Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Ο Ερντογάν θέλει τον Άσσαντ ή την ΑΟΖ της Συρίας;

Ο Ερντογάν θέλει τον Άσσαντ ή την ΑΟΖ της Συρίας;

Και καλά που το πιστέψαμε ότι ο Τούρκος νοιάζεται για να ρίξει τον Σύριο πρόεδρο Άσαντ. Φυσικά αυτά λέει στους ξένους και ζητάει no fly zone για να εισβάλει στην Συρία.

Όταν διάβασε ο Σουλτάνος στις 16 Σεπτεμβρίου του 2014 τα παρακάτω έγινε ¨τούρκος¨

¨Εντός των χρονοδιαγραμμάτων και απευθείας στην περιοχή που θα τρυπήσει, εντός της κυπριακής ΑΟΖ, κατευθύνεται το ερευνητικό πλοίο της Eni, Saipem 10000. Αναλόγως των αποτελεσμάτων των προγραμματισμένων τεσσάρων γεωτρήσεων, θα καθοριστεί σε σημαντικό βαθμό και η ικανότητα της Κύπρου να προχωρήσει με γοργά βήματα το έργο του τερματικού φυσικού αερίου.¨

Το Saipem, σε αντίθεση με την πλατφόρμα που χρησιμοποίησε η Noble στο Οικόπεδο 12, δεν θα πιάσει λιμάνι αλλά θα πάει απευθείας στο πρώτο σημείο που θα μπει το τρυπάνι.

Το πλοίο θα βρίσκεται στα ανοικτά της Κύπρου μέχρι και τον ερχόμενο Ιούνιο με στόχο να πραγματοποιήσει όλες τις προγραμματισμένες γεωτρήσεις, συνολικά τέσσερις. Οι τέσσερις προγραμματισμένες γεωτρήσεις της ΕΝΙ – που μπορεί να αυξηθούν σε έξι – αφορούν δύο το τεμάχιο 9, μία το ερευνητικό τεμάχιο 3 και μία το ερευνητικό τεμάχιο 2.

Οι περιοχές Jason, Tiamat, Theseus και Sfinx έχουν προσδιοριστεί μετά την ανάλυση και ερμηνεία των αποτελεσμάτων σεισμικής έρευνας λαμβάνοντας υπόψη τα χαρακτηριστικά και το σχήμα του αποταμιευτήρα, αυτές οι περιοχές διερευνήθηκαν περαιτέρω μέσω γεωφυσικών ερευνών και περιβαλλοντικών δειγματοληψιών.΄

Εκείνη την ¨αποφράδα¨ ημέρα της 16 Σεπτεμβρίου από το κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου ο prime minister της Τουρκίας που είχε πληροφόρηση για την έλευση του Saipem του οποίου το ταξίδι κρατήθηκε μυστικό εκ μέρους της Κυπριακής πλευράς ¨τσίριζε¨..

¨ η κρίση στο Κυπριακό πηγάζει από την Ελληνοκυπριακή πλευρά¨ δήλωνε ο Αχμέτ και συμπλήρωνε ο κατοχικός πρωθυπουργός Έρογλου ¨ η Ελληνική πλευρά είναι η κατοχική δύναμη της Κύπρου¨.

Και σε λίγες ημέρες υπήρξε ανακοίνωση από το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών με την οποία η Άγκυρα εξέφρασε τον προβληματισμό της εξαιτίας της έναρξης του νέου κύκλου ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ κατηγορώντας τη Λευκωσία για «μονομερείς» ενέργειες.

Η Άγκυρα ανέφερε ότι είναι έτοιμη να παρέχει υποστήριξη στην τουρκοκυπριακή πλευρά για παρόμοιες έρευνες στα κυπριακά χωρικά ύδατα.

«Ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα να εμποδίσει τις μονομερείς και προκλητικές ενέργειες της Ελληνικής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου. Μέχρι να συμβεί αυτό, με απώτερο στόχο την διαφύλαξη των δικαιωμάτων της ΤΔΒΚ σε αυτές τις πηγές, η χώρα μας θα υποστηρίξει την ΤΔΒΚ σε ότι αφορά την αποστολή πλατφόρμας στην περιοχή», υπογραμμίζεται στο ανακοινωθέν.

05.10.2014

Τους πόνεσε τελικά το κοίτασμα «Ονασαγόρας», στο οποίο άρχισε γεώτρηση η ιταλοκορεατική κοινοπραξία ENI-KOGAS.

Τα υπό διερεύνηση ενεργειακά οικόπεδα της Κυπριακής ΑΟΖ έχουν βορειανατολικό προσανατολισμό προς της ΑΟΖ της Συρίας με την οποία και γειτνιάζουν άμεσα .

Ποίος νοιάσθηκε για την ΑΟΖ της Συρίας;

Ποιος καιροφυλακτεί από το παρασκήνιο για να αρπάξει κυριαρχικά δικαιώματα από την αιματοποτισμένη χώρα;

Ο Τούρκος πριν μπει στην Συρία βολιδοσκοπεί καταστάσεις.

Θέλει να ¨το κάνει όπως ο Πούτιν¨ με την Κριμαία , δηλ με την ταυτόχρονη κατάληψη συριακών εδαφών να αποκτά και παράλληλα κυριαρχικά δικαιώματα στην ΑΟΖ της Συρίας που θα τα εξαρτήσει με τα δήθεν δικαιώματα της γειτονικής Κυπριακής ΑΟΖ στο κατεχόμενο τμήμα της .

Ο σκοπός του Σουλτάνου είναι να γίνει ο ενεργειακός ρυθμιστής της περιοχής με οποιοδήποτε σχεδιασμό ή τίμημα έστω και αν αυτό λέγετε ¨δούρειος ίππος¨ ISIS.

Δεν έχουμε παρά να ρωτήσουμε ¨ ποια κούνια τον κούναγε και τον έκανε τόσο ξύπνιο¨;

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved