Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στη Λεμεσό στέλνουν οι Τούρκοι το «Μπαρμπαρός»... Συνοδεία Πολεμικών!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014, 21:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Νέα τουρκική πρόκληση που ξεπερνά κάθε προηγούμενο, βρίσκεται σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα, φανερά έντονα ενοχλημένη τόσο από την πρόοδο της διαδικασίας αξιοποίησης υδρογονανθράκων, αλλά και με την επικύρωση της συμφωνίας Κύπρου – Αιγύπτου, η Τουρκία ακύρωσε αιφνιδιαστικά όλο τον προηγούμενο προγραμματισμό και στέλνει το σεισμογραφικό Mπαρμπαρός, κατά μήκος της ζώνης μεταξύ Λάρνακας και Λεμεσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα συνοδεύεται και από πολεμικά σκάφη…Ενώ  συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στο "SAIPEM 1000″  η τούρκικη Φ/Γ» Γκελίμπολου"

Με εμφανώς παράνομη και προκλητική Οδηγία προς ναυτιλομένους, (NAVTEX),ακύρωσε τις προηγούμενες δεσμεύσεις περιοχών μεταξύ Τουρκίας και κατεχομένων και δέσμευσε από τις 14 Οκτωβρίου θαλάσσια περιοχή που ξεκινά από την κατεχόμενη Αμμόχωστο, συνεχίζει ανοικτά της Λάρνακας και φτάνει μέχρι το ύψος της Λεμεσού.

Νέα ναυτική οδηγία εξέδωσαν το βράδυ της Παρασκευής οι τουρκικές αρχές με την οποία ενημερώνουν ότι το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» θα πραγματοποιήσει νέες σεισμογραφικές έρευνες στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου και συγκεκριμένα ανοικτά κατά μήκος της ζώνης μεταξύ Λάρνακας και Λεμεσού.

H θαλάσσια περιοχή που έχει δεσμεύσει η Τουρκία, βρίσκεται μόλις 14 ναυτικά μίλια από τα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας και εκτείνεται νότια στα τεμάχια 2, 3 και μέρους του τεμαχίου 9.

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν με την τουρκική φρεγάτα Γκελίμπολου, η οποία συνεχίζει να πλέει σε απόσταση πέντε ναυτικών μιλίων από το γεωτρύπανο SAIPEM 10000 της ENI/KOGAS, το οποίο πραγματοποιεί την πρώτη του ερευνητική γεώτρηση στο κοίτασμα Ονασαγόρας.
Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
:
 
Σαν Σήμερα (4 Ιανουαρίου)
  • 1818: Αποκεφαλίζεται στην Χίο από τους Τούρκους ο νεομάρτυρας Ονούφριος.
  • 1941: Ελληνικά αντιτορπιλικά βομβαρδίζουν τις ιταλικές θέσεις στα Δουκάτα της Βορείου Ηπείρου.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved