρίσκεται στο Κάϊρο της Αιγύπτου, το πανεπιστήμιο, El- Ezher. Τα μαθήματα που θα γίνονται στις αίθουσες του νέου αυτού πανεπιστημίου, θα είναι εκτός από τα τουρκικά στις γλώσσες Αγγλικά, Αραβικά και Περσικά με προοπτική επέκτασης και σε άλλες γλώσσες. Το ενδιαφέρων είναι ότι, όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, το πανεπιστήμιο αυτό θα έχει και την «υψηλή εποπτεία» των ισλαμικών σπουδών στα διάφορα τμήματα που λειτουργούν στην Ευρώπη, όπου το ισλαμικό κίνημα είναι ραγδαία ανερχόμενο.

Και εδώ γεννάτε το ερώτημα για την δική μας πλευρά. Το υπό ίδρυση τμήμα ισλαμικών σπουδών στην Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης, θα είναι υπό κάποιο άτυπο θρησκευτικό έλεγχο του νέου διεθνούς πανισλαμικού πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης ; Άραγε έχουν αντιληφτεί όλοι αυτοί που επιμένουν σε αυτή την απόφαση, τι επικίνδυνες προϋποθέσεις πανισλαμικής – παντορκικής προπαγάνδας δημιουργούνται με τις συγκυρίες που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή και με την οπουρτινιστική πανισλαμική επεκτατικότητα της Τουρκίας ; Πολύ αμφιβάλουμε αν έχουν γνώση οι «φύλακες»!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved