Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Στο μάτι έχουν βάλει οι ισλαμιστές τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης... Η Ελλάδα πρέπει να διεθνοποιήσει το θέμα!

Στο μάτι έχουν βάλει οι ισλαμιστές τη Μονή της Αγίας Αικατερίνης... Η Ελλάδα πρέπει να διεθνοποιήσει το θέμα!

Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥΜΗ Συμβούλου Τύπου της ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο

Την εμπλέκουν σε σενάρια συνωμοσιών για να εξαλείψουν τα κοπτικά μοναστήρια

Η Ιερά Μονή της Αγίας Αικατερίνης είναι ένα από τα παλαιότερα μοναστικά ιδρύματα στον κόσμο και ιδρύθηκε την εποχή του αυτοκράτορα Ιουστινιανού, 527-565 μ.Χ. Οι μοναχοί της Αγίας Αικατερίνης, μετά τον Πόλεμο των Έξι Ημερών, αρνήθηκαν να συνεργασθούν με τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής.

Μετά τον πόλεμο του 1973, ο Αρχιεπίσκοπος Δαμιανός συμμετείχε στην αποτροπή ισραηλινού σχεδίου διεθνοποίησης της χερσονήσου του Σινά και για τον λόγο αυτό του απονεμήθηκε το παράσημο του Αστέρα του Σινά από τον Πρόεδρο Sadat.

Ένας απόστρατος υποστράτηγος προσπαθεί να εμπλέξει σε συνωμοσίες τη Μονή

Από τριετίας, ο απόστρατος υποστράτηγος Ahmed Ragai ξεκίνησε μια δυσφημιστική εκστρατεία, προσπαθώντας να αμαυρώσει την ιστορία και το έργο της Μονής με ανυπόστατες κατηγορίες, οι οποίες, όμως, άρχισαν να παίρνουν μεγάλες διαστάσεις. Στόχος της εκστρατείας είναι να συνδέσει την Ιερά Μονή με υποτιθέμενο σιωνιστικό-αμερικανικό σχέδιο συνωμοσίας, που αποσκοπεί στον διαμελισμό των χωρών της περιοχής και στη δημιουργία μιας νέας τάξης πραγμάτων στη Μέση Ανατολή. Ισχυρίζεται, επίσης, ότι οι έλληνες μοναχοί, με καταπατήσεις, προσαρτήσεις γαιών, αλλαγή τοπωνυμίων και την ύψωση της ελληνικής σημαίας, προσπαθούν να δημιουργήσουν κράτος εν κράτει, έχοντας την υποστήριξη της Ελλάδας και της ΕΕ.

Η εφημερίδα «Middle East Christian News» υποστηρίζει ότι ο Ahmed Ragai Atteyia υπήρξε πρωταγωνιστής της αποτυχημένης στρατιωτικής επιχείρησης στον αερολιμένα της Λευκωσίας το 1978, μετά τη δολοφονία του Youssef El Sebai. Την περίοδο αυτή συνεργάζεται με την ομάδα των Αδελφών Μουσουλμάνων και ισλαμιστών. Με ψευδείς ισχυρισμούς, υποκινεί τη διχόνοια μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων και υποσκάπτει τις σχέσεις με τις χώρες που βοηθούν την Αίγυπτο, όπως είναι η Ελλάδα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αραβικό έντυπο «Rosa Αl Youssef» ο Αρχιεπίσκοπος του Σινά Δαμιανός σχετικά με τον δικαστικό και επικοινωνιακό πόλεμο που δέχεται η Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης το τελευταίο διάστημα, αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν 37 μοναχοί να θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου και αντέκρουσε τις κατηγορίες καταπάτησης γαιών που προσάπτονται στη Μονή ενώ αναφέρθηκε παράλληλα στην αγωγή που άσκησε ο Ragai κατά της Μονής και εναντίον όλων των αιγυπτιακών Αρχών, συμπεριλαμβανομένου του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο Dr Moustafa Al-Feqi, πρώην διπλωμάτης, στέλεχος του Εθνικού Δημοκρατικού Κόμματος, ζήτησε η Αγία Αικατερίνη να υπαχθεί στον έλεγχο της Αιγυπτιακής Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, αφού η Μονή είναι αιγυπτιακό ίδρυμα που κατέχει αιγυπτιακά εδάφη. Η «Middle East Christian News», αναφερόμενη στις δηλώσεις του Feqi εναντίον της Μονής της Αγίας Αικατερίνης, υποστήριξε ότι αυτές αποσκοπούν στην αποσταθεροποίηση της Αιγύπτου. Επίσης, αναφέρθηκε στην έντονη κριτική που άσκησε ο επικεφαλής του Διεθνούς Αιγυπτιακού Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Hamdi Nawara, στις δηλώσεις του Dr Moustafa Al-Feqi, που θεώρησε ότι έγιναν στο πλαίσιο μιας επικοινωνιακής δράσης που στοχεύει να πλήξει τη σταθερότητα της χώρας με τη δημιουργία θρησκευτικής διένεξης μεταξύ μουσουλμάνων και κοπτών χριστιανών.

Υποστήριξε, επίσης, ότι η τακτική αυτή χρησιμοποιείται από την Τουρκία και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους προκειμένου να υποσκάψουν τη σταθερότητα στην Αίγυπτο και προειδοποίησε τους Αιγυπτίους να μην πέσουν στην παγίδα της διεθνούς οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων, που σχεδιάζει τη διχοτόμηση της Αιγύπτου διαμέσου της θρησκευτικής διχόνοιας.

Οι ισλαμιστές προσπαθούν να εξαλείψουν τον μοναχισμό στην Αίγυπτο

O κ. Maged Εl-Raheb, πρόεδρος της «Αιγυπτιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς», εκτιμά ότι οι επιθέσεις εναντίον της Μονής της Αγίας Αικατερίνης έχουν στόχο να εξαλείψουν τον μοναχισμό στην Αίγυπτο και να φθάσουν μέχρι τα κοπτικά μοναστήρια στην κοιλάδα της Νιτρίας, προσθέτοντας ότι η εξάλειψη του μοναχισμού σημαίνει την εξάλειψη των κοπτών και της πολιτιστικής τους κληρονομιάς.

O επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιτροπής του κόμματος Al-Tagammu, κ. Refaat El-Saeed, υποστηρίζει ότι οι τρομοκράτες και οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι βρίσκονται πίσω από αυτή την εκστρατεία και επισημαίνει ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι εξέδωσαν 71 αποφάσεις για κατεδάφιση των κτιρίων της Μονής, συμπεριλαμβανομένου του ναού που βρίσκεται στην κορυφή του όρους Σινά, παρόλο που αποτελεί θρησκευτικό και ιστορικό μνημείο, εγγεγραμμένο στην UNESCO. Υποστηρίζει, επίσης, ότι οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, που προσπαθούν να εξαλείψουν το χριστιανικό μοναστήρι από την περιοχή, επιθυμούν να μετατρέψουν το Σινά σε ισλαμικό εμιράτο, μεταφέροντας τρομοκράτες στο Νότιο Σινά.

Η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό της Αιγύπτου τη δύσκολη περίοδο

Η Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της προεδρίας της στην ΕΕ το πρώτο εξάμηνο του 2014, κράτησε σθεναρή στάση στο πλευρό της Αιγύπτου σε όλες τις διεθνείς συναντήσεις και η πρόθεσή της να μεταφέρει στο εξωτερικό την πραγματική εικόνα των εξελίξεων στην Αίγυπτο έχει εκνευρίσει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και τις χώρες που τους υποστηρίζουν.

Ο επικεφαλής του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της Νομαρχίας Νοτίου Σινά, υποστράτηγος Adel Kassab, δήλωσε πρόσφατα στα ΜΜΕ της Αιγύπτου ότι η επιτροπή που είχε αναλάβει τις έρευνες για τυχόν καταπατήσεις και παραβιάσεις της Ιεράς Μονής Αγίας Αικατερίνης ολοκλήρωσε το τελευταίο στάδιο εργασιών της και -όπως απεδείχθη- όλες οι κατηγορίες ήταν διαδόσεις και ανακρίβειες και είχαν σκοπό την πρόκληση σύγχυσης και διχόνοιας με αποτέλεσμα την υποβάθμιση του τουρισμού.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved