Σύντομα Διαθέσιμο!
Επικοινωνία
Καλώς Ήλθατε στο Έλευσις Ελλήνων,
ένα site αυστηρά μόνο για Έλληνες!

Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνήστε μαζί μας στο [email protected]
Ροή Ειδήσεων

Ο Πούτιν κάνει πλάκα στους Γερμανούς! Στην πιο αποκαλυπτική συνέντευξη "ανακρίθηκε" από τους Γερμανούς της Bild και έδωσε ενωτικό κάλεσμα κατά της τρομοκρατίας...

11 Ιαν, 19:00
από GPapado
Εκτύπωση Άρθρου
Αποκαλυπτικός όσο ποτέ ήταν ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Δεν άλλαξα ποτέ. Εξακολουθώ να νοιώθω νέος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο ισχυρός άνδρας και συμπλήρωσε: «Η Ρωσία επιθυμεί την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο».



Παράλληλα κατηγόρησε δυτικές χώρες πως «οξύνουν» διεθνείς κρίσεις μεταξύ άλλων στο μέτωπο της τρομοκρατίας, της λαθραίας διακίνησης και εκμετάλλευσης ανθρώπων, της προστασίας του περιβάλλοντος επιχειρώντας να επιβάλλουν «λύσεις» σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Αντιμετωπίζουμε κοινές απειλές, θέλουμε όλες οι χώρες, και στην Ευρώπη και αλλού, να ενώσουμε τις προσπάθειες για να τις αντιμετωπίσουμε… Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι εμείς θα πρέπει να είμαστε αυτοί που θα συμφωνήσουν με όλα που οι άλλοι αποφασίσουν σε αυτά ή άλλα ζητήματα», σημείωσε ο Ρώσος Πρόεδρος.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συνέχισε, αναφερόμενος σε θέματα τρομοκρατίας λέγοντας πως «η στάση μου απέναντι σε θέματα όπως ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας επίσης δεν έχει αλλάξει. Μάλιστα στις 11Σεπτεμβρίου όταν έγινε η επίθεση στους Δίδυμους Πύργους ήμουν ο πρώτος που τηλεφώνησα στον Αμερικανό Πρόεδρο Τζορτζ Μπους και του εξέφρασα την αλληλεγγύη μου».

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως μετά τόσο από τα τρομοκρατικά χτυπήματα της 11ης Σεπτεμβρίου και του Νοεμβρίου στο Παρίσι αντίστοιχα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τα πάντα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας όλοι μαζί».

Ερωτηθείς για τη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στη Συρία, ο Πούτιν είπε πως επιδιώκει την υποβάθμιση των τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» επειδή σε αυτό έχουν στρατολογηθεί χιλιάδες, μεταξύ των οποίων και «χιλιάδες Ρώσοι πολίτες που θέτουν τώρα σοβαρή απειλή στην εθνική ασφάλεια». Σημείωσε επιπλέον πως οι δυτικές στρατιωτικές επεμβάσεις σε Ιράκ και Λιβύη συνέβαλαν στην αύξηση της τρομοκρατίας σε αυτές τις χώρες και αλλού.

Κατηγόρησε επίσης τις ΗΠΑ και άλλες δυτικές χώρες πως μετά το τέλος του λεγόμενου «Ψυχρού Πολέμου» έχουν κλιμακώσει τις προσπάθειες για διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς «επιδεινώνοντας» σκόπιμα διάφορες διεθνείς κρίσεις. Αναφερόμενος στην επέμβαση δυτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος Πούτιν χαρακτήρισε «πραξικόπημα» την ανατροπή του πρώην προέδρου της χώρας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς το 2014, υποστηρίζοντας ότι αυτό ήταν «έμπνευση και σχέδιο της Δύσης». Επέρριψε ευθύνες στη σημερινή ουκρανική κυβέρνηση για τη μη εφαρμογή κρίσιμων διατάξεων της ειρηνευτικής συμφωνίας του Μινσκ για την αποκλιμάκωση της κρίσης στην Ουκρανία και έθεσε εκ νέου επί τάπητος το ζήτημα επανεξέτασης και άρσης των κυρώσεων της ΕΕ έναντι της Ρωσίας.

Κληθείς να σχολιάσει τις επιπτώσεις της διεθνούς χαμηλής τιμής του πετρελαίου στη ρωσική οικονομία ο Πρόεδρος Πούτιν παραδέχθηκε πως είναι σοβαρές και πως την έχουν πλήξει άσχημα, διαβλέποντας από την άλλη σαν «θετική» συνέπεια τις προσπάθειες «βελτίωσης της δομής των δημοσίων οικονομικών και της μείωσης των δαπανών» γιατί, όπως ισχυρίστηκε, «καλυτερεύουν τη ρωσική οικονομία».


  Κατηγορίες   Πηγές
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.
loading...

Στην ίδια κατηγορία

Σχόλια

Επικαιρότητα

Δείτε επίσης

Δημοφιλέστερα

Δημοσκόπηση

 
Εκπομπές με τον Γεώργιο Ρεντετάκο

Σαν Σήμερα

  • 1830
    Υπογράφεται στο Λονδίνο πρωτόκολλο με το οποίο η Ελλάς ανακηρύσσεται ανεξάρτητο κράτος.
  • 1878
    Τακτικός στρατός εισβάλλει, άνευ κηρύξεως πολέμου, στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλία.
  • 1943
    Πνιγμός του ήρωα της Πίνδου Κωνσταντίνου Δαβάκη και άλλων αξιωματικών, μετά τον τορπιλισμό του ιταλικού πλοίου που τούς μετέφερε ως ομήρους.
  • 1944
    Ελληνικά αντιτορπιλικά μετέχουν στις συμμαχικές αποβατικές επιχειρήσεις στο Άντζιο Ιταλίας.

Φίλοι - Συνεργάτες