Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Χιλής ζητά να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Χιλής ζητά να επιστρέψουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα

Επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Χιλής, Άλντο Κορνέχο, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της επιστροφής των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Αθήνα. Ο κ. Κορνέχο ξεναγήθηκε σήμερα το πρωί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, στους Στύλους του Ολυμπίου Διός και στο Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό Στάδιο, ενώ χτες επισκέφτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης.

Αναφερόμενος στην αξία του Μουσείου Ακροπόλεως, ο κ. Κορνέχο είπε ότι αποτελεί κομμάτι της διεθνούς πατρογονικής κληρονομιάς και τόνισε: «λείπουν οπωσδήποτε κάποια μάρμαρα τα οποία καλό θα ήταν να μην είχαν φύγει ποτέ. Αλλά και να επιστρέψουν εδώ στο χώρο στον οποίο γεννήθηκαν».

Για τις επαφές του με τον ομόλογό του Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ο κ. Κορνέχο είπε ότι είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων όχι μόνο για θέματα οικονομικά και πολιτικά, αλλά επίσης «και να δω τη μεγάλη σημασία που έχει η συνεργασία ανάμεσα στα δύο Κοινοβούλια. Είχα μια πολύ ευχάριστη και πολύ καρποφόρα ανταλλαγή απόψεων για θέματα τα οποία άπτονται των δύο λαών. Καθώς επίσης και για τη συνεργασία ανάμεσα στα δύο κοινοβούλια. Και που αλλού καλύτερα από εδώ την Αθήνα για να μιλήσουμε για τα θέματα αυτά».

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Δημοκρατίας της Χιλής Άλντο Κορνέχο είναι δικηγόρος, και, όπως σημείωσε ο ίδιος, έχει σπουδάσει την Ελληνική Ιστορία και τους Αρχαίους Έλληνες.

Πηγή:
http://olympia.gr/
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved